2021 Kaymakamlık Sınavı
-
Arkadaşlar selamın aleyküm. Yaklaşık 4 senedir bu sınavı kazanamıyorum. Ama bu sene yapmak istiyorum artık. Online kurs almak istiyorum savaş yayınlarından kullanan var mı, tavsiye eder misiniz ?
-
@kazanamayan Alan biri vardı gayet memnundu PDF şeklinde notları oluyormuş ama bence Kaymakamlık kampı videoları duruyor ve güzel kaynaklar varken boşuna maddi masraf sizin için.
-
@burcucakirrr Kaymakamlık kampı ahmet nohutçununkinden mi bahsediyorsunuz ?
-
@burcucakirrr ben aldim savaswebdersi .Videoda anlatilan slaytlar kitap olarak gonderiliyor.Insan haklari ve turkiye ekonomisi haric diger derslerde gayet basarili bir calisma.Tavsiye ederim
-
@mia-10 öncelikle tebrikler ve mülakatta başarılar kardeşim. Arkadaşının insan hakları için bahsettiği akademik makaleleri söyle gitsin işte iyi kitap çıkarırsa çok satış yapar zaten neyin kaygısında arkadaşın anlamadım 4-5 makaleyi referans göstererek kitap çıkaracak hali yok ya.
-
@tunahan61, içinde söyledi: 2021 Kaymakamlık Sınavı
avaswebd
teşekkür ederim kardeşim düşüncelerin için. Bende alacağım sanırım
-
@kazanamayan hocam neden peki 4 keredir kazanamıyorsunuz. Piyasadaki iyi kaynakları mı almadınız, bölümünüz nedir
-
@gul121 kamu yönetimi okudum. Sınav anında yapılan basit hatalar ve maalesef son 3 ay çalışmam aynı zamanda çalıştığım için yapılması zor oluyor. bilmiyorum burada benimle aynı kaderi paylaşan var mı
-
@siyasalllııı öncelikle başarı dilekleriniz için teşekkürler. Üslubunuz “söyle gitsin “ tarzında kelime kullanmanız hoşuma gitmedi. Aday olduğunuz makama yakışıyor mu bilmiyorum. Makalelere sıra gelince zaten size söyleyeceğimi belirttim lakin emek vermiş araştırmış bir insana saygısızlık olmasın diye onun kararını bekliyorum. En önemlisi özelden mesaj atan bir sürü arkadaşıma yardımcı olmaya çalıştım çalışıyorum.Saygılar iyi günler.
-
@mia-10 Hocam elinizde bilgi, belge var olup da yayınlayacaksanız yazın. Eğer yoksa niye gelip insanlara şöyle makale felan var ama izin vb alırsam yayınlarım diyorsunuz. Asıl ilginç tarafı da zaten kamuya açık, erişimi mümkün olan belgeyi vb. şeyi izin şartına bağlamak.
-
@poohdini sevgili kardeşim kamuya açık ise git bul oku. Ben elimdeki her şeyi bugüne kadar paylaşmış biriyim bilen bilir. Burda Facebook’ta yeterince kavgaya kaosa meyilli kişi var siz onlarla idare edin ben o toplara girmeyeceğim. Hadi selametle
-
@mia-10 burası insanı kaosa çeken salgından insanlarla dolu. Eskiden daha azdı. Bunlar sebebi ile gitmiştim geldim aynı. Sevgili kaymakamlık hayali kuran arkadaşlarım lütfen bunlara prim verip burayı kavga kaos yerine çevirmeyin. Bu yüzden bu forumdan kaç kişi uzak kaldı uzak duruyor. Sonra duyum kaynak verecek birisi kalmıyor. Kaos ile beslenen kişilerin eline kalıyoruz. Kaymakam olacağım diyen kişilere yakışmayan hareketler. Ne yapalım bizde sadece bir kaç kişinin kitaplarının reklamını yapıp her ay sınav olacak duyumu salıp saldırgan kaos mu yaratalım. Özelden destek veren beni eskiden tanıyan dostlara teşekkür ederim.
-
Arkadaşlar, insan hakları evrensel bir haktır. Doğal olarak sadece Türkçe kaynaklarla yetinirseniz eksik kalırsınız. Çeşitli yabancı üniversitelerin insan hakları ile ilgili akademik çalışmaları var. Onlardan yararlanın. Kimsenin keyfini beklemeyin.
-
@mia-10 hocam aday olduğumuz makam için bu kadar kasmaya gerek yok bence bu bakış açısı yüzünden her taraf bırak halka çıkmayı anne babasına karşı bile egolu kasıntı kibirli bürokratlarla dolu acınası olan ise bu kişilerin bu şekilde devlet geleneği sürdürdüklerini sanması(Şahsınıza yönelik söylemiyorum).Bana göre kaymakam değil de kaymakam adayı şöyle konuşmalı böyle oturmalı şöyle kalkmalı gibi bir dayatma çok yersiz. Neyin kalıbı bu allasen? Zaten meslekte işini profesyonel yapabilen sağ duyu sahibi her bir birey hiyerarşi ve prosedür dahilinde ya da haricinde nerde nasıl davranması gerektiğini gayet iyi bilir bu minvalde burası bir sosyal bir mecra olduğundan küfür hakaret içermediği sürece üslupsal olarak her kalibreden ve her yaş grubundan her cümleye denk gelinebileceği ayan beyan ortada. Ben de böyle gereksiz normativizmden hoşlanmam talip olduğumuz makamı bu tür dayatmalara indirgemek yanlış fabrika ürünü değiliz 1980 yılındaki kaymakam ile 2020 kaymakamı arasında zihinsel yöntemsel ve üslupsal fark olmalı yok ise ciddi sorun var bence orda. Çünkü devlet geleneği bu değil. Makaleler konusundaki yaklaşımınıza saygı duymakla birlikte anlam veremedim bu yüzden sordum gerisi size kalmış beni ilgilendirmez 4-5 makale bana sınav kazandırmaz ya da sınavı kaybettirmez nihayetinde ölüm kalım meselesine çevirecek halimiz yok. Saygılar iyi çalışmalar..
-
@siyasalllııı sizinki sormak değildi. Söyle gitsin tarzında konuşma makama falan değil bu yaşa gelmiş insana yakışmaz. Bence ego ve kibir konusunda çevrenize bakarken kendinizi gözden kaçırmışsınız. Saygılarımla. İyi geceler.
-
@siyasalllııı siyasalın karşında kirtasiyede bir sürü makale var. Beşevlerde de var gazinin şimdiki adiyla hacı bayram veli universitesinin dediklerinize katılıyorum insan haklarını yarı bilen 3 dogru zaten yapıyor baba gibi duran iktisat varken insan haklarından makale okumak birsz tuaf geldi bana da ama altyapı vardir idare anayasa sular seller gibi bilirsin o başka tabi. Tercih meselesi bir sene makaleden sorarlar bir sene piyasadaki kitaplardan bir sene mantıkla bile çözebileceğin sorular gelir. Insan hakları tr ekonomisi şans işi
-
@mia-10 şimdi de yaş tamamdır hocam takılın. Muvafakiyyetler dilerim iyi günler
-
@marjinalmaliyt57 hocam inanın onu anlamadım ben de akademik makaleye bakılabilir ama researchgate ve academiaedu da milyon tane insan hakları makalesi vardır ing-tr şeklinde ki nasıl bakılıp bulunmuş o makaleler tuhaf baya. O yüzden arkadaşın dediği şekilde sayılı ve belirli makale varken üstüne bu durumdan bahsedip paylaşamam demesini anlamadım. Zaten yapamadığımız 2-3 sorunun peşindeyiz biz de o da biraz nasip şans işi olur olmadık yerde karşısına çıkabilir insanın bunu kabullenmiş insanlarız da kitap çıkarmayı düşünen arkadaş makaleleri ulusal güvenlik meselesi haline çevirmese bari:))
-
@marjinalmaliyt57 sevgili arkadaşlar gerçekten bilerek ve isteyerek yaptığınıza inanıyorum. Geçen yazdığım gönderiden sonra konu nasıl oldu 3-5 makaleye indirgendi anlamaya çalışıyorum. Senelerdir burda paylaşım yaptım çalıştığım kaynakları söyledim sorulara elimden geldiğince cevap verdim şimdi makale muhabbeti dönüyor. Yok baba gibi iktisatmış yok Türkiye ekonomisi insan hakları şansmış. Burda insanların konuşma üslubu bu konular kadar konuşulsa böyle olmazdı. Daha açıklama yapmıyorum beni tanıyanlar bilenler biliyor. Size cevap vermem benim hatam. Forumu meşgul ettiğim için özür dilerim.
-
@mia-10 yok hocam ben makalelerde değilim acıkcası ben makale kısmına odaklanıldigı için yorum yaptım sebebide şudur ki ilk defa kaymakamliğa hazırlandığimda gecen sene aynı bu şekilde başlık altında tüm yorumları okurdum bazı kişilere özelden yazardım hocam bu bu bu kitabı mı alayım nasıl olur kazandırırmı gibilerinden sorular sorardım ne kadar anlamsız ve boş olduğunu yeni anladım sınavi kazandiran kitap yoktur calişan kazanır. Özelden konuştugum buyuklerime ithafen kimileri varki 1 haftada 7 ders tekrar edebilecek nota sahip öyle makale filanda degil yanlış anlaşılmasın kimi tanıdiğim var ki sinava 1 hafta kala gunluk kaymakamlık derslerini tekrar ediyor bizzat sahidim. Derdim kimse makale sınav kazandırıyor hayaline ya da şu kitap sınavı kesin kazandırıyor hayaline kapılmasindı. Ben acı tecrube edinerek yaşadığım için. Yoksa kazanan bir kaymakam adayı olarak tecrübeleriniz benim acımdan gerçekten değerli tüm samimiyetimle söyluyorum bunu. Umarım mulkatıda geçersiniz allah yolunuzu acık etsin..