KPSS'de Kimlik Kontrolünde Maskeler İndirildi mi?
-
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavının genel kültür, genel yetenek ve alan oturumları dahil olmak üzere ÖSYM'nin düzenlemiş olduğu sınavların girişinde kimlik kontrolü esnasında belgeler ve adayların eşleştirilmesi için maskelerini indirmeleri talep ediliyor mu? Sınava girdiğiniz illerde uygulama nasıldı?
-
@plansız bende sadece gk gy testinde istendi girişte indirmedim sınıfta çıkardım taniyamadilar sonra başka bi hoca daha gelip baktı bu sen misin diye
-
@Hayaller71 Anladım dostum, alan oturumlarında herhangi bir anda maskenizi indirmeniz istenmedi öyleyse?
Bu arada sınav esnasında maske indirmek yasak değildi sanırım? Yani kişinin kendi tercihine mi bırakılmıştı?
-
@plansız cumartesi günü sabah oturumunda ve pazar sabah oturumunda gozetmen hoca indirmemizi istedi bende mesafeli durursaniz indiirim dedim yani kontrol edildi
-
@plansız alanda hic öyle talepte bulunmadilar sınavda isteyen indirir dendi
-
@plansız evet ben de tüm sınavlarda indirildi hem girişte hem salonda
-
@fatos Korona öncesinde bu kimlik eşleştirmesine kapıdaki görevliler de bakardı. Bu sene duyduğuma göre bu konuda farklı farklı uygulamalar olmuş.
-
Sınıflara girişlerde gözetmen hocalar tarafından sosyal mesafeye riayet edilerek maske indirmeniz talep edildi kontrol yapıldı. Sinava başlamadan önce yine gozetmenler arkadaşlar maskenizi sınav esnasında indirmeniz konusunda bir yasak yok ÖSYM bu konuda adayı serbest bırakıyor lakin sağlığımız için mümkün mertebe takılı tutarsak vicdanen daha iyi olur denildi. Şahsen bütün oturumlarda 3-5 saniye su içmenin haricinde ben indirmedim. Ve gözlemlediğim kadarı ile de herkes riayet etti.
-
@Hayaller71 Böyle durumlar duydum yani maskelerin indirilmesinin hiç talep edilmediği ve dolayısıyla kimlik kontrolünün bence eksik kaldığı durumlar ve bir vatandaş olarak beni rahatsız etti açıkçası, foruma yazmamın sebebi de kamuoyu yoklaması yapmak
-
Ayrıca maske ağızda takılıyken soruları dudak kipirdatarak fısıltı şeklinde okumak daha iyi oluyor fazla sesde çıkmıyor evde kendi kendine soru cozuyormus havası yaşatıyor. Ekstra bir avantajı bu oldu diyebilirim maskenin:)
-
@LioN Sadece gözle oku(ya)mama sorunsalı :))
-
@plansız gk gy de ve alanda da polisler kontrol etti .alan sınavında içeri girerken bakıldı .
-
Girişte kağıda baktı maskemi indirmem söylemedi görevli polis ama salonda gözetmen maskemi indirmem söyledi.
-
Bugün bizzat tecrübe ettim. Girerken sadece belgelere bakıldı, maske indirtip belgedeki fotoyla eşleştirmeyi gözetmen yaptı.
Korona günlerinde sınav, tarihe not düşmüş olduk -
girdiğim hiç bir ÖSYM sınavında maskeler indirilip bakılmadı.
-
@ekeblad Beni endişelendiren de böyle şeyler olması, birkaç kişiden duydum, bu konu çok su götürür, aslında bunun ösym ye bildirilmesi lazım, gözetmenler uyarılmalı.
-
Dün ydsde aynı şekilde kontrol yapıldı bana da