1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
-
Ben bu sınav icin kpss kaynaklarına ek olarak çıkmış sorulara ve alican dovletovun kitabına bakmayı düşünüyorum. Mevzuattan bahsetmissiniz ama bu klasik sınav icin mi yoksa eleme sınavı için de geçerli mi?
-
Arkadaşlar ben bu sınavı 2016 yılında kazanmıstım. O zaman muhasebe eleme sınavında yoktu.
Şimdi tekrar hazırlanıyorum. Ama muhasebe alanı için endişelerim var. Çalışıyorum ama muhasebe sanki oturmuyor. Son iki yıldır sınava giren arkadaşlar yorum yapabilir misiniz? Muhasebe soruları nasıl oluyor. 10 gün çalışma ile 11 doğru seviyesine çıkılabilir mi? Sorular zor mu oluyor, kolay mı oluyor.
Çıkmış sorulara bakıyorum. Su an bilgilerim olmadı için, hepsi zor gibi geliyor. Çalışılınca yapılabilir mi? -
@cenk
kpss muhasebe ile paralel hocam. orada fena iş çıkarmadıysanız burada da rahat yaparsınız. kpssde zorlandıysanız ekstra çalışma faydanıza olabilir. çıkmışlara bakarsanız sayıştay ile kpss nin her derste paralel gittiğini görürsünüz zaten. alana iyi hazırlanan ufak hatırlatmalar ile girebilir -
@KamuAdayı Hocam son iki üç yıldır hukuk ağırlıkta soruları olan sınavlara girmiştim. Hukuk, iktisat alanlarında belirli seviyedeyim. Ama 3 yıldır muhasebe eridi gitti. Kpss ye de girmedim. Hayırlısı bakalım.
-
@cenk
anladım hocam. ama henüz vaktiniz var. muhasebe ağırlıklı bir programla halledebilirsiniz bence. alican hocanın kitabını tavsiye ederim. -
Arkadaşlar merhaba herkese kolay gelsin. Ben şu an başvuru yapmak için sisteme giriyorum ama benim sistemimde sayıştay başvuru kısmı çıkmıyor bu durumu yaşayan başka birisi var mı ?
-
@kykm ais ana sayfasında giriş yapmadan önceki alanda başvuru devam ediyora tıklayın başvuru yap diyip sonra giriş yapın
-
@karar sağ olun hocam Allah razı olsun.
-
250 tl sinav ucreti nedir ya. allahsizlık bu
-
Merhaba arkadaşlar, başvuru ekranında sınava ilişkin bilgiler kısmında seçimlik grup bilgisi var muhasebe ya da ticaret hukuku seçilebiliyor. Bu seçim test sınavı aşamaşı için mi yoksa diğer aşamadaki yazılı kısım için mi? Bu seçimi yaparken sizin kıstasınız ne olacak acaba? Ben biraz kararsız kaldım açıkçası
-
@just yazili için bu seçim
-
@beirutde, içinde söyledi: 1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
250 tl sinav ucreti nedir ya. allahsizlık bu
Soygun var
-
@Legendary1 ben de sevinmiştim elemede ticaretten kurtulduk diye tam soracaktım siz cevap vermişsiniz bile kıymetli evrak ve medeni en oturmayan kısımlar. Bir de maliyet muhasebesi yok değil mi sınavda?
-
@Kymkm109 uluslarasi ticaret de yok mesela ama gecen sinavda cikti . Ne olacagi belli olmuyor hocam.
O kadar kolay kurtulamazsiniz -
@mathilda Kesin mı arkadaşlar , Kaymakamlıkta başvuru öncesi mı değişti,ya nasıl ya
-
bu sinavda da sonradan farkli iller acilicagini umuyorum
-
Arkadaslar bu sınav farklı illerde olacak mı ona gore basvuru
Yapacam -
Büyük ihtimal geç başvuru sürecinde il sayıları arttırılacak Kaymakamlıkta olduğu gibi .
-
Geç başvuruda sınav ücreti 500 TL olur heralde
-
İl tercihi gelmez sayıştayda. Diğerlerine nazaran çok daha küçük bi sınav. Zaten gelecek olsa gelirdi hakimlik ve icra müdürlüğünde kılavuzda belirtilmiş il tercihi.ama ankara da diye başvurmamazlık etmeyin bence