Iktisat soru bankası yardımı!
-
Arkadaşlar dörtlü iktisat için hangi kaynağı önerirsiniz ?
-
@utku ben katalaksi kullandım. Gayet memnun kaldım kardeşim tavsiye ederim.
-
@Bireysel-başvuru teşekkür ederim kardeşim
-
arkadaşlar iktisattan son 4 lü için önerbileceğiniz bir kaynak var mı
-
pardon son sayfayı görmemitim
-
külliyat iktisat soru bankasına göz atan var mı nasıl buluyorsunuz
-
Arkadaşlar konu açtım ama cevap veren olmadı. Az bir süre kaldı Hukuk a yeni başlayacağım. Kitap öneriniz nedir? Themis yetişmez. Murat düşünüyorum dili ağır deniyor... A kadro düşündüm fazla kısa... Tecrübeli arkadaşlar nedir düşünceniz?
-
@Sansarbozo galiba konu anlatımla istiyorsun ve ozet bir seyler istiyorsun..
Soru dağılımı40 olduğu için ozeten uzak dur derim sana ama genede sen bilirsin hocam..
Ozet olarak savaş yayinevinden cikan faskuller var her hukuk dali icin ayri ayrı ona bak istersen
Ben muratan baska hukuka çalışmadım ama onum yaninda konsensus baktım kim ne derse desin konsensus soru cozmlerimi okumak da yeterli bence..kamusu biraz ağır ama ozelini guzel bir ozet gectikten sonra ordan haledersin bence..
Hukukun üstüne titre ozet deyip geçme katsayi olarak seni guzel bir sekilde odulendirecektir emin ol..basarilar.. -
@mirzanyarr vakit kısıtlı diye özet istiyorum kardeşim... Sen peki özeti bir kenara bırakırsak hangi kaynakları önerirsin?
-
Kimse mahmut turgut un ustad iktisat soru bankasindan bahsetmiyor ilginc bir arastirin derim ben.
-
@davetsiz kitabı kullandın mı kardeşim artıları neler bahseder misin?
-
@ekstrafiskal kardes seninde iyimser16 ninda cevaplari yol gosterici oldu benim temel var biraz ama sorularda çuvallıyorum genelde 2016 da zeyneli cozum isaretledigim onemli yerlerin bi kismini not aldim ustune 2. Defa da o kisimlara dondum ama malesef 14 net geldi konuda saglam kitaplarim var ancak soru olarak bir ozetler misin nasil yapayim ama rica ederim soru bankasi olarak tek bir kitap öner zira vakit az arti hangi yayinlarin denemeleri çözelim sadece murat mi
Tesekkurler -
@ekstrafiskal kardes seninde iyimser16 ninda cevaplari yol gosterici oldu benim temel var biraz ama sorularda çuvallıyorum genelde 2016 da zeyneli cozum isaretledigim onemli yerlerin bi kismini not aldim ustune 2. Defa da o kisimlara dondum ama malesef 14 net geldi konuda saglam kitaplarim var ancak soru olarak bir ozetler misin nasil yapayim ama rica ederim soru bankasi olarak tek bir kitap öner zira vakit az arti hangi yayinlarin denemeleri çözelim sadece murat mi
Tesekkurler -
@denizci Rica ederim paylaşim icin burdayiz. Ben Uluslararası İlişkiler mezunu oldugum icin sorularda cuvallamak ne demek en iyi ben bilenlerden birisiyim. Zeynel Dinler ile baslamistim bende ve Themis makro-mikro-uls-tr ekonomisi-buyume/kalkinma-para banka, Economicus, Murat Soru bankasi, Ceteris Paribus, Yuksel Bilgili cikmis sorular. Bu kitaplarin hepsini kullandim. Deneye yanıla cok zaman kaybederek biraz kafamda fikir olustu. Bence kpss iktisat icin soru cozme teknigi ogrenmek gerekiyor. Zeynel Dinler basarili bir kitap ama konu anlatimi gibi yani soru cozumu olarak goremedim ben o kitabi. Yayinevlerinin soru bankalari fantazik sorularla dolu. Themis sorulari bence yetersiz. Economicus is bazilari iyi bazilari kotu bence. Ben "kpss icin yuksel bilgili cikmis sorular veya ceteris paribus" ile soru cozme aliskanligi edindim ve ben kpss icin oneriyorum. Ancak kesinliklikle kurum sinavlari icin degil kpss icin en azinda spru cozmeyi ogrenene kadar kullanmani tavsiye ederim. Mumkunse once cikmis sorular sonra ceteris kullan derim. Ancak mutlaka soru cozumu yapman gerekiyor. Yani deneme sinavi cozmen gerekiyor ve murat yayinlarinin denemeleri bence soru ufkunu ciddi anlamda acar. Deneme icin ikinci bir kaynak dersen pegem veya lider olabilir derim. Bunun disinda economicus un Uluslararasi Iktisat'ı çok çok iyi, Makro ve Para Banka ve Tr Ekonomisi çözmeye deger ama Buyume Kalkinma ve Mikrosunu cözme bile. Yani soru bankasi olarak bunlari oneririm. (Kurum sinavlari doneminde kesinlikle tum kaynaklar Erdal Unsal, Halil Seyidoglu, Ilker Parasiz gibi kaynaklara donmelidir onu da kpss sonra bilgi paylasimi yapariz istersen.) Bu arada Yuksel Bilgili onerime bircok arkadas karsi cikiyor olabilir, kesinlikle saygi duyuyorum ama ben sifirdan iktisata basladim ve cok faydasini gordum. Mikro ve Makro yu onun konu anlatimli kitaplarindan temel oturttum, kalanlar icin de Nurdan Aslan ve Yasin Çoban kullandim. Sonra yuksel bilgili cikmis sorular cozdum ve ardindan ceteris cozdum bircok konuyu hallettim. Ama sunu bil ki deneme cozmezsen bence yaptigin hersey cop olabilir cidden soru cozmek de cok onemli. Umarim ufacik da olsa faydam dokunmustur.
-
@Sansarbozo bence kesinlikle en faydalı soru çozum kitabi Konsensus'tur. Yeni baskisinda vergi hukuku da var kesinlikle tavsiye ederim konu calismana gerek kalmaz ancak Kamu Hukuku'ndan konu kitabi calisman gerekebilir cunku kpss ye gore daha sorulma ihtimali dusuk anayasa ve idare sorulari kullanilmis konsensusta. Bence bunun icin de Murat Yayinlari Anayasa ve Idare calisabilirsin konsensusla birlikte. Diger derslerden konu calistiysan bidaha calismana gerek kalmaz konsensus isini gorur eger zamanin kalirsa da Themis kolaylastirilmis kpss soru bankasi kitabini cozebilirsin cok guzel ayrinti bilgiler var son rotuslar acisindan cok isine yarar. Bu arada Murat yayinlarinin dili bence zor degil. Hukuk cozmek icin "en azindan" murat yayinlarininki kadar hukuk diline alismak gerekir bence yoksa hukuk sorularini algilamakta gucluk cekebillirsini diye dusunuyorum sahsen. Murat konu anlatimli kitabin dili bir kpss alan ogrencisinin kullanmasi gereken kadar agir bir dile sahip. Ne eksik ne fazla ben cok begeniyorum murat hukukları. Tabi bunlar benim sahsi dusuncelerim. Ekleyecek cikaracak veya yanlis dusundugumu dusunen arkadaslar varsa onlar da fikir sunsun sana en mantikli geleni tercih et sen de.Umarim kisa zamanda isinizi cozecek sekilde verim alirsiniz. Iyi aksamlar
-
@ekstrafiskal kardes cok faydali oldu ya bayagi karamsarlasmistim iktisatta cok sagol peki ceteris paribus almaya karar verdim ama cikmis sorulari zaten zeynelden cozmustum iki kere(onemli gordugum yerleri). ustune yine de yuksel bilgilinin cikmis sorularini cozmek gerekir mi yoksa iktisat soru programi olarak
"Ceteris+ekonomicus+farkli yayinlarin fenemeleri" diye gitsem kafi gelir mi? -
@denizci Ne demek faydalı olabildiysem ne mutlu bana. Eger zaten cikmis sorulari cozduysen bircok soru tipini gormus ve soru cozmek konusunda gerekli yeterliligi saglamissindir. Artik farkli soru tiplerini gorup cozmek kalmis. Ceteris Paribus ta zaten her sorunun cesitli sekilleri sorulmus ve fazlasiyla soru tipi gormeni saglayacak. Yeterlidir hatta o kadar soru var ki bitmesi biel cok iyi sinava kadar. Onun disinda da bence soru bankasi degil de deneme cozmeni oneririm bol bol. Yanlisin veya unuttugun seyleri soru cozerken gorur onlari da gordukce konu anlatimli kitaplardan goz atarsin baska da hicbirseye ihtiyacin kalmaz. Yani sonuc olarak sahsi fikrim Ceteris-Economicus+farklı yayınların demeleri kpss icin yeter ve artar bile.Kurum simavlari icin de paylasim yapariz istedigin zaman.
-
@ekstrafiskal anladım kardeşim ALLAH razı olsun icim rahatladi su iktisat konusu dert olmustu bana.ALLAH seni de diger samimi olarak calisanlarida muvaffak etsin
-
arkadaşlar analiz iktisat soru bankasını öneriyorlar monopol yayınlarından.çözen var mı aranızda nasıldır?
-
@denizci amin kardeşim. ALLAH hepimizin emeklerinin karşılığını verecektir inşallah. Iyi calışmalar