2020 KPSS A Grubu Hukuk Soruları ve Cevapları
-
Pasif duzenleyici hesaplarda artislar alacaklndirilir yanlis
-
Arkadaslar pardon yanlis yere yazmisim
-
@mahalkme reeskont faiz gideri değil miydi o?
-
@mahalkme Yanlış Başlık Hocam
-
@bcbc3434 hocam yanlis baslik amakapanis kaydini soruyodu ya ondan reeskont faiz gelirleri dedim
-
Arkadaşlar sonradan ifa imkansızlığı sözleşmeyi nasıl sona erdiriyor ? şikta kusurlu veya kusursuz ifadesine de yer vermemiş, Borç ilişkisi hala devam etmez mi?
-
@Gülbeşeker sonradan ifa imkansizligi sonlandırmiyor. Ben de bunu işaretledim. Soruda borcu sona erdirenleri sorarak aynı zamanda buna borç ilişkisini sona erdireni de dahil etti.
-
Sorumluluğu kaldıranı herkes zarar görenin kusuru diyor cevap ama şıklarda hakkı savunma vardı cevap o bence haklı savunma nedir yani
-
@Hayaller71 olabilir hocam ben öyle hatırladım da
-
@yeşilırmak06 haklı savunma meşru mudafanin diger ismi
-
@Sınavsayar arkadaşlar 40 soru içinde tekrar eden kollektif sorusu var, bu nedenle 40. soru şu olacak sanığın susma hakkı ile ilgili olan soru, ben kimliği ile bilgi vermemesi şıkkını yaptım doğru şıkkı bilen varsa paylaşırsa iyi olur
-
@iyibiri Doğru yapmışsınız , Sanık kimlik bilgilerini verme dışında susma hakkını kullanabilir.
-
@Gülbeşeker bender böyle düşünürek sonraki İfa imkansızligini isaretledim
-
@Gülbeşeker hocam aslında şıklar şöyle miydi, kolluk makamımca alınan ifadeyi reddetmezse (mhk'de) geçerli olur, ikinci defa mı tekrardan mı ifadesi alınacaksa bunu Cumhuriyet başsavcısı yapar, şüpheliye konuşmama hakkı olduğu söylenir, konuşmama hakkı kapsamında kimliği ile bilgi paylaşma-paylaşmama vs idi doğtu cevap yani benim yaptığım mı kimliği ile bilgi
-
@Gülbeşeker valla kitaplarda kusursuz ifa imkansızlığı yazar ikiye ayırır sonraki ve önceki diye ama borç ilişkisini sona erdiren sebepler de de borç sona ermeyebiliyor yani o zaman bu sorunun iki cevabı olur bilemiyorum ya bende çözerken çok arada kalıp ikale dedim borç ilişkisini sona erdiriyor diye
-
@mezun başlangıçtaki imkansızlık (objektif) butlan sebebidir, sonradan imkansızlık ise sözleşmeyi sona erdiren sebeptir, sorunun cevabı adı değişik olan
-
@magicianrapsody soruyu tam hatırlayamıyorum borç ilişkisi mi sadece borç mu, çoğunluk ikale diyor,dikkat gerektiren bı soru.
-
@Gülbeşeker Aşağıdakilerden hangisi borcu sona erdirenlerden değildir diyordu o yüzden ikale dedim baya düşünmüştüm ama bende o iki şık arasında
-
@Gülbeşeker sonradan imkansızlık kusurlu ve kusursuz olması cevabı değiştirmiyor diye biliyorum kusurlu olursa tazminat hakkı doğuyordu sanırım, ben böyle biliyorum
-
@iyibiri İşte bizde tazminat ilişkisi devam ettiği için borç sona ermeyecektir diye düşünüp sonraki imkansızlık dedik. Bence cevap ikale çıkarsa bu soruya itiraz edilir.