2020 KPSS A KAMU YÖNETİMİ SORU VE CEVAPLARI
-
@keynesinvarisi, içinde söyledi: 2020 KPSS A KAMU YÖNETİMİ SORU VE CEVAPLARI
@Antimülakat hayır hocam Temel hak ve özgürlükler Cb kararnamesi ile DÜZENLENEBİLİR ancak sınırlanamaz. Buyrun ilgili anayasa hükmü.
II. Temel hak ve hürriyetlerin sınırlanması
Madde 13 – (Değişik: 3/10/2001-4709/2 md.)
Temel hak ve hürriyetler, özlerine dokunulmaksızın yalnızca Anayasanın ilgili maddelerinde belirtilen sebeplere bağlı olarak ve ANCAK KANUNLA sınırlanabilir. Bu sınırlamalar, Anayasanın sözüne ve ruhuna, demokratik toplum düzeninin ve lâik Cumhuriyetin gereklerine ve ölçülülük ilkesine aykırı olamaz.@Antimülakat Buda ilgili diğer kısım görüldüğü üzere düzenlemeden bahsediliyor:
"Cumhurbaşkanı, yürütme yetkisine ilişkin konularda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi
çıkarabilir. Anayasanın ikinci kısmının birinci ve ikinci bölümlerinde yer alan temel haklar, kişi hakları ve ödevleriyle dördüncü bölümde yer alan siyasi haklar ve ödevler Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle düzenlenemez" -
@Antimülakat Sanırım anglosakson hukuktan bahsediyorsunuz hocam çünkü kıta avrupası ve kara avrupası aynı şey. Anglosakson hukukta gelenek hukuku hakimdir evet ve ayrıca orada mahkeme kararları yani içtihatlar hukukun asli kaynağıdır. Kara avrupası hukuk sisteminde ise hukukun yardımcı kaynağıdır.
@Antimülakat Toparlamak gerekirse 1. öncül yanlış 2. ve 3. öncüller doğruydu soruda.
-
Vergi kalkanı vergi çengeli diye şıkların olduğu soru cevap neydi arkadaşlar ?
-
Arkadaşlar geçen sene p29 ve p30 u 90 üstü olan varsa netlerini yazabilir mi?
-
@ksünr kamuda mı diyorsunuz hocam?
-
Kamu yönetimi hatırladığım sorular: 1-egemenlik sorusu jean bodin 2-halkın yönetime katıldığı cumhuriyetçilik 3-fransız ihtilail üzerine muhafazakarlık edmund burke 4-çevre ve siyaset bilimci david easton 5- yönetim biçimleri ortaya çıkış sırası feodalizm-mutlak krallık- ulus devlet 6- kamu hakları sorusu ben popper yaptım 7-toplum sözleşmesi hobbes 8- kameralizm 9-sayısştay hangisi yanlıştır diyordu cumhurbaşkanlığına değil tbmm ye genel uygunluk bilfdirimi verir 10- kamu denetçiliği hangisi doğrudur valilik ve kaymakamlık aracılığıyla başvurulabilir 11-siyasi partilerin kapatılması toplantıya katılanların 2/3ü 12- homojen alan biyotop dedim 13-insan haklarına bağlı 1961 anayasası 14- anayasanın başlangıç metninde insan haklarına dayarı yok 15-rio konferansı gündem 21 16- şehir merkezinde kale ve zanaata dayanan kent tipi ben antik kent dedim (sanırım cevabı feodal kentmiş 17-durumsallık yaklaşımı soyut ve normatif değildir dedim 18- olağan temel hak ve hürriyetler sadece kanunla sınırlanır 19-4 lü takrir yanlıştır diyor ben demokratik düzenleme yanlıştır dedim ama sanırım cevap cumhuriyet partisi genel kurulundan geçti imiş 20-ilk belediye 6.daire-i belediye 21-şartlı bağışları il genel meclisi kabul eder 22-basın kartı iletişim başkanı verir 23-yerinden yönetim değildir ilçe yönetimi 24- mahalli idare değildir il milli eğitim müdürlüğü 24-şehirlerin teknolojiye dayanması akıllı şehir dedim 25-kardeş belediyelerle ilişki çevre ve şehircilik bakanlığı izni belediye meclisi kabulü 26- roma hukuku ben gelenek hukuku ve özel ve kamu hukuku ayrımı vardır dedim ama cevap sanırım içtihatler yarımcı unsurdur ve özel- kamu hukuku ayrımı vardır 2-3 yani 27-patrierkal bürokrasiyle ilgili soru 28-milli birlik komitesi 29-kamu politikası asıl aktör hangisidir sorusu ben vatandaş dedim ama yanlış sanırım 30-büyükşehir belediyesi genel sekreteri nasıl atanır belediye başkanı teklifi çevre ve şehircilik bakanı onayı 31-metropolitan bölge ilgili cevap 32- kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun özelliklerinden değildir; siyasi partiler seçiminde aracı olamaz 33-anayasanın 90 maddesine göre temel hak ve özgürlüklerle ilgili hangisi yanlıştır; insan hakları sözleşmeleri kanunun altında olamaz 34-cevabı oryantasyon olan soru 35-bağdat paktı
-
Thomas hobbes değil o jhon lock 3 kişinin de tolum sözleşmesi kuramı var orda bahsedilen lock
-
1)Hannah Arendt- insanlik durumu,2) cogulculugu soran bir soru vardi. 3)Insan haklarina dayan devlet ilk kez hangi anayasa 1961. 4)Milli korunma kanunu 1940 hangisi yanlıştır diyordu, merkez bankası kurulması ile ilgili olan şık, merkez bankası 1930. 5) döviz kuru çapası 2001 ( umarım kamu yönetimi sorusudur) Bunlarda benim hatırladıklarım.
-
Basın kartını kim verir -iletişim başkanlığı Vardı birde.
-
@80üstamadnnmsz Direnme hakkından bahsediliyordu evet cevap Locke.
-
Ve ayrıca mutlakiyetçiliğin feodaliteden çok önce ortaya çıktığını düşünüyorum. Bence cevap mutlakiyetçilik, feodalite ulus devlet
-
@solely21 12.yuzyil ile 15.yuzyil arası feodalite. sonra feodal kalelerin yıkılacağı anlaşılması ve derebyliklerin yıkılması ve mutlakiyetci krallıklara geçiş 18.-19.yuzyil ise ulus devlete geçiştir hocam
-
@sbf45678, içinde söyledi: 2020 KPSS A KAMU YÖNETİMİ SORU VE CEVAPLARI
@solely21 12.yuzyil ile 15.yuzyil arası feodalite. sonra feodal kalelerin yıkılacağı anlaşılması ve derebyliklerin yıkılması ve mutlakiyetci krallıklara geçiş 18.-19.yuzyil ise ulus devlete geçiştir hocam
Maalesef doğru cevap bu hocam @solely21
-
Kamu denetciligine başvuru dava zamanaşımıni durdurmuyor mu? Hangisi doğrudur diyordu sanki soruda
-
@keynesinvarisi benim de bildiğim mutlakiyetçilik milattan öncelere Mısır’a hatta hammurabiye babil krallığına dayanıyor. Eğer Avrupa özelinde ise soru haklısınız hocam. Yine de yanılıyor olmam muhtemel tabiki. Teşekkür ederim yorumlarınız için.
-
@solely21 Keşke siz haklı olsanız çünkü ben de sizin gibi yaptım . Ancak kaynaklar Feodal-Mutlakıyet-Ulus Devlet şeklinde sıralamış hep.
-
@80üstamadnnmsz Direnme hakkından bahsediliyordu evet cevap Locke.
Hocam sanki direnme hakkı gibi değil de direnm ehakkıeyokturrgibi söylüyordu yoksa ben de direkt locke derdim
-
@keynesinvarisi hala umutlu olmakta fayda var:) bakalım ÖSYM ne demiş.
-
@solely21 hayır hocam sizin dediginiz ilk cağlardaki mutlakiyetcilikten farklı bir durum topun barutun bulunmasıyla feodal devletler yıkılmasi hızlanıp mutlakiyetcilige geçilmiştir.
-
@districtgovernor birey hakkı vs diyordu orda thomas hobbes böyle bi şeyden bahsetmez onun için güvenlik gereksinimi önemlidir