2021 Kaymakamlık Sınavı
-
Yoğunluktan anca yazıyorum arkadaşlar Mayıs Olayı tamamen asparagas kim dedi bilmiyorum bu sene sınav daha erken olacak netleşmedi tabi Ağustos konusu geçti süreç içerisinde netleşecektir ama Mayısı beklemek beyhude hepinize selamlar
-
@daywalkerss Herkonuda samimiyetini gösterdin. salıya kadar haber edicem dedin ve haber verdin teşekkür ederiz. mülakatina rağmen bizler için bilgi almaya çalışmandan dolayi ayrica teşekkür ederim .
-
@pisagor rica ederim kardeşim Allah hepinizin yolunu açık etsin seneye sıra sizlerde inşallah
-
@daywalkerss daha erken olacak derken yanlış mı yazdınız acaba?
-
@ockhamınusturası her sene yapılan sınav tarihinden erken olma durumunu bahsetmek istemiş. Ekim kasım gibi değil de ağustos durumu olabilir yani
-
Bu sınava ilk defa deneyimleneceğim de acaba idari hakimlik için çalışılan hukuk bilgisi yeterli olur mu?
-
@lyssa sınavdan sonra geçen sene adli-idari yargı hakimliği mülakatlarında elenen iki kişiyle görüştüm. İdare hukuku testinde birçok şeyi ilk kez sınavda gördüklerini söylediler. Gerisini sen hesap et.
-
@yamato-mita anladım , teşekkür ederim.
-
@yamato-mita haklısın, 2 sınavdır idare hukukunu tam yapıyorum, kaymakamlığın idare hukuku bambaşka bir seviyede, asla yeterli olmaz, anca yarısını falan yaptırır hakimliğin idaresi
-
@yamato-mita bilmiyorsun demedim zaten hocam, haklısın dedim. kaymakamlığın idaresi hakimliğin idaresinden 2-3 gömlek yukarıda dedim. aynı şeyi söylüyoruz. yanlış anladın herhalde
-
@aintmadatcha gülücük emojisini görünce ironi olarak anladım, pardon. Benim hatam
-
@lyssa Bu sene kpss , kaymakamlık ve idari hakimlik sınavlarına girmiş biri olarak bir örnekle sorunu açıklamak istiyorum. KPSS'de örneğin RTÜK ün anayasada geçip geçmediğini sorar. İdari hakimlikte anayasada RTÜK hangi bölümde düzenlenmiştir sorar. Kaymakamlıkta ise RTÜK ün üye sayısı ve yapısını sorar.
Anlatmak istediğim içerik olarak soruların nasıl gelebildiği yoksa RTÜK den kolay bir soruda gelebilir kaymakamlıkta gelmez değil. Benim gözlemlediğim sorulan soruların zorluğu ve yapısı bu şekilde.
-
@ilhannnn Teşekkürler
-
Merhaba arkadaşlar herkese selam olsun çalışmalarınızda kolaylık dilerim. Daha omce sınava girmiş arkadaşlar cevaplarsa sevinirm. Sınavlarda cok detay soruluyor mu sasirdiginiz soru tipleri oldumu buda sorulurmu dediginiz
-
@the-kaime-makam Bu sene özellikle oldu.
-
@estergon-kalesi ne gibi seyler mesela örnek verebilirmisn
-
Bütçe görüşülüyor yaklaşıyor yaklaşmakta olan
-
@siyasalllııı 100'ün üstünde mi olacak merak ediyorum.
-
@poohdini 100 un üstünde olma ihtimali yuksek bence o kadar açığa alınan kaymakam var ve bunlarla birlikte emekli olanda vardır illaki
-
@poohdini sayıyı bilmiyorum kardeşim bütçe henüz genel kurula sunulmadı, komisyonda görüşüldü bugün. Neyse yaktım ben meşalemi oyna devam. Yunan işgal ordusu başkomutanı Nikolaos Trikupis’in ünlü bir sözü var: “Su soğuk ama girince alışıyorsun”:)))