TCMB 2020 UZMAN YARDIMCISI 60 KİŞİ ALIM
-
@efendy34 suçlamak için demedim hocam meraktan sormuştum kimden duyduğunuzu
-
@huseyinbey SGK Müfettişlerini söylüyorsunuz sanırım Tabi olabilir ama ben açıklanan sınav ilanında sürecin 3 ayda tamamlanmasını öngördüklerinden sürecin bu kadar uzayacağını düşünmüyorum hocam. Benim kendi tahminim Temmuz ayında başarılı olanların işbaşı yapması hocam.
-
@muddei-hususi Doğrudur hocam bende sadece izah ettim size.
-
@huseyinbey sanmıyorum önceki alımlar birkaç ayda tamamlanmış pandemiye rastlamak bizim şanssızlığımız
-
Anlaşılan kurumun ilan açmasıyla işe başlatması 1 yılı bulmuş olacak. Evet salgın bunda büyük bir etken ama birçok kurum aynı süre zarfında ilanını da açtı sınavlarını ve mulakatlarini tamamladı.
-
@efendy34 banada temmuz yüksek ihtimal gibi geliyor ama hiç belli olmaz ne olacağı. Mülakat olsa bile mülakat sonraki sürecin uzunluğu da önemli.
-
@efendy34 hazine ve maliye bakanlığı ya da başka kurumlarla alakası olduğunu düşünmüyorum ben açıkçası. Kurum içindeki değişikliklerden ve şu anda da yüksek vaka sayılarından dolayı yapılmıyor olabilir.
-
@atanmamgerek Doğal olanı dediğiniz gibi olması zaten. Hakkımızda hayırlısı.
-
@atanmamgerek siz 1. gruptan mı hak kazandınız mülakata?
-
@tb 2.grup
-
Merhabalar , sizlere tcmb'de yaşadığım mülakat deneyimini anlatmak isterim. Daha öncesinde ben de forumlarda çok kişinin tcmb mülakat süreci hakkında yaşadıklarını okudum. Kimilerine inandım kimilerine inanmak istemedim. Süreç hepinizin bildiği gibi sayısal mantık ağırlıklı test ve sonrasında yazılı mülakat ile başlıyor. Burasına kadar aslında bir sorun yok. Asıl sorun sözlü mülakat sürecinde başlıyor bana göre. Bana göre sorun olan başkasına göre normal olabilir tabi ama bence buradaki tutum tamamen mülakatı yapanların önyargılı olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü belli bir aşamaya gelmiş adaylardan bahsediyoruz. İlk sınavı geçmiş daha sonra yazılı sınavı geçmiş ve sözlü mülakata geliyorsunuz. Bu sürece gelene kadar da banka hakkında bilgiler edinip sözlü mülakata hem alanınızla ilgili hem de banka ile ilgili hazırlanıyorsunuz. Şehir dışından ve ya içinden farketmezburaya gelirken hem maddi hem manevi olarak çaba harcıyorsunuz. Bunların sonucunda sözlü mülakatta haliyle beklentileriniz oluşuyor. Mülakat komisyonu üç kişiydi. Size ilk önce hangi okuldan mezun olduğunuzu ve iş deneyimlerinizden kısaca bahsetmenizi istiyorlar tabi bu iş deneyimi detay değil burada şurada çalıştım gibi oldu.Burası aslında sohbet havası şeklinde geçiyor. Bir nevi de ne iş yaptığınız hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Ben bilişim alanına başvuru yaptım ve hep iş hayatım yazılım geliştirme üzerine geçti. Bana bir kişi tek bir soru sordu hatırlayamadım soruya tam anlamıyla cevap veremedim. Üniversite hayatınızın 1.senesinde belki gördüğünüz spesifik bir konu üzerinden spesifik bir soru. Hatırlayamamak o heyecanla cevap verememekgayet olağan bana göre. Tabi bu da sorun değil ama tek bir soru sorulup daha sonra başka soru sorulmaması bence gayet saçma bir durum. Bu mülakata gelirken bakmadığınız konu kalmıyor ama tek bir soru ile o kişi başka soru sormadan bırakıyor ve notunu düşüyor. Siz burada zaten demoralize oluyorsunuz.. Ben bir çok mülakata girdim hem özel sektör hem de kamuda. Çoğunda kendimi denemek içindi. Bir soru sorulup soru sormayı kesen hiç bir mülakatım olmadı. Mülakatı yapanlar sizi işe almak için yapması gerekirken burada sizi elemek için bir mülakat yapıldığını gördüm. Tek bir soru ile benim mesleki tecrübemi ve bilgimi ölçemeyeceğini kendileri de biliyor. Merkez Bankası mülakatı tamamen hayal kırıklığıydı benim için. Herkese başarılar dilerim , umarım gönlünüzden geçenler olur.
-
@pomos23 inşallah gönlünüze göre olur hocam, kazanırsınız. Paylaşım için teşekkürler.
-
@pomos23 merhaba ne zaman girdiniz mülakata?
-
@ist1234 siz 1. gruptan mı kazandınız?
-
silinmiştir
-
@uvyx hocam 2 senelik uzman yardimcilari 10binden fazla kazaniyor. daha ne kadar yüksek bir maaş beklentisi var merak ediyorum istanbul için:)
-
Bayramdan sonra yapılır herhalde mülakat (tahmin sadece) sonucunun çabuk açıklanmasını umuyorum.
-
@muddei-hususi hocam bayramdan sonra mülakat yapılırsa ne zaman açıklanır sizce?
-
@sanseseri Bilgim 0 ama bu kadar gecikme yaşanmışken açıklanmanın uzun sürmemesi yerinde olur
-
@sanseseri temmuz ayı içinde iş başı olur diye düşünüyorum