2020 KPSS A Grubu İktisat Soruları ve Cevapları
-
Lm sola kayar Para talebi sağa
Tüketici rantı 16
Kısmi küreselleşme -
@formidable ticari kuresellesmeymis hocam o
-
@Hayaller71 açıkçası benim cevabım bu hocam ... teori şıkkı vardı unuttum o da olabilir soru hatırlatma maksatlı yazmistim
-
@formidable bende çıkınca baktım o soru için ticari kuresellemeymis
-
@d3mir3l ben 2001 yaptım ama bakalım.
Bir de sermaye aracı sorusu vardı.İktisat alanında mıydı bilmiyorum. Banka garantili bono olması gerekiyordu. -
Negatif dissallik sorusunu en az etkisi hangi piyasada oluşur diyordu tek firma ürettiğinden monopol olarak düşündüm.
Taksi sorusunuda üreticiden üreticiye olumsuz dissallik olarak mantık kurdum bu 2 soru için emon olan var mi -
Mux>Muy sorusu x daha fazla kullanılmalı
Para tabanı tanımı vardı MR+MRB yaptım hiç emin değilim -
@eomer sermaye piyasasi aracidir diyordu bende varlığa dayalı menkul kiymt yaptım emin değilim
-
@eomer netten baktım 2000 faaliyete geçmiş biraz araştırmayla bulabilirsiniz
-
@d3mir3l faaliyet kısmı kafa karıştırdı sağlık olsun.
-
Capraz esneklik sorusunun cevabi neydi?
-
@Hayaller71 hisse senedi spk aracı
-
@formidable bende bilmiyorum hocam iktisat çalıştugima pek degmedi açıkçası
-
@xxx mal tamamlayici ise birinin fiyatı arttığında diğerinin talebinin azalması gerçekleşir diye bir sık vardi
-
@xxx negatif olduğu yerde fiyatın artması diğer malin miktarını azaltır .yani tamamlayici mal olacak
-
@formidable Parasal Taban=Rezerv Para+APi den direkt toplam şıkkından buldum.Kafa karistiriciydi.
-
@Hayaller71 biraz daha yorumlamaya yönelik çıktı ben iktisat mezunuyum ya o yüzden ezber sorular hariç güzel buldum soruları. Ezberler ise ezberim pek iyi olmadığı için şansıma bildiklerim çıkınca yapıyorum. Hisse senedi eminim spk aracı ama ben de artık 3. girişim artık soruyu mu yanlış anladım bir şeyler karışıyor artık çöktük
-
@eomer hiç karşılaşmadim bu tanimlarla hocam. Boş birakmaya gönlüm razi olmadı. Ben de toplam olanı yaptım
-
Malın fiyatı artınca arzı azalan diye bir soru vardı ne yaptınız?
-
@eomer faaliyet 2001 olmadı lazım hocam