2021 Kaymakamlık Sınavı
-
Ahmet Nohutçu altın seri, KAS. T.ekonmisi yasin çoban kullanıyorum . altın seri cok hosuma gıttı kayamakamlık kampından kat be kat daha sağlam. iktisatta benim hocamdan bakıyorum
-
Arkadaşlar kolay gelsin hepinize iyi çalışmalar , bunu kesinlikle birilerinin enerjisini düşürmek için yazmıyorum sadece farklı sınavlara da hazırlanma sürecim var o yüzden odağımı biraz kaydırsam mı diye sizlere sormak istedim çünkü şuanki işimden nefret ediyorum ve dayanacak güç derman kalmadı çalıştığım işe o yüzden fikir veren olabilir çünkü hepimiz benzer süreçler içerisindeyiz biraz uzun olabilir yazı kusura bakmayın şimdiden . Eğitim dairesi başkanının son yaptığı açıklama doğrultusunda gösteriyor ki sınav son yıllarda olduğu gibi Eylül - Kasım bandı olacak gibi duruyor.uzun süredir bu sınava hazırlanıyorum ve işle birlikte yürütürken anca temel oturtabildim bu sene hazırlık sürecim çok iyi gidiyor ve sadece 1. Olursam atanabilirim hesabı ile hareket ediyorum.Kafama bir şey takıldı sadece şunu sormak istiyorum ülkenin konjonktürü ortada ve 2021 yılı için erken seçim bi ihtimal olma durumu olabilir eğer gerçekleşirse ki geneli seçimlerin Haziran Kasım gibi olmuştur Kaymakamlık sınavı bundan etkinlenme ihtimali olabilir mi sizce sadece fikirlerinizi merak ettim çünkü bu süreçte acaba YKS mi odaklansam ona da çalışıyorum ama çok zaman geçti baya unutmuşum ağır aksak ilerliyor diyorum en kötü bi seneliği özelin 2-2.5 bin TL onun içinde yüzde 50 burs 50-60 bin arası derece yapmam lazım bi özelde hukuk okumayı düşünüyorum yaş 30 bekarım da evlenme ihtimali bu pahalılıkta imkansız alımlar çok az olduğu için a grubunda debelenme 90 puanla atanamayanla ı zor geçersin diyorum kendi kendime maaşının yarısını ver diyor şeytan .kaymakamlığa hazırlanmaya devam etsem yks patlayacak yaş ilerleyecek çok kararsızım valla
-
@keskin34 Hocam temeli attığına göre bilmen lazım seçimlerin yenilenmesi için en az 360 milletvekili gerekiyor. Ya da Cumhurbaşkanı isterse. Elbette heran her şey olabilir ama yani düşünüyorum böyle bir durumda iktidar niye erken seçime gitsin veya muhalefetin erken seçime götürecek böyle bir gücü varda biz mi bilmiyoruz.
-
@ilhannn00 hocam sadece benzer süreçleri yaşayanların fikrini almak için yazmıştım bir şey kanıtlama derdinde değilim. Evet 2. Döneminde olan bir cumhurbaşkanın tekrar aday olması için 2. Döneminde meclisin seçimi yenileme kararı alması gerektiğini yeterli sandalye sayısına sahip olmadığı vs biliyorum ki süreç içinde tartışma konusu olduğu için dışardaki bir adamda bilebilir bunları .yinede tartışmayı uzatmamak için cevabıza teşekkür ediyorum size iyi çalışmalar
-
iktisat için a kadro yayınlarını kullanan var mı ?
-
Arkadaşlar elinde Insan hakları ile ilgili video olan var mı? Bu dersi bi türlü yapamadim:(
-
Ben kullandım hocam. Tabii sadece bunu değil.
-
@keskin34, içinde söyledi: 2021 Kaymakamlık Sınavı
Evet 2. Döneminde olan bir cumhurbaşkanın tekrar aday olması için 2. Döneminde meclisin seçimi yenileme kararı alması gerektiğini yeterli sandalye sayısına sahip olmadığı vs biliyorum ki süreç içinde tartışma konusu olduğu için dışardaki bir adamda bilebilir bunları .yinede tartışmayı uzatmamak
@keskin34, içinde söyledi: 2021 Kaymakamlık Sınavı
Evet 2. Döneminde olan bir cumhurbaşkanın tekrar aday olması için 2. Döneminde meclisin seçimi yenileme kararı alması gerektiğini yeterli sandalye sayısına sahip olmadığı vs biliyorum ki süreç içinde tartışma konusu olduğu için dışardaki bir adamda bilebilir bunları .yinede tartışmayı uzatmamak
Merhaba bu konuda böyle bir fikri ilk kez sizden duyuyorum. Mevcut CB yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanıdır. Yeni sistemde CB olan kişinin adı her ne kadar CB olsa da aslında "devlet başkanı"dır. ve devlet başkanı (CB) olan kişi iki kez seçilebilir.
Mesela önceki CB Abdullah Gül döneminde CB olan kişi bir kez secilebiliyorken 2007 referandumuyla cbnin iki kez seçilmesi kabul edilince 2012 de aym karar verdi ve CB nin hem 7 yıl (eski usul) hem ikinci seçim hakkı (yeni usul) kazanılmış hak olarak verildi..yani mevcut CB nin son dönemi olduğu iddiasıyla dava açılsa bile yeni bir sistem ve usulün kazanılmış hakkı gereği önceki durumu örnek olarak gösterilebilir... -
Sizce tek bir kaynağa mi yüklenmek lazım yoksa farklı kaynaklarla desteklemek önemli mi?
-
@apollo61 Verilen örnek cumhurbaşkanı görev süresiyle ilgili bir değişiklik. Mevcut anayasada yapılan değişiklikle yeni sisteme geçildi fakat cumhurbaşkanının görev süresiyle alakalı bir değişiklik olmadı. Bu durumda şu anki cumhurbaşkanının 2. dönemidir. Anayasa yeni değil, mevcut üzerinde değişim yapıldı. Sıfırlanma gibi bir durum olamaz.
-
@gürkan35, içinde söyledi: 2021 Kaymakamlık Sınavı
Sizce tek bir kaynağa mi yüklenmek lazım yoksa farklı kaynaklarla desteklemek önemli mi?
Tek kaynaktan konu, farklı ve doğru kaynaklardan soru öneririm.
-
@ceterisparibusss Teşekkürler hocam yorum için
-
@samatta bu netlerinizi ders isimleriyle birlikte de yazar mısiniz
-
@cecimine genel yetenek 23 10 alan 57 8 4 yanls turkce 2 yanls tarih 2 yanls insan haklari 2 yanls tr ekonomisi 1 yanls iktisat 7 yanls idare kismindan cikmsti
-
@samatta Bu netlerle kaçıncı olmuştunuz hocam?
-
Merhaba Trio hukuk seti kullanan varmı bide geç kalmadım demi çalışmak için
-
Ne geçi hocam iktisatin sağlamsa 1. bile olabilirsin.
-
@vamos 128 sonra soru iptali ile 160 lara geriledim
-
@samatta hocam başka nickname yok muydu gördükçe sinirleniyorum
-
@dervisoglu :)))