17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
@ersagun Hocam facebook grubunda bir arkadaş da resmi gazete ilanı diyerek 'i' harfinin bulunduğu TCMB belgesi paylaşmıştı, bilemiyorum hocam sizin sınavınız nasıldı?
-
5.2. 1929 Dünya Buhranının Türkiye’ye Etkileri
1)1930-1933 yılları arasında ithalatta hızlı ve büyük bir daralma meydana gelmiştir. 2)Spekülatif ithalatın etkileri Dünya Buhranı’nın Türkiye üzerindeki etkileri ile birleşti. 3)Yabancı sermaye arayışlarının belirginleşmeye başladığı döneme rastlayan buhranın etkileri bu arayışları daha da yoğunlaştırdı. 4)İhracat gelirlerinin azalması ve ticaret açığı sorununun önem kazanması,1929-1930 yıllarında iktisat politikasında önemli değişikliklere yol açtı. 5)Türk hükümeti, 1930 taksidini ödeyemeyeceğini anladı ve Duyun-u Umumiye İdaresini yeni bir anlaşmaya zorladı. 6)Merkez Bankası kurma kararı alındı ve bu da yeni dış kredi bulma gereksinimini artırdı.
-
@mehmetsy yok eminim hocam. Orijinal gazeteye arşivden 30 haziran 1930 tarihine giderek bakabilirsiniz. Eski bir banka müfettişi olarak iyi bildiğim konular
Sınavım çok iç açıcı değildi, temennim bu güzel mesleği liyakatle yapacak kişilerin kazanabilmesi...
-
@ersagun artık komisyon ne derse hepsine amenna.. Hepimizin temennisi o yönde inşallah hakkıyla yerine getirebilecek kişiler kazanır:)
-
@ersagun 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
@mehmetsy komisyon kabul eder etmez bilmiyorum ama resmî gazetede cumhuriyeti değil cumhuriyettir. Merkez Bankası kurulurken özellikle dikkat edilmiş bir husustur bu aidiyet ekinin olmaması.
Paylaştığınız kanunun tarihine de bakmanızı rica ederim.
-
@b.beyrek ah be kardeşim tarih de verdim. Ben 1948 tarihli paylaştım, kanun değişmedi ki! 1930 tarihli de paylaşayım. Kendiniz baksanız göreceksiniz zaten, niye bu hazırcılık.
Cevap verirken de belirttim, kabul olur olmaz bilemem. Derdim hakikat benim.
-
-
@D.Drogba hocam kanunlarda hatalı yazımlar olabiliyor. Ben orjinalini gönderdim, siz bir tadil kanunu ile karşılık veriyorsunuz.
Kurumun ismi belli. 1930 sayılı asıl Kanun da 1970 sayılı asıl Kanun da aynı şekilde ifade etmiş, hepinizinki doğru kabul edilsin, keşke.
Ama ortada bir tüzel kişi var ve unvanı belli. Nasıl ki; Türk İş Bankası diyemiyorsak buna da Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası diyemeyiz.
-
arkadaşlar bence boşuna stres yapıyosunuz.ben o soruyu yapmayan biri olarak söylüyorum (bi çıkarım yok ) türkiye cumhuriyet / cumhuriyeti merkez bankası 4 kelimeyi yazan puanını alır.rahat olun .dipnotta geçen hatırladğm kadryla kısaltma yapmayın dı.tcmb diye kısaltmayın yani.i yi ı yı sormuyodu.
-
Sanirsan sinav sadece merkez bankasi sorusundan ibaretti yada o soruyu yapanlar disinda kimse kazanamayacak ya birakn su soruyu tartsmayi valla gorunce kusasim geliyor facede gruplarda o soru memurlarda burda surda kutuphanede sokakta heryerde merkez bankasi sorusu var
-
.....................
-
aranıza son 3 aydır izleyerek, bugün itibariyle fiili olarak katılan ve üniversiteden geçen sene mezun olan bir kardeşinizim. Bu sınava da 45 günlük ciddi bir hazırlanma dönemi -günde ortalama 12 saat- sonucunda girdim. Bu sürede sosyallikten uzaklaştım, öyle zamanlar oldu ki dışarıya çıkmama sürem 10 günü buldu. Gel gelelim sınav kolaydı diyen arkadaşlara. Bazı şeyler nasip meselesi. Hakim olduğun konulardan soru gelebiliyor, sizi makul karşılıyorum.
Benim ise 17 kesin doğrum var. Şu soruları ise yanlış kabul ediyorum
-Türkçe soruları
-Kongreye katılanlar 3 doğru 1 yanlış
-3 beyaz sorusu 2 doğru 1 yanlış- Devlet Denetleme Kuru-m-u ( sınavda kuru yazdım sonuna kadar bekleyip, mu diye ekledim)
-Adalet divanı 2 doğru 2 yanlış
-Bağlı kuruluş sorusunu Kamu İktisadi Teşebbüsü yaptım.
sınav hakkındaki şahsi görüşüm ise; nasipten öte köy yok arkadaşlar. Siz her şeyi çok iyi düşünür, uygularsınız. Sınav günü bir terslik çıkar, kendi adıma örnek verecek olursam idare de geçici teminat sorusunun %3 olduğunu bile bile %30 yapmak, anlık dalgınlıkla lerner endeksi sorusunu formülle oturtup; son hamlede sayıyı bölme konusunu beceremeyip cevabı 30 yapmak gibi terslikler yüzünden elinizden kayabiliyor. Bunu sınavın çok kolay olduğunu ve kitap açmadan girip ...... doğru yaptım diyenler mallık olarak yorumlayabilir elbette. İnşallah hak edenlerin kaymakam olduğu, ülkesini milletini düşünerek karar veren bireylerin bu makama geldiği bir son olur.
- Devlet Denetleme Kuru-m-u ( sınavda kuru yazdım sonuna kadar bekleyip, mu diye ekledim)
-
Merhaba arkadaşlar.Aranıza yeni katılan birisi olarak öncellikle hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Emek verip hak edenin hayaline kavuşmasını diliyorum
-
@Mehmet-Muzaffer sinavin cok kolay oldugunu idda edenler genelde bu tur sinavlara ilk defa girenler oluyor sonra buyuk hayal kirikligi yasiyorlar bu sinavlar kontenjan sinavi kazanmak icin derece yapman gerekiyor her aday bunu atliyor sinav nekadar kolay olursa olsun sen 400. Kisiyi gecemzsen gecms olsun en az hata yapann kazanacgi sinavdi sizin icin bir tecrube olms turkcenz iyi gelirse sansnz da var tabi
-
Benim kesin olarak diyebileceğim toplam 21 netim var türkçenin 5 tane sorusunu, merkez bankası olarak olarak yazdığım soruyu, sanayi ve kalkınma bankası olarak yazdığım soruyu, yatay etki (ben yatay eşitlik yazdım) ve maarif yerine eğitim kongresi olarak yazdığım soruları yanlış olarak kabul ediyorum. Bu konudaki yorumlarınızı rica ediyorum. Özellikle yanlış olarak kabul ettiklerimden doğru olarak sayılabilecekler var mı? Bu konudaki görüşlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.
-
@kaymakamlık1 Türkçeden 5 soruyu yanlış neden kabul ediyorsun? Yanlış mı yoksa emin olmadığın cevaplar mı?
-
@kaymakamlık1 hangileri dogru diye tartsmak cok yararsz hale geldi kardesim nacizane fikrim turkce sorularinza bagli sizin durum
-
@bürokrat711 yok yanlış değil, emin olamadığım için
-
Anlıyorum, haklısınız. Sizce maarif yerine eğitim kongresi ve yatay etki yerine yatay eşitlik cevaplarına puan verilir mi
-
@kaymakamlık1 sınav sonucun Türkçeye bağlı kardeş. İnşAllah doğru yapmışsındır.