Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@eriklisu daha önceki sınav 2012 kasım ayında yapılmıştı ondan öncekide 2008 yılında tkgm müfettişliğine sık alım yapılmadığından çıkmış sorular nette yok. sınav klasik usul belirtilen konulardan
-
@geoteknik kaç soru var oda yazmıyor
-
@kalemcanavarı her konu başlığından 1 veya 2 adet olur zannımca soru sayısı önemli mi ki
-
@geoteknik hukuk bölümü bence önemli
-
@mantıkuttayyr sizin elinizde olan bir şey değil sonuçta sağlık olsun.
-
Kpss dışı olan hukuk konuları için hangi kaynakları önerirsiniz
-
@kalemcanavarı oylesine başvurup. Sinava gitmeyecegini bilip sadece listede adini gormek icin basvurup başkasının hakkına girenler var ya onlara ne desem bilemiyorum. Anlamaya calisiyorum anlayamiyorumda. Cok bisey demeyede gerek yok aslinda Allah onlara buyuk bela vermis zaten.
Aslinda ilanlara basvurup sinavlara zaruri bir hal olmadan katilmayan bunu bir kac kere tekrarlayan insanlara basvuru yasagi gelmeli. Yoksa bir kac karaktersiz yuzunden bir cok gencin emegi jeba oluyor.
Not: bu ilana basvurmadim. İlanda ki mezuniyet şartlarini taşımiyorum. Ama boyle keyfi ilanlara sinava katilmayacagini bilip basvurup baskasinin hakkini gasp edenleri gordukce cok uzuluyorum.
-
@hll yıllardır bu düzen değişmedi hocam inşallah birgün değişir bende çok üzülüyorum bu duruma..
-
Daha önce hukuktan yazılı kurum sınavlarina giren arkadaşlar var mı? Yani nasıl olacağını kestiremiyorum. Özel ve genel hükümler var haliyle daha detaylı. Olay sorarlar mi? Çıkmış soruda yok anlaşılan.
-
@mantıkuttayyr genelde tanım çıkar.
idari işlemin unsurları, gaiplik (ki ben olsam tapu müfettişi adaylarına kesin sorardım), cbk-kanun karşılaştırması,içtima türleri, meşru müdafaa vb sorular geliyor genelde. olay sorsam yine gaiplikte süreleri sorardım ben.
girdiğim bir çok sınavda böyle geldi sorular.
-
@babanınoglukemal teşekkür ederim.
-
İngilizce sınavı nasıl olacak bilen var mi arkadaşlar ?
-
@bebekendüstri bir paragraf tercümesi sorulmuş geçmiş yıllarda. Zaten yabancı dil baraj değil, eşitlik halinde averaj.
-
@selcukuyanis daha önceki sorulara nerden erişim sağlayabiliriz veya sorular hangi konularda ağırlıklı
-
bu sınavın genel ortalaması 70 olacak değil mi? (hukuk için soruyorum). ayrıca sanki kurumun derdi hukuk fakültesi mezunu almak gibi geldi. hukuk mezunu olmayanların şansı nedir acaba?
-
@mantıkuttayyr hukuk mezunu 6 kişinin p9 puanı var branş sıralamasından baktım onlarda tahminim iibf mezunu olup hukuk okuyanlardır. Ayrıca 70 baraj şartı biraz fazla geldi maliye falan 60 şartı istiyor hep
-
@kalemcanavarı 70 ilan da yazan hocam. Siralamaya dikkat etmemisim. 120 kişi içinde mi 6 kişi hukukçu
-
@mantıkuttayyr ilanda yazdığını biliyorum hocam nazire yaptım sadece. 120 kişi içinde hukuk bölümü mezunu başvuru var mı bilmiyorum ben sadece branş sıralamasından bakmıştım
-
Arkadaşlar genel ekonomi ve kamu maliyesinde soru sayısı kaç olur sizce
-
Arkadaşlar haftasonu sokağa çıkma yasağı var bizim elimizde belge vs yok nasıl olacak sizce?