NETLER VE PUAN TAHMİNLERİ
-
Bu standart sapma çok can sıkıyor. Gk 40 net gy deki 30 nete eşit resmen. Bir de p3 için %50 gy %50gk diyorlar utanmadan. 35 gy 37 gk ya p3 80 üstüne çıkmıyor ki
-
@gpale Mit'de çalışan temizlikçi dayımdan aldığım istihbarata göre çok yakında ilanlar gelecekmiş. Hazır olun, çalışmaya devam.
-
İlk defa bir sene puan tahminleri hepimizi şaşırtıyor. Çok ilginç açıklanana kadar göbeğimiz çatlıcak
-
Bana netlerini söyle sana kaç alacağını söyleyeyim
-
@Hayaller71 80 baremi hangi netlere tekabül edecek büyük üstad. Aşağısı yukarısı ona göre ayarlar kendini. Bak zorlanıyor millet
-
@strtmn 90 net üstü guy hayırlı olsun
-
Arkadaşlar 86 alan neti 60 ya yakin gy-gk neti sizce kaç puan getirir.Guy a girme şansım var midir sizce?
-
@Earth11 75-80 arası puan gelir. Guy şansınız ise sınava çağırılacak kişi sayısına bağlı. Bence çalışmayı bırakmayın ne olacağı belli olmaz.
-
@grwvh tesekkur ederim cevabınız için. Guy da 5 şehir seçme hakki gelince iyi mi kotu oldu diye düşünmeye başladım. İstanbul yazicam cunku önceki sisteme gore istanbul 78-79 la olasıydı galiba ama su an yorum yapamiyorum. Diğer şehirlere kıyasla istanbul puanları yukarı atar mi sizce çünkü insanlar en az bir tercihini istanbul yönünde kullanıcak tahminimce.
-
@Earth11 istanbulu dusuk puanlilar yazar bence riske atmamak icin , istanbul maddi sartlardan dolayi zor geçim olan bir sehir o yuzden cok tercih edilecegini dusunmuorm
-
@rabia89 bende tam tersi istanbul'un diğer senelere gore yukarda kapatacgini dusunuyorum. Ama soylediginiz gibi olmasını umuyorum:)
-
Düşük puanlılar 5 tercihinden biri olarak İstanbulu yazar,80-85 bandıda son tercih olarak istanbul yazar kısaca İstanbul çok yazılır.5 tercih olayından sonra il puanları arasındaki makas daralır.
-
@Hasso 81 ve ustune ilk tercihleri gelir diye dusunuyorum hocam
-
@rabia89 80 ve ustu puanım olsa ve istanbul aşığı bi insan olmadigimi varsayarsam kesinlikle 5 tercihimin hiçbirinde istanbulu yazmazdım. Hakkaten istanbulda guyla geçinemeyen bizzat tanıdığım bi arkadşım var. ayrıca istanbul için becayiş düşünenler için o da çok zor ihtimal yine tanıdığım ayni arkadaş 5. Yılın sonunda tayin istiycek yani becayiş falan istanbul için çok zor çünkü kimse istanbula gelmek istemiyor. Ben bankadan istifa etmiş biri olarak buna da şükür diyorum.( istanbul için) 80 ve ustu arkadaşlara tavsiyem eger guy olmak istiyorlarsa memleketleri ve çevresini yazsınlar en mantiklisi. Ayrıca şöyle bi durum da var sistem değişikliklerinde insanlar genelde bocalar bu durum düşük puanlılar icin doğru tercih yaparlarsa lehe sonuçlanabilir.
-
@Earth11 doğru söylüyorsunuz benim komsumuzun kizida 5 sene sonunda anca geldo kyk krediside ödüyordu cidden cok zorluk cekmis Allah ordakilere gecim kolaylığı versin
-
@Earth11 ankarayi da 90 alanlar yazar bence orda yukselmek icin genellikle hedefleri yuksek oluyor o kisilerin
-
@rabia89 Ankara’da guy olmanın ne artısı olacak ki yükselmek için?
-
@hakimehanımm Ankara dışı yükselemez hocam
-
@Hayaller71 belki bir formülü vardır
-
bende 6 yıl boyunca öğrenci olarak İstanbulda kaldım şu son 6 aydır farklı sebeplerden dolayı ayrıldım. İstanbulu öcü gibi gösteren arkadaşlarımızın nerede nasıl yaşadıklarını çok merak ediyorum. bizler 4 öğrenci olarak burs+çalışma ile evimizi çok güzel idare ettik derslerimize gidip geldik çokca gezdik gitmediğimiz yerlerde çok nadirdir. bugün internet üzerinden kiralara bakarsanız evet çok gözükür ancak gidip mahalle mahalle gezerseniz emlakçı parasıda vermeden illa bütçenize uygun bir ev çıkıyor. bizler kadıköy ve üsküdara 10dakika metro metrobüse 15 dk yürüme mesafeli ünalanda 3+1 eve 1200 tl kira verdik. diğer semtlerde kalan arkadaşlarımda bu civarlarda kira ödedi. tanıdık arkadaşım şuan 5. yaşındaki binada maltepede çatı katında kalıyor 800 tl kira veriyor. dairenin yanında ev olsun istiyorsanız o bırakın istanbulda anadoluda bile çok zor. İstanbulda illaki trafik ve yol çekiyorsunuz ama servisde var diye biliyorum. yeme-içme konusundada eğer caddebostan beşiktaş ortaköy vb. gibi yerlerde her gün yer içerseniz bırakın 5100 tl gibi bir maaş 10000 tl bile yetmez. oralarda kimlerin nasıl bütçeli insanların gittiğinide herkes biliyor. ibbnin olsun özel olsun konumları manzaraları çok güzel kalitesi çok iyi uygun fiyatlı mekanlarda mevcut. guy tanıdığım bir abim var daha bir kere sıkıştığını söylemedi. amacım kesinlikle tartışma ortamı oluşturmak değil bende İstanbulu yazacak kardeşlerimi bilgilendirmek için yazdım.