2021 Kaymakamlık Sınavı
-
Aynı yıl hem KPSS'ye hem de Kaymakamlık Sınavı'na çalışılabilir mi?
-
@aliihsanglr Çalışılır tabii neden calisilmasin. Anayasa ve idare hukukuna zaten çalışacaksın ki bu da kaymakamlik alan sınavın neredeyse yarışı yapıyor toplam soru 31 soru yapıyor
-
@gürkan35 Sağolun hocam. Ben 3.sınıfım fakat şimdiden bir telaş sardı beni zira ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok. Kaymakamlık sınavına vereyim dedim kendimi fakat herkes referans diyor, referans yok. İdare hakimliği diyorum kota var. Kpss diyorum fakat hangi testlere gireceğim, hangi puan türüyle ne geliyor, kamucu olarak hangisine girmeliyim vs. hiçbir şey bilmiyorum. Neye çalışacağım son sene bilmiyorum. Mezun olmaya yakın herkes de oluyor mu bu acaba? Bilmiyorum.
-
@aliihsanglr Oluyor oluyor merak etme Şimdi bürokrasi de iktisat ve hukuk ağırlığı vardır. Bu yüzden hangi bölümden olursan ol hukuk iktisat maliye muhasebe yapacaksın. Idari yargı dediğin gibi kotalı. Evet referans da vardır ne yazık ki. Öncelikle kpss alana çalış ve mutlaka ingilizceyi hallet. Çünkü ingilizcen yoksa bir kaç ilan arasına sıkisirsin ki orada da rekabet çok olur. Kaymakamlık için 35 yaş şartı var. Gerekirse her sene girer hayallerinin peşinden gidersin. Ayrıca kpss alan çalışacağın için kimisine göre kaymakamliktan daha iyi görülen sayistay denetci yardımcılığına da hazır olacaksın. Iyi çalışmalar şimdiden.
-
Arkadaşlar merhaba. 2020 sınavında 72,25 alan arkadaş var mı? Sıralamasını paylaşabilir mi?
-
Arkadaşlar bir sürpriz yaşamamak için soruyorum kaymakamlık kpss puanı istemiyor değil mi eskiden varmış ama, bu dene sürpriz yapıp isteme durumu olur mu?
-
@Yts7718 öyle bir durumda 2021 kpss öncesi ösym ve bakanlık duyuru yapar.Ama şuanki sistem devam edecektir.
-
-
-
Aranızda tek meşguliyeti ders çalışmak olan arkadaşlar varsa bu zamanların kıymetini çok iyi bilsin ve çok iyi değerlendirsin derim
-
@aslan-reyiz hocam burada paylaştığınız üstteki ile aynı miydi
-
Merhaba elimde 1tane 2020 hamal serisi çiziksiz
1 tane anayasa Nohutçu 2018 sıfır
1tane iktisat 2018 prf.Y.Bilgili
1 tane insan hakları K.Kararlı 2019
1 tane hukuk çıkmış sorular 2019
(Bu üçü sorular işaretlenmemiş ama çizik var.)
1tane idare hukuku Nohutçu 2018 kitap sayfaları çıkmış
2 tanede deneme yarısı çözülmüş yarısı temiz ritüel ve kaim 5 hepsi 150 lira -
1 tanede 2019 Y.Çoban Türkiye ekonomisi dahildir.
-
Arkadaşlar temsil yayınlarının kaymakamlikta son viraj kitabını kullanan var mı?
-
@gürkan35 yeni baskısı çıktı mı bilmiyirum ama sınava yakın son tekrar için iyi bir kaynak.
-
@kykm, içinde söyledi: 2021 Kaymakamlık Sınavı
@aslan-reyiz hocam burada paylaştığınız üstteki ile aynı miydi
farklı hocam
-
@öktem_ilteriş Ya ben iki senedir ilk sene 45 gün ikinci sene sağlık nedenlerinden dolayı 40 gün falan çalıştım. Iyi kotu altyapım var elimdeki kitapların toplamı 1200 sayfa falan. Bu kitap 320 sayfa falan acaba dedim bu kitabı çalışarak daha çok tekrar mi etsem acaba dedim ondan sordum.
-
@aslan-reyiz tekrar paylaşır mısınız hocam zahmet olmazsa çünkü birisi görünmüyor.
-
Arkadaşlar bir sitede nisan ayında sınav olabilir diye bir tahmin okudum. Farzedelim ki Nisanda sınav olacak TR Ekonomisini nasıl halledeceğiz. Yasin hoca kitap yetiştirir mi ?
-
@balporsuğu nisan ayında sınav olması için şubatta ilan gelmesi lazım. Şubatta ilan gelecek olsa çoktan duyumlar gelirdi buraya. O yüzden hiç sanmıyorum. Tr ekonomisi için şu an ki son baskıyı kullanabilirsiniz yeni baskıların sonuna çok bir şey eklenmiyor. Veriler güncelleniyor vs