2020 RTÜK Uzman Yardımcılığı alımı
-
@SBF11 Keşke derece yapmak yerleşmeyi garantilese
-
şu verilen ilanlara yazık. her bölüm var çeko neden yok mesela ? amacı nedir olmamasının ? emeklerimize yazık gercekten şu komik sayılarla. kimsenin sucu yok okuyup emek verdiğimiz için bizim sucumuz hepsi
-
@Carpe-Vita Evet öyle bir sorun da var tabi
-
@SBF11 Hazine maliyeye başvuracak mısınız? En iyi ilan o gibi şu an alım sayısı olarak
-
@Carpe-Vita Hocam benim uluslararası ilişkiler puan türlerinde derecelerim var, hangi kurum alırsa ona başvuru yaparım Hiç fark etmez yani. 14 Kasım'da e-YDS'den 70 alırsam Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda uzman yardımcılığına da başvuru yapacağım. Diyorum ya ne denk gelirse
-
@SBF11 Derece dediğiniz ilk 10 sanırım. Derece diyemem ama P34 puanım benim de iyi bayağı. En azından p34 alımlarında sınava sokar diye düşünüyorum. Yds sınavında size şimdiden kolay gelsin, istediğiniz puanı almanız dileğiyle
-
@Carpe-Vita Evet hocam ilk 10. Teşekkür ederim hocam, sizin de istediğiniz kuruma yerleşmeniz dileğiyle
-
Hayırlı olsun arkadaşlar.. Öncelikle bir kaç konu hakkında açıklama yapacağım.
1- Çeko neden alınmıyor? Rtük 2001 yılından bu yana Ust kurul uzmanı alıyor ve o zaman beri hiçbir zaman çekocu alımı olmadı. İş tanımı açısından da kuruma çok uygun olduğunu düşünmüyorum.
2- ilahiyat neden alınıyor ? İlk defa Ilahiyat mezunu Uzman alınmıyor. Yaklasık 80 kanal/radyo da Dini yayınların denetimini iktisaçılara yaptıramazsınız değil mi ?
3- İlan yüksek puanlı ve Ydsi olan kişiler için oldukça iyi gözüküyor. Geçen yıla göre iktisat ve maliye alım sayıları daha yüksek olabilir.
4- Bir önce ki promosyonda; İktisat;91 Maliye;90 İşletme:90 ile kapattı. Bu yıl aşağı yukarı aynı olacağını düşünüyorum.
5- Biri sormuştu, master Doktora için destek var mı diye. Kurum politika olarak bunları destekliyor arkadaşlar. 2 yarım gün eğitim izni veriliyor. Zaten çoğu personel yüksek lisans ve doktoralı.
Sorularınız olursa elimden geldiğince destek vermeye çalışırım. Hepinize başarılar dilerim. Liyakat sahibi arkadaşlarımızın girmesi temennisiyle.. -
@creativebrain bilgi için teşekkurler hocam. P29 kaçla kapatır sizce?
-
Başvuramayacağım.işletmeden başvuracak arkadaşlara fikir vermesi için yazıyorum bu yıl ki sınavda p24 puanım 90 sıralama 89.
tahminim işletme için p24 +80 isteyip 3 kişi kontenjan verip 20 katı çağıracak. böyle olursa 88-89 kapatır diye düşünüyorum. iki kontenjan verirse 90-91 olabilir. tamamen tahmin ediyorum bilmeden yorum yapıyorum tutmazsa ciddiye almayın bir duyum bilgi v.b yok sadece tahmin.
-
@SBF11 valla hocam ben zamaninda kendi puan türümden de yüksek aldim o yıllar hiç alım olmadı .o zamanlar da p48 modaydı .bir tercih yapmalısın ya genel puana calısacaksİn ya özel .
-
@SBF11 min 70 yds ilanlarında puanlar gayet düşüyor
-
@creativebrain bilgilendirme için teşekkürler.
Şimdi yazacaklarımı genel bir görüş olarak belirtmek istiyorum; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünün genel anlamda çıkılan ilanlarda Sbf- İibf fakülteleri içerisinde dışlandığını görmek beni üzüyor. Sonuçta KPSS’de tüm bölüm sorularından her bölüm gibi sorumlu olarak çözüyoruz soruları, alıyoruz puanımızı. Ama ilanlarda her bölüme yer verilirken biz unutuluyoruz. Biz o puanı alabildiysek; iktisat, hukuk maliye biz de biliyoruz demektir. Bunu zaten kanıtlıyoruz. Yeri geliyor bir iktisat mezunundan çok daha iyi iktisat puanına sahip oluyoruz. Ama o puan türünde bölüm bazlı alıma gidildiği için boşa oluyor. Aynı şekilde yeri geliyor bir iktisat mezunu örneğin Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri puanını alıp Sgk alımına başvuru yapabiliyor.
Sadece RTÜK ilanı için konuşmuyorum. RTÜK eskiden beri bölüm bazlı alım yapıyor, biliyorum. Ama HMUY’da bir öncekinde bölüm bazlıydı bu alımda değişikliğe gitti mesela. Kamu, uluslar, iktisat, maliye gibi tüm bölümleri görünce ister istemez sorguluyorsunuz. Gözlemlediğim birçok bölüm bazlı ilanlarda iş tanımına uygun görülmeyip bize kadro açılmıyor olması, emeklerimizi boşa hissettiriyor.
Eğer bölüm bazlı ilanlara çıkılacaksa artık, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünün iş tanımına en uygun olan Sgk Denetmen Yardm ilanlarında şahsım adına sadece mevzuata hakim olan kendi bölümümü görmek isterim. Şunu da belirtmek isterim ki; ben herkesin emeğinin karşılığını alması açısından bölüm bazlı alımı doğru bulmuyorum. Sonuçta biliyorsun çalışmışsın ki o puanı almışsın demektir. Neyse uzattım sayfayı çok meşgul etmek istemem. Sadece bir serzenişti...
Herkese iyi çalışmalar dilerim. -
Arkadaşlar merhaba p34 puanım 94 yds'm 77 gelir mi acaba önceki alımlara baktımda göremedim karşılaştırmak için?
-
@Skc-48 gelebilir hocam. bölümünüz uluslararası ilişkiler galiba. 2017 alımında 94 ile kapatmıştı liste. branş sıralamanız kaç?
-
@creativebrain maliye ve iktisat iş tanımına uygun mu peki?
-
Buna benzer TİKA da sözlü sınav yapıyodu sanırım p29'dan ön eleme yapıp
-
@bytheodoras hocam bölümüm aslında siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler branş sıralamam 2 p34 sıralamam ise 52
-
@Skc-48 cok buyuk ihtimal gelir diye dusunuyorum.
-
@hll teşekkürler hocam. Peki bi önceki alımda ulus. Kaç kişi almıştı kaç katını çağırmışlardı acaba?