1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
-
@gpale
Bu konuda herhangi bir basamak sırası olduğunu zannetmiyorum.
Meslekleri kendi kriterlerinize göre kendiniz basamaklara dizersiniz. Maaş, özlük hakları, sosyal çevre, eğitim, kariyer vs. bir çok kriter devreye girer. Sizin kriterlerinize göre en üstte sayıştay denetçiliği var sanırım.
Benim kriterlerime göre ise en üstte idari hakimlik vardır bir İİBF mezunu için. -
@gpale yds'si olan birinin de çıkacabilecegi en üst nokta bence
-
@KamuAdayı Ben ticaret hukukunu seçmiştim. muhasebeyi seçen arkadaşlar da vardı ve kolay demişlerdi ama muhasebenin konusu çok olduğu için ticaret daha kolay bitiyor bence
-
@vasathane evet arka arkaya olması malesef kötü oldu yani hazırlık sürecini geçtim kimsenin bir anda 3 sınavı kaldıracak maddi gücü yok
-
Bu sinava daha önce girdim . Gerçek anlamda bilgiyi ve liyakati ölçen bir sinav kesinlikle degil. Bu eleme sinavinin soru sayisinin artmasi gerekiyor. Belli bi yere kadar herkes yapiyo zaten sinavi, sonrasinda birer ikişer soru ile bazilari yaziliya kaliyorken bazilari ise kalamiyor. Şans faktörü gercekten öne cikiyor. Kurumun kalitesine yakismayan bir sinav bu eleme sinavi.
-
@Legendary1, içinde söyledi: 1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
Bu sinava daha önce girdim . Gerçek anlamda bilgiyi ve liyakati ölçen bir sinav kesinlikle degil. Bu eleme sinavinin soru sayisinin artmasi gerekiyor. Belli bi yere kadar herkes yapiyo zaten sinavi, sonrasinda birer ikişer soru ile bazilari yaziliya kaliyorken bazilari ise kalamiyor. Şans faktörü gercekten öne cikiyor. Kurumun kalitesine yakismayan bir sinav bu eleme sinavi.
Kesinlikle katılıyorum; hiçbir şey ölçmeyen, 1-2 yanlis hakkı dahi tanımayan anlamsız bir sınav. 2013-2014 yıllarında KPSS'den 80 dahi alamayıp hukuk, iktisat ve maliyede 30 soruda 22-23 doğru ile eleme sınavını geçen tanıdıklarım oldu. Şimdi böyle bir şey neredeyse imkansız
-
@churcill yds olan birinin en tepesi de tcmb hocam o kada para imkan vs
-
@gpale, içinde söyledi: 1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
@churcill yds olan birinin en tepesi de tcmb hocam o kada para imkan vs
Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu nu da ekleyebiliriz
-
Arkadaşlar ben geçen yıl girdim sınava test ve klasiği bana kolay geldi açıkçası kpss ye nazaran.
-
@Leightbau evet o da doğru, forumda biri varsa dışişlerinde aday memuru, anlatmasını isterdim
-
Arkadaşlar merhaba sayıştay eleme sınavında matematik bölümünde problemler var bunlar mantık problemleri mi ? Yoksa sayisal problemler mi ? Hangi kaynaklardan bakacağız o bölüme ?
-
@mami1616 kpss matematik problemleri çözmek yeterli olur
-
hukuktan kaynak.tavsiyeniz var mi. soru bankasi olarak
-
@beirutde ali fuad başgil-esas teşkilat hukuku
-
@Hasso komik
-
Arkadaşlar ben bir soru sormak istiyorum , maliye konu dağılimda kamu gelirleri ve kamu harcamaları yazmiyor yazmadığı halde soru gelebilir mi bu konuda tecrübeli arkadaşlardan bir bilgi alabilir miyim ? Şimdiden teşekkür ederim
-
@marshallgil o iki maliye konusuna da bakmanızda fayda var bence hocam belli olmuyor sınavda gelebilir 1 tanede olsa
-
Maliyet muhasebesi çıkar mı?
-
@Marsiyal çıkmıyor
-
bu sınavın her iki kısmı da zor değil, sıkıntı şu ki bu sınav puan sınavı değil, sıralama sınavı. son yerleşen grubun yaklaşık 30'u farklı kurumlardan gelen kişiler. benim tavsiyem vergi, tvs ve 5018'e çok iyi bakmanız, gerisi ortalama kpss düzeyine veya bir tık altı bir sınav zaten. klasik sınavda da yorum sorusu iktisat ve maliye'den geliyor. onun dışında bir soru için a4 sayfasının 3/4'ü kadar cevaplama yeri mevcut. sadece istediklerini yazmanız yetiyor ayrıntıya girmeden. vergi sorusu ise tek sayfada 2 soru şeklinde oluyor, biri vergi usul diğeri ise türk vergi sistemi. eleme bu sınavın en kritik kısmı, klasikte 225'te 135 ise büyük bir şans ki 135 mülakata kalmak zorunda. herkese başarılar.