2020 RTÜK Uzman Yardımcılığı alımı
-
@Cannboi yani bu durum kendilerinin de aleyhine ama farkinda degiller. yds istemeyen her ilan inanilmaz puanlarda kapatiyo ve her sene daha da yükseliyo. bunu görememek için kör olmak lazim
-
Kacla kapatacagina dair bir tahmininiz var mı arkadaşlar
-
@beirutde YDS 60 olması bile komik aslında :).
-
@JABS aynen öyle. merkez bankasiyla disisleri disinda yds yi adam akilli sallayan bi kurum yok. sagolsun bi de son ilanda hazine
-
Hala yds var diye ağlanılması inanılmaz
-
@Yunus1059 rtük uzman yardımcısı arkadaşıma danışmıştım iibf az kişi aldığı için 90 ile kapatacağını düşünüyor ben bunu iktisat bölüm bazı için söylüyorum tabi hukuk bölümü için puanlar biraz daha düşebiliyor
-
@beatrixxx işletme hakkında bilgi var mı?
-
@gpale hocam 2019 yılında işletme bölümünden 2 kişi alınmış 8kişi mülakata hak kazanıyor p24 puan türünden 89 ile kapatmış
-
@IS-LM RTÜK gibi bir kurumun varlığı sorgulanıyor, var olmasına şaşırmak gerekiyormuş...LOL. Bu mantıkla bakacak olursak ABD’de FCC, İngiltere’de OFCOM veya Fransa’da CSA da gereksiz ve varlıklarının sorgulanması gerekiyor (?). Görüleceği üzere liberal, demokratik ve hatta laissez-faire ekollü ülkelerde bile iletişim ve medya alanları için bir denetleyici ve düzenleyici kurum söz konusu. RTÜK’ün varlığını tartışmaya açmak baştan saçmalık. İşinize gelmeyince böyle mantık dışı yorumlar yapmayın lütfen.
-
@can06_ hocam kurumda çalışıyorsunuz sanırım, kurumdaki çalışma şartları ve imkanları hakkında bilgi verebilir misiniz?
-
@JABS evet çok makbule geçer hocam
-
İdealleri olan yüksek puanlı iibfliler bi düşünsün derim. Bugün atanan tcmb başkanı Naci agbal maliye müfettişi kökenli, sbb başkanı Hazine uzmanı kökenli.
Tabi işsizlik zor, bi kuruma girmek önemli ama iibf mezunu RTÜKte ne yapacak? İzleme değerlendirme dairesinde tv mi izleyecek yoksa idari malı işlerde maaş mı yapacak?
Rahat işim olsun merkez uzman olayım gidip geleyim diyen başvursun girsin, ama ilerde daha da yükseklerde olmak istiyorum diyen biri şapkasını önüne koyup düşünsün,hele bir gireyim sonra başka yere giderim diyen de düşünsün hatta.
Ben p14 92 ile yokum diyorum.
-
@can06_ takım tutar gibi kamu kurumu tutanlardansınız herhalde
-
@can06_ hocam böyle kişiler gerekli şartları taşısa en önde başvurur, başvuramayınca dil uzatır.
-
@JABS hocam öncelikle, genel olarak rahat ve sizi çok fazla yormayacak bir çalışma ortamı var. dikkat çekecek eylemlerde bulunulmadığı sürece giriş ve çıkış saatlerinde veya yıllık izinlerde bir baskı söz konusu değil. giyim ve erkekler için sakal, bıyık konusu da benzer şekilde.
bir çalışan olarak eleştirdiğim konulardan biri şu ki genç bir müessese ve daha altıncı dönem uzman yardımcıları ile tanışacağı için tam anlamıyla kurumsallaşamamış ve aidiyet duygusunu tam anlamıyla yaşayamadığınız bir kamu idaresi. ayrıca malumunuz olduğu üzere RTÜK siyasi bir kurum ve bunun getirmiş olduğu bazı dengeler söz konusu. bu durumların bilincinde olmanızda fayda var. fakat zamanla bu konulardaki olumsuzlukların giderileceğini düşünüyorum. bu yönde zaten çalışmalar da söz konusu.
kurum Ankara Bilkent'te. Nüfusun yoğun olarak yerleştiği yerlere biraz uzakta kalıyor fakat kurum servisi var ve birçok yerleşim yerine gidiyor. O yüzden uzak olması dert değil. Sosyalleşmek için Bilkent Plaza'ya bağlı güzel bir kampüsümüz bulunmakta. Çalışan sayımızın artması ve çalışma alanının yetersiz kalması hasebiyle TOBB'da da artık yerimiz mevcut. İki yerin de kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Ayrıca İstanbul, İzmir ve Diyarbakır'da Bölge Temsilcilikleri bulunmakta. Bu illere görevlendirme/tayin talep ederek gidebiliyorsunuz.
Genellikle 3, 4 veya 5 kişilik odalarda, kendinize ait masanızda çalışıyorsunuz. Yemekhane var ve birçok yere nazaran oldukça kaliteli. Anlaşmalı olunan oteller, dil kursları, hastaneler vb. var. Buralardan belirli indirimler sağlayabiliyorsunuz.
Öte yandan aman aman yüksek bir beklentiniz olmasın, aksi halde bazı nedenler ile hevesiniz kırılabilir ki bu konular aslında birçok kamu idaresinde bahse konu olan şeyler. Detaya girmeyeceğim.
Son olarak maaş konusuna gelecek olursak, bakanlık merkez kariyer uzmanlığına tabi olarak maaşlarımız, bakanlık uzmanları ile aynı. bildiğiniz üzere 666/375 sayılı KHK'lar ile bakanlık ve DDK uzmanlarının maaşları eşitlenmişti. KHK nedeni ile diğer DDK'larda olduğu gibi 2012 öncesi ve sonrası olarak bir maaş farklılığı söz konusu. bunu bir kenara koyarsak, makul ve tatmin edici bir maaş verildiği kanaatindeyim.başka yardımcı olabileceğim konu varsa yazabilirsiniz.
hayırlı ve uğurlu olsun. -
@Hasso hocam, bunun takım tutar gibi kurum savunmak ile ilgisi yok. tüm dünyada benzeri olan bir müessesenin, insanların işine gelmediği için var olma nedeninin sorgulanmasını mantıksız buluyorum. kaldı ki eleştiri getirilecek o kadar farklı konu varken.
-
@can06_ elinize sağlık teşekkür ederiz bilgiler icin hocam
-
silinmiştir
-
@gpale yds şartı olur mu sizce
-
@delikupeli hahahahahdhbf