ÇSGB Bünyesinde Birleşme Sesleri
-
@rterdogan 360 gün üstad ama ben il bazinda mutlaka yerel denetimin bizler tarafindan yurutulecegini dusunuyorum unvan degisikligi ile beraber
-
Kurumsal olarak kadroların merkez, taşra gibi ayrımlar yüzünden özlük hakkı ayrımına gitmesine anlam veremiyorum. Kpss ile yaptığın sınav ile atama yapıyorsun? Daha sonra taşra merkez ayrımı ile 1000 tl lik fark yaratıyorsun. Ben taşra merkez ayrımındaki bu farkların yeni dönemde kaldırılacağını düşünüyorum.
-
@antimülakat kardeşim.
Ben de bu mantığı anlayamıyorum
Yav kpss den 80 alan adamla 95 alıp 8 10 tane kurum sınavı kazanan adam aynı mı şimdi?
Herkes her zaman daha iyi özlük hakkı istesin buna itirazım yok ama kadrolar arasında farklılık olması hem çok doğal hem de kaçınılmazdır. Mesele aynı işi yapmak ya da sorumluluk gibi meseleler değil öyle olsa herkesin sorumluluğu var
Kömür işçisi canını ortaya koyuyor
Daha iki günlük gelir uzman yardımcısı 5 milyonluk tarhiyat düzenleyebiliyor
Polis öyle hemşire öyle
Sorumluluğu olmayan yokki
Emek farkını gözetmessek olmaz
Amir memur farkı kalmaz -
Denetim elemanlarının yüzü gülmeyecek, iktidarın tutumu gayet net. Sgk denetmen yrd. iken de inanmıştım bir şeyler değişecek diye, resul kurt üstad vasıtası ile denetmen ve yardımcıların dertlerini aktarmaya çalıştım elimden geldiğince. gerek maliye gerekse sgk da önce iktidarın tutumu, sonra müfettişlerin tutumu nedeniyle bir gelişme sağlanamıyor özlük ve statü açısından. sırf denetmenler gün yüzü görmesin diye kendi özlükleri ile ilgilenemiyorlar bile. ben az maaş alayım ama denetmen daha az maaş alsın mantalitesi var. topyekün bir hareket olmuyor malesef.
-
@rterdogan ben aspb denetcisiyim bilader yazdigin hic bir sey dogru degil. Bizim genel denetimlerimiz 3 4 5 6 ay sürebiliyor. Gecen sene en az turneye cikan 6 ay çıkmıştır 8.5 ay cikan var. Yani sen ve toplumsa sen gibi dusunen herkesin yanlis bildigi bir sey var ki o da aile bak. Mufettisleri is yukunde ne var ne is yapiyorlar vb soylemler. Dezavantajli geuplar denen yaslilar engelliler cocuklar kadinlar ile ilgili aklina gelen tum kurum ve kuruluşlar bizim denetimimizde hem inceleme hem sorusturma hem de genel denetim yapıyoruz. Ve cok sasiracagin bir sey daha soyleyeyim suan ulkemizdeki sosyal yardimlasma vakiflarinin hem mali hem de idari debetimini de biz yapiyoruz ki is yukumuzun buyuk cogunlugunu da bunlar dolduruyor. 1002 tane vakif var. Ve yonetmeligimizde kuruluslarimizi biz yilda 1 kez genel denetim ile teftis etmemiz gerekiyor. Suan toplamda 100 tane denetci var ve her biri ortalama en az 6 7 ay turneye cikiyor bir de yonetmelikteki gibi yilda degil 2 yilda bir denetim yapilabiliyor anca. Ve turkiyedeki tum kreşler yine bizim denetimimizde lakin ne yazik ki onlara da gidemiyoruz yetisemiyoruz. Ancak muhakkikler gidebiliyor biz de evrak üzerinden onlarin raporlarini inceliyoruz. Yukaridako bahsettigim dezavantajli gruplarkn sadece kamu ayagi degil ozel sektor ayağını da denetledigimiz icin binlerce kurumu her yim 100 kisi ile debetleyemiyorsunuz. Kisacasi eger mevzuaya uygun şekilde hareket edip teftis yapilsaydi suan her denetci yilda 11 ay denrtimde olurdu. Buna ragmen ortalama 6 7 ay teftis yapiyor her debetci. Ve dedigim gibi 8 ay olan da var 8.5 ay olan da var. Kisacasi oyle bir konuşuyorsunuz ki bu ulkede sadece sgk denetmenleri is yuku agir hep denetime onlar cikiyor onlar haricindekiler bir is yapmıyor. Bu yorumu yaparken de hic bir veri ve bilgi olmaksizin yapıyorsunuz. Suan bizde sgk dan gecenler de var hatta suan benim en az 50 tabe sgk denetmeni arkadasim da var hepsi de yatiyor burdaki benim yazdiklarimi yazdigimsa ağızları acik kalip oylemiymis diyor. Velhasil bence bir sey yazarken sahsi cikarlarinizi ortaya koyarak yorum yapmayın biraz arastirin verilerle hareket edin.
-
Bu arada ben 90 kusur puanla 7 kisi arasina girip de atanmisken senin kalkip da sinavina dahi giremedigin kurumun denetcisi ile ayni hakki istemen ve diger arkadaslarin da bu yöndeki talepleri son derece yersizdir. Madem cok istiyorsuniz denetci mufettis olmak o zaman sizin de sgk mufettisi alumlariniz oluyor girin kazanin mufettis olun ya da sen de aspb denetciligi sinavina gierseydin 7 kisinin icine girip yanimizda olsaydın. Biraz tutarli olmak gerek. Bugun bunu istiyorsunuz yarin da beni sayistay denetcisi yapin dersiniz
-
Ileti kaldırılmıstır.
-
Yazini ilk cumlesini okuyup geri kalanini okumadim olumayacagim da cunku bos tartismana girmeyecegim ayircak zamanim yok. Devlet kadrolarini tahsis etmis sen de madem puanin var girersin kazanirsin nereyinkazanmissan calisirsin ben sgk deneymenligink 3 kere kazandim ozluk hakkini da bildigim icin gitmedim sen de madem ozlul hakkini bilerek girdin o halde yok ben de mufettisnolcam yok ben de aile dertcileri bir is yapmiyor aynj ozluk istiyorum diye aglamayacaksin oturcaksin kazancaksin girceksin bilader. Senin onune konulmus kadrolar her seyi acik madem sen bu alenilikte sgk denetmeni olmussun o halde ne ise ozlul hakki onu kabul edip oraya girmissin baska kurumlar hususunda hic bir bilgin yokken bos bos sirf kendin daha guzel yerlere girmek icinozluk hakkini yukseltmen ivin sana verilen sinirlarin disina cikamazsin. Onca zamandir takip ediyorum ilk kez sana yorum yazdim cunku sacma sapan hal talebinde bulunuyordunuz . Yahu yukarda da yazdim sana adam kadro acmis tum ozluk haklari belli sen kabul etmissin calisiyorsun sanki senin hakkinmis gibi ulasamadigin merci e uzanmaya calisiyorsun. Kactane merkez alimi oldu gireydin made puanlarin yuksek. Sgk teftis acti madem yuksek buyursaydin gireydin. Yarin o merkez kadrolara girerswn gorursun. Sen simdi sgk denetmeni olarak yok ben böylecalisiyorum diye bebi mufettis yap derseno zaman vhki de bilgisayar isletmeni de beni uzman yap der. Gib de calisan normal memur da ayni isi yapiyoruz beni uzman yap der. Boyle bir dunya yok. Madem cslismaya basliyorsun ne ise sana verilen hak onun cercevesinde hareket edersin. Sirf aile hususunda yazdigin yaziya binaen okudum diger yazilarini ve sacmalamissin. Yine belirtryim ki senin yaptigin isin 10 katini gider de bakanliktan ogrenirsen onlar yapiyor. Hadi selametle ...
-
Bu arada saymis da saymissin.ben bu kuruma gelene kadar 15 mulakattan elendim 5 senedir ugrasiyorum. Bos bos yazacsgina boyle kurumlara ne zor geliniyormus da arastirmani oneririm. Bana ego demissin saymissin da saymissin yok boyle yaptim yok soyle yaptim diye. Yok bu puani aldim yok su puani aldim diye. Emin olabilrisin suan aspb de calisan denetvi arkadaslarimin en dusuk puani senin saydigin en yuksek puandan daha yuksek. Ozun sozu kardesim daha yuksek puan alirsin merkex kadroya gecmek istiyorsan girer kazanir sabreder gecersin. Ama suan tasrada isen merkez e bin bir turlu zorlukla girmis insanlarin hakkinj isteyemezsin. Haddiniz degil. Girin siz de gelin calisin. O zaman herkes merkez kadroya gecsin herkes mufettis olsun boyle dunya yok. Son kez yazdim daha da cevap vermeyecem yolunuz acik olsun..
-
İleti kaldırılmıştır.
-
@basol477 kusura bakmayın ama keşke gözünüzü kapatıp biz denetmenlere saydıracağınıza bizim taleplerimizin ne olduğuna biraz baksaydınız. Belki o zaman bizim müfettişlik istemediğimizi görürdünüz. İnanın son 3 promosyondaki arkadaşların yarısından fazlası istese müfettişliği kazanırdı. İşimizi yapmamızı engelleyen temel sorunların çözümünü istediğimizde ise siz bu özlükleri bilerek girdiniz istemiyorsanız başka sınavlara girin kazanın diyorsunuz. Biz başka kurumlara geçsekte bu sorunlar burada kalacak ve sizin gibiler yüzünden çözüm arayanların sesleri duyulmayacak. İstediğimiz çok bir şey değil sadece anlayış bekliyoruz maaşımızı cebinizden ödüyormuş triplerinden çıkın artık.
-
Ileti kaldırılmıştır.
-
@rterdogan, içinde söyledi: ÇSGB Bünyesinde Birleşme Sesleri
Bir zamanlar vmy alımları cok fazla oldugu icin puanlar 73 lere kadar düştü.. ne yani denetcilik statü olarak mufettislikten yüksek miydi o seneler, cunku denetcilik yine o zamanlar alım sayısı az diye puanlar yuksek kapatıyordu. Her sey puanda degil, alım sayısından tutun kisinin kendini yetistirmisligine kadar her sey onemli.. Bir kisi 4 denemede sgk mufettisi olmustur, parasi vardr almstr kaynak, gitmstr dershaneye.. bir kisi vardr ne parasi ne zamani vardr ilk kez sinava girisinde mufettisin ilk kez sinava girdigi zamaninda yaptigi puanin cok daha fazlasini yapmstr ama guy kazanabilmstr ve bir daha deneyebilecek durumu, vakti yoktur.. Bunları ilahi adalet duzenlemiyor nasılsa, beseri adalet duzenliyor. O yüzden statü olarak daha asagı meslekleri ezmek yerine onları anlamaya calısın.. Bugun sgk denetmen yardimciligindan kacan kacana.. Kaymakamlik mulakatinin yarisi guy ve sgk denetmeniydi neredeyse. Kaymakamligi basaran adam mufettisligi mi basaramayacak? Ama madem sistem beni ozluk icin ömür boyu calismaya zorluyor ben de tek seferde en iyisine calisrm oyleyse diyor... Kim 4800 ek gosterge varken 3600 e bakar. Ama sen denetmene 3600ü versen iste o zmn denetmen rahatini bozmak istemez. 2200 ek gostergeli adam 3600 icin de calisir 4800 icin de calisr ama 3600 gostergeli adam ancak 7200 vb icin calisr ya da hic calismaz.. Bu da kurumun ve dolayisiyla devletin yararina.. Surekli memur al yetistr baska kuruma yolla memur al yetistr baska kuruma yolla derken kurum yipranir. Isleyen duzenin surekliliginde sorun olusur
Kaynakamliği kazanan herkes müfettişlikleri de kazanirdi yani öyle mi çok saçma . Bi kere ikiso cok ayri sinavlar. Sinav süreçlerinde olanlar bilir ki bir müfettişlik sinavi 2 günde yapılır,klasik usulde yapilir ve muhasebeden monografi çözdürülür. Kaymakamlik ise boşluk doldurmayla, sıfır muhasebe ile geçilen bir sinav.
Sistem bozuk diyosunuz da sgdy ler 3600 gosterge alsa baska yere gecmeye calismaz diyosuniz bubda cok yanlis. Bu sureclerdekiler bilir herkes daha iyi yere gecme pesinde. 3600 sgdy ye verseniz adamlari yine tutamazsiniz 4800 7200 gostergeli yerlere gecmeye calisirlar. O yuzden 3600 ver adamlar kurumda dursun demek de yanlis.
Sgdy ler haketmiyor demek degil amacim hak ediyor etmiyor orasi ayri konu , ben sizin yaklasiminiza yanlis diyorum.
Son olarak siyasi nick alarak yazi yazmayi birakin. Ayrica bir cok yerde yazılarınıza denk geldim cok gereksiz konuşuyorsunuz. -
ileti kaldirilmistir.
-
Cakma erdogan bizim buralarda it ürür kervan yürür derler. Yazmayacaktim ama sacmaligin daniskaligini yazmissin dayanamadim. Sen urumeye devam et biz de yürümeye devam edelim olur mu hadi simdi sana iyi havlamalar. Senin gibi cahil adamla tartışılmayacagi belliydi lakin yine de belki adam gibi yorum yaparsin diye cevap vermistim ama anlasilan o ki cahile kitap gibi sessiz olacaksin. Sen ayni nick in gibi baskalarinin cakmaligi bunyesinde hareket etmeye devam et 5 sene sonra da bir cacik olmaz senden buna eminim. Hadi sana iyi ego savasi surmeler ve bos bos muhabbet edip ulasamayacagin yerlere asla da bu zihniyetle ulasmani istemedigim yerlere satasmaya ve saldirmaya devam!
-
@nişancı ayrica gereksz konustugum bir sey oldugunda o an cevap ver.. baska bir konunun altinda genel algi yaratmak icin camur at izi kalsn mantigini isletme.. ben su ana insanlara surekli faydali olmaya calstm. Henuz yeni kayit olmama ragmen profildeki itibar puani ve profil goruntulenmesi bile buna kanıt Su ana dek bir tek duyumu, haberi, yardimi olmayan adam gelip burda bana yukleniyor. Ben kac kisiye yardmci olmaya calstm bu mecra uzerinden haberin yok
-
@rterdogan ben müfettış olanlar kaymakam olmak istiyor ama kaymakamlar müfettiş olmak istemiyor diye bi sey demedim.
Kaymakam olmak daha zor bir sinavdan geçmekle olur dedim. Nasi okuyorsun yazilari anlamadim.
@basol477 hakli çakma erdoğan senle muhatap olmak yanlış. -
@nişancı kaymakam olmak daha zor bir sinavdan gecmekle mi olur dedin? Yukarida yazdiklarin olmasa inanacagm..Nerede geciyor zor ibaresi? Hatta bilakis muhasebe cikmiyor diye kucumsemis gibi bir algi olusmus.. neyse ne uzatmayacagm, ad hominem bir tartismaya giremem hic.. hadi eyvallah
-
@basol477 bu kadar seviyesizlesmenize gerek yok madem yarariniz yok gölgr etmeyin yeter.Egolu yaşaminizda başarılar
-
Ileti düzenlenmiştir.