@nula-riziko ön görüşmede sizi tanımaya yönelik bir sohbet gerçekleşiyor. Ailem, nereli olduğum, nelerden hoşlandığım, nası vakit geçirdiğim, okula nasıl ne ile gidip geldiğim vb. Mülakatta ise -ben kamu yönetimi bölümünden mezunum- idare hukuku, anayasa hukuku, iktisat sorularıyla karşılaştım. Genel kültürde birkaç kitap yazarı soruldu. Kurumun çalışma alanı ile ilgili sorular geldi. Yenilenebilir enerji, kurul üye sayısı, seçimi vb. Sorular absürt değildi bence, ben de çok korkuyordum ama genel hatlı sorular geldi. Sosyal devlet,buna ilişkin anayasal hükümler, sosyal devlet sosyalist devlet farkı, iktisatta ekonomik sistemler... her üye yaklaşık 2-3 soru sordu sanırım. Sorudan soru türetebiliyorlar ve şuna bir örnek verir misiniz diyebiliyorlar veya kendileri örnek verip teorik bilgiyi isteyebiliyorlar. Sorular tamamen şans, ama şu kesin kesinlikle çok yardımcı oluyorlar, üzerinize gelir gibi bi tavırları yok. Girerken oldukça tedirginim birkaç dakika sonra kendimi çok rahat hissettirdiler sağ olsunlar. Ön görüşmedeki beyefendi de bu konuda çok yardımcı oldu. Benim ilk mülakat deneyimimdi, heyecanımın büyük bir kısmını ön görüşmede bıraktım. Umarım en çok hak eden kazanır