KPSSP48 Puan ve Başarı Sıralamaları 2019 - 2020
-
@jonturks @jonturks Hocam maliye için 4T'nin konu anlatımlı kitabı var Hakan Arda Öğretir'in onu öneririm. Bir de yüksel bilgişi 4T özgün maliye soru bankası var onu da önerebilirim. Ama soru bankasının faydası farklı sorular görmek olur çıkmış soruların yanına iyi bir destek olur. Muhasebe için ise ben İşletme mezunu olduğumdan sadece çıkmış soru ve deneme üzerinden gidiyordum ama isim olarak kim iyi bilmiyorum. Sadece maliyet muhasebesi için artı 10 muhasebe diye bir kitap almıştım. Muhasebe için en büyük önerim her gün 2 saat sabahtan muhasebe çalışmak olurdu. Bu sayede muhasebe netimi kendime göre iyi bir noktaya taşımıştım.
-
@jonturks hocam ben üniversitede hiç muhasebe görmemiştim tamamen sıfırdım dershanede de kısa süre içinde öğrenemedim. geçen sene muhasebede 11, bu sene 33 net yaptım. Ben tamamen Ferhat Yıldız'dan ilerledim. Konu anlatımlı kitabını, özgün olarak numerusu ve çıkmış soruları aldım. Sınava son bir ay kala da yine Ferhat Yıldız'a ait olan 20'li muhasebe denemesini çözdüm hepsinden memnun kaldım özellikle denemeyi kesinlikle öneririm çok faydalı olmuştu.
-
@jonturks merhaba. İktisatlar için Tufan Samet konu ve soru, Analiz, 4t çıkmış. ( Son beşliye çalışmaya zamanım olmadı)
Hukukta savaş altın seri kullandım. Çok kalınlar ama bayağı iş gördüler. Hakimliğe de çok katkısı oldu. Soru olarak konsensus, 3y özgün, a kadro soru yorum, themis( bu çok gereksizdi bence çok ağırdı kpss için)
Muhasebe: ferhat yıldız konu, ferhat yıldız çıkmış, muhasebat çıkmış, rasyo özgün
Maliye: 4t ve plasebo konu anlatım. Soru olarak a kadro, 4t özgün, 4t çıkmış
Kullandığım kaynaklar bunlar hocam. Gk gy de çalıştım 87 p3. Alandan eksiklerimi gk gy topladı. İhmal etmemenizi tavsiye ederim nacizane
-
@mmülkiyelii düzeltiyorum, 91.43 olacak 2020
-
@mmülkiyelii teşekkür ederim üstad. Ben bu sene p3 76 aldım son sınıfım. p28 den p48 e kadar alana girdim p 28 29 puanım 80 p48 76 geldi haklısın gk gy etki ediyor ama en çok alım p48 olduğu için orada %20 getirisi var ham puan çıkınca p3 den 100 alsam bile toplamda 8 puan veriyor sizce p3 80 civarı bana yeter mi? çünkü alanda muhasebe dışında biraz iktisar açığım var diğer derslerim iyi yanına kamu yönetimi de ekliyorum.
-
@asımus teşekkür ederim üstad. ben sbky son sınıfım sadece genel muhasebe gördük. ama sıfır değilim ekimde başladım bende ferhat yıldızkonu+ numerustan ilerliyorum önerdiğiniz denemeleri alacağım
-
@jonturks evet mutlaka alın hocam. arkadasa da katılıyorum p3 kesin çalışın geçen sene sadece p3 puanıyla 3 tane kurum sınavı gördüm ki zaten her puan türünü etkiliyor çalışmamak hata olur. başarılar inşallah istediğiniz gibi olur her şey.
-
@jonturks hocam bence min. p3 80 olmalı ki p48 iyi puan gelsin. Benim alan netim 102,5 p3 puanım 80 aldığım puan p48 85.61 eyer p3 puanım düşük gelseydi 83 puanım olurdu yüksek ihtimalle
-
@zidcck evet bende öyle düşünüyorum gk gy de matematiğim 6-7 net civarı hocam. ondan dolayı istesemde 80 üzeri çıkmam biraz zor max 83 olur. peki p48 netleriniz kaçtı hocam ?
-
@jonturks hocam ben ısrar ediyorum çok önemli olduğunda. Benimle benzer alan neti yapanlar 85-86’larda. Kurumların çoğu tek basamaklı alım yapıyor. 90’lar bile puandan sayılmıyor artık yüklü alım olmadığında. Şaka gibi kapatıyor listelerde 93,92’ler görüyoruz. Gk gy’den gelecek 5-6 puan can suyu olur. Benim düşüncelerim bunlar.
-
@mmülkiyelii üstad peki p3 87 almışssınız alan netleriniz toplamı neydi. 93 ile kapanıyorsa benim işim çok zor! benim gk gy max 83 görür nasıl olur bilmiyorum. yinede teşekkürler
-
@jonturks 111 küsür alan netim vardı hocam. Kurumlar çok az alım yapıp 4 katı çağırınca ilk 50’den bile dışarıda kalan oluyor. Malesef vaziyet bu. HMB, SGK tarafından yapılam gibi yüklü alımlar dışında 85’ler çok az kurum sınavı görüyor malesef. -YDS faktörü hariç tabi-
-
@jonturks gk gy ise 39/7 gy; 51/9 gk idi hocam.
-
@mmülkiyelii p3 baya etkiliyor alandan 105 netim var ama aramızda 8 puan var nerdeyse alandan ders ders netleriniz nasıldı hocam
-
@gencbiraday p3 ile p48 puanınız kactı hocam ?
-
@gencbiraday hocam yaklaşık 32 hukuk, 30 maliye, 25- 26 de iktisat/muhasebe küsüratlar da var da şu an erişemiyorum da hatırlayamıyorum da net şekilde.
-
@mmülkiyelii teşekkürler hocam
-