17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
Evet kardeşler muhtemelen sınav açıklanmadan önceki son istatistiği paylaşıyorum. Burada karşılarında soru işareti olan adaylar yüksek ihtimalle sınavı kaybetmişler ve geri dönüp bakmamışlar. Biz istediğimiz kadar hesap yapalım ösymnin doğrularını bilemediğimiz için hepsi havada kalacak. 35 doğru bekleyen bir kişi sınavı ilk 100 de kazanırken bir diğeri 377 gibi bir sıralamaya sahip olmuş. Hepimizin hakkında hayırlısı..
-
Bu sınav çok zordu,kim ne derse desin.geçen yılın 400.cüsü bu yılki 24 doğruya tekabül ediyor.insan hakları ve iktisatta bonus soru hiç yoktu,geçen yıl en az 3 tane iktisat,2 tane insan hakları sorusu vardı.30u geçen insan sayısı 10u bulmaz,derece yapan insanlar bile 26 27 de şuan ve emin olun bu insanlar bazıları gibi her yaptıklarını doğru kabul etmiyorlar.Sınav bana göre 21-22 de kapatır.neymiş kaymakamlık sınavı 20 de kalamazmış,komedi ya hakkatten...sınav zorsa bal gibide kalır,ayrıca bu sınavın idare hakimlikle uzaktan yakından alakası yok...hepimiz hakkında hayırlısı olsun,hakeden kazansın inşAllah...
-
@D.Drogba Kardeşim emeğine sağlık
-
Cumhurbaşkanı bir kaymakama ayar verdi....
Ben deli kaymakam olarak 21 doğrusu olanın mülakata hazırlanmasını tavsiye ederim mesele mülakatta kopacak.
Burada çok Zaman kaybetmeyin çalışın gençler ! Ben başladım. -
@delikaymakam
Kardeşim tam olarak ne çalışıyorsun mülakat için?? Hangi kategoriden nasıl soru geleceği belli değilken nasıl çalışabilinir ki merak ettim doğrusu?? -
Reis su kaymakama efsane kizms valla o kaymakami dusunemiyorum yerinde hic olmak istemezdim
-
@osamano mesele ne ki?
niye kızmış? -
@D.Drogba kardeş bu ne? ben bu şedülü anlayamadım
-
@kymkm 15 temmuz gazisinin isleri yapmamis yokusa surms abimizde reise soylemis cok fena kizdi valla o kaymakami sildiler dedi icisleri bakanima havale ettim olayi
-
@osamano şehitlerimizin dul ve yetimleri ile gazilerimizin istekleri öncelikle yapılmalı bence doğru değil kaymakamın yaptığı.
-
@delikaymakam Umarım dediğin gibi olur
-
İnsallah delikaymakamin dedigi gibi olur da şurada yorumlara katılan çoğu arkadaşın mülakata kaldığını duyarız
-
@delikaymakam Türkçeyi de dahil ediyor musun kardeşim 21 doğruya.
-
merhaba, sınavın açıklanmasına sayılı günler kala ben de üye olayım dedim. Bu forum diğer forumlardan ve sosyal medya hesaplarından daha seviyeli. Kendimi biraz tanıtayım, bir ege üniversitesinde kamu yönetimi lisansını be yüksek lisansını tamamladım, ileri düzeyde ingilizce biliyorum (B seviye yds puanı), kaymakamlık veya dışişleri meslek memurluğu istiyorum. Anadoluyu çok seviyorum bu yüzden kaymakamlığı daha çok istiyorum.
Geçen seneki 50 soruluk sınavda derece yaptım, mülakattan elendim. Mülakat heyetinin tüm sorularına çok kitabi ve iyi cevaplar vermemin hiçbir tesiri olmadı. Asgari puan olan 70'i verselerdi belki de 1. Sıradan girecektim. Nasip bu seneyedir inşallah.
Kısmen de olsa sınavı değerlendirmek istiyorum, soru sayısının azalması aleyhimize oldu. Sınavın niteliği bir tık düştü. Sorular geçen seneye göre daha eleyiciydi. Ekonomiden 3 ve üzeri yapan iyi bir puan alır, diğer eksiklerini tamamlar. Hakeza türkçe de öyle.
Bu sene 400 kişi mülakata kalacağı için puanların 76 civarında olacağını düşünüyorum.
Herkese başarılar. -
@n.vision Öncelikle geçen seneki başarınızı tebrik ederim, bu sene sınavınız nasıl geçti ve ham puan üzerinden kaçla kapatmasını bekliyorsunuz ?
-
................
-
@mehmetsy geçen sene iktisattan bir doğrum bile yoktu, o çok basit esneklik sorusunu bile yapamamıştım ama diğer bütün soruları tam yapmıştım. Bu sene de benzer şekilde ekonomide pek kalem oynatamadım, hakeza türkiye ekonomisi de öyle. 2007 Anayasa değişikliği sorusunu da 2006 ile karıştırdım. Bu sene biraz daha düşük alabilirim.
-
2 saat boyunca baştan sona bütün yazılanları okudum, sanırım herkes basit hatalar yapmış, bildiği konuları dikkatsizlikten yanlış cevaplamış. Hepsi geride kaldı, mülakata kalan herkes için hayırlı olsun şimdiden.
-
@n.vision Kesinlikle, birçoğumuz bildiğimiz sorulardan yanlışlar yaptık, belki sınav heyacanı olmasaydı veya bir denemede olsaydık daha iyi netler çıkarabilirdik... Sonuçlar yakın zamanda açıklanır ve hayırlısı ile olur inşallah
-
@n.vision üstadım tecrübeli birisi olarak tahminin bu sene kaç doğru ya da ham puan alan mülakata kalır