İstanbul Beykoz Belediye Başkanlığı Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@badboysimsek anam seni hatırlıyorum bu ne yazıyor demiştik yani muhasebede işlem sorulabileceğini hiç düşünmezdim. kavram sorabilirlerdi.
-
@mantıkuttayyr ben mülakatı yapanların bu konuda tecrübesi olduğunu düşünüyorum. Çünkü kağıttan bakarak soru soruyorlardı. Doğal olarak da sizden kağıttaki cevabı istiyorlardı. Neyse nasip değilmiş hakkımızda hayırlısı olsun. Bir de mülakata kalan 4 hanımefendinin 3 nün kazanması da biraz tuhafıma gitmişti.
-
@oğuz-kağan İstanbul'un genel yoğunluğunun az olduğu daha sakin olarak gördüğüm bir yer. Yeşillik daha boldur ama metro vs gibi ulaşım yok.
-
@blcmert orada şöyle bir şey olması muhtemel. pozitif ayrımcılık ile kayırmacılık arasında ince bir cizgi vardır. lakin sınava giren kadın adaylara sınırı belli olan bir ayrımcılık yapılmasında bir sakınca olmayabilirdi. ancak bunu önceden ilan etmeliler. ikincisi kazananlardan biri başarılı bir kadın arkadaştı tanıyorum. belki de iyilerdi. ama eğer cinsiyet eşitliği kapsamında bir ayrımcılık yapılacaksa bu ilan edilip sınırları belirlenmeli.
-
@mantıkuttayyr ahaha cidden mi tek sıkıntı yaşadığım yer orasıydı geri kalanına cevap verdim ama tabi sözlü mülakat eksik olur fazlası olmaz @blcmert valla hocam kağıttan soru soruyorlardı cmk dan birşeyler sordu bana, şahsi görüşürüm o baktığı notta eksiklik vardı ama bunu belirtemedim orada. Neyse hepimize geçmiş olsun, daha iyi kurumlara yerleşmek nasip olur inşallah
-
@badboysimsek Turistik bir yer diye tanıtılıyor sahiller falan doğru mudur?
-
@oğuz-kağan şöyle diyim İstanbulun yoğunluğu daha az yeşilliği bol olması sebebiyle kasr falan vsr birnkaç tane, daha yukarısında Karadeniz'e doğru Riva poyraz köy şile vs denize girilebilecek kumsallar var. Birde belediyeye gittiniz mi bilmiyorum çalışma yeri denize sıfır
-
@badboysimsek hadi diyelim kazandık kiralar nasıl hocam. bide ne kadar para verecekler acaba?
-
@badboysimsek Süper bir yermiş cidden. Çok harika İstanbul'un en güzel yerlerini barındırıyor. Denize sıfır belediye huzur verir. Çok teşekkürler
-
@oğuz-kağan Hocam elden başvuru almanın en büyük sıkıntısı bu galiba Bir hata var Yarın arayıp düzelttireceğim inşallah Başvuru belgelerimde de herhangi bir eksiklik yok o garip yani
-
@badboysimsek hocam bana da gibson paradoksunu sordu, açıkladim, onun benim aciklamami, kagittan bakarak anlamasıñi bekledim sorduklari sorulari cok detay olamayacak sekilde net ve duzgun cevapladim. Ama yine de yedege bile giremedim. Yasima mi baktilar, konusmama mi baktilar bilmiyorum ama ben kazanacagimdan emindim.
-
@mantıkuttayyr hocam Beykoz büyük bir yer, uygun fiyatla olan yerler daha iç kesimde, sahil tarafı biraz pahalı. Ama kira konusunda net bilgim yok. Bilindiği gibi İstanbul kira konusunda biraz sıkıntı.
-
@blcmert Anladım, teşekkürler
-
@mantıkuttayyr kesinlikle. Kimseyi zan altında bırakmak istemem. Dediğiniz gibi layık insanlardır. Pozitif ayrımcılık konusunda Ekrem İmamoğlun’nun beylikdüzü belediyesinde iken de yarı yarıya hanımefendi alıyormuş.
-
@badboysimsek anladığım belediye mülakatlarında direkt bilgiyi ölçtükleri. O yüzden mülakata kalırsanız alana çalışmaya devam etmeniz
-
@blcmert niye garibinize gitti ki kadın adayların kazanması ilginç entersan erkek adayların kazanması hak mı? E bizde bundan sonra kazanan erkek adaylara hak etmeyen ilginç gözüyle bakalım kadın adaylar kazanınca hemen pozitif ayrımcılık mı oluyor? 2020 de okumuş insanların böyle bir söylemde bulunmasına gerçekten yazık
-
@mantıkuttayyr hemen hemen bütün müfettişlerde erkek adayların daha çoğunlukta hatta bazen listenin tamamında olması da size ayrımcılık olarak geliyor mu? Yoksa kadın alınca mı ayrımcılık oluyor? Puan alan mülakata kalan herkesin o kadroda olmaya hakkı var...Keşke kadın erkek diye değil de hak etti mi etmedi mi diye baksanız? Çünkü kadın adaylarda diğer adaylar gibi canını dişine takıp gece gündüz çalışıp alıyorlar o puanları...
-
@mülakatzedee yanlış anlaşılmışım bundan korkuyordum. Özür dilerim.
-
@mülakatzedee bak bu ne biliyor musun? bu meseleyi anlamadan salvo yapmaktır. yani ne yazılanı okumuşsun düzgünce ne de pozitif ayrımcılığın ne olduğunu anlamışsın. 19 kişiden 4 ü kadındı. 6 kişi alınan kuruma 3 kadın alınması akıllara kadınların işe alınmasından dolayı duyulan rahatsızlığı değil kayırmacılığın olup olmadığına dair soruyu akla getirir. yani burada matematiksel bir hesap yapılarak yorum yapılıyor. ikincisi kadınlara pozitif ayrımcılık yapılarak işe alınmasında bir sorun yok eşitsizlik olarak yorumlanamayacağı anayasada yazar. lakin bu alenen belirtilmelidir. kontenjan koyulabilir, artı puan veriliyor olunabilir. bu gayet hakka hukuka toplumsal cinsiyet temelli yaklaşıma uygundur. üçüncüsü müfettişlik mülakatlarına açık ara çok fazla erkeğin listelere kalması listeye giren erkeklerin değil sosyal-kültürel yapının ve onun bir parçası olan eğitimin sorunudur. yani herkesin sorunudur. yani burada sanki bizim derdimiz kadınların müfettiş olmasıymış gibi bir mantık yürütmeniz akla ziyan. salvo yapmadan önce sorgulayıcı okumakta fayda var.
-
Peki siz bu yazdığınız okuduğunuzda ne anlıyorsunuz hani biz “kadın aklımızda” anlamıyormuşuz ya? Listede 19 kadın arasında 4 erkek adayın 4 ü de kazanmış olsaydı kimsenin sesi çıkmazdı ama kadın adaylar ne zaman daha çok kazanda her zaman bu saçma cinsiyetçi açıklamayı yapan bir arkadaş her zaman oluyor! Bıktık ya biz hiç değilse üniversite mezunu belli bir olgunluğa erişmiş yetişkin arkadaşlarla yarışıp kazandığımızı düşünürken hala cinsiyetçi söylemler devam ediyor yıllardır bütün müfettişliklerde şartlar koşullar bahane edilerek listelerin tamamında erkek adaylar oluyor bu kayırmacılığın dik alası değil mi? Bu haksızlık değil mi? ikincisi komisyon ne diyecek aa bu kadınmış hemen +10 puan koyalım mı diyecek? Sizin aklınız bunu kesiyor mu? ARkadaşlar mülakata kadar gelebilmişse ve kayıt alınmış bir mülakat varsa bence hak etmiş olmaları lazım kazanmak için? Topluma suç atmak en kolayı siz önce bu durumu sindirip sorun yapmasaydınız? Giderek yükselen kadın nefretinin parçası olmayıp durumu sindirseydiniz...formdaki arkadaşlara saygımdan size daha fazla cevap vermeyeceğim umarım siz de iyi yerlere gelirsiniz işsizlik nefretinizi daha da körüklemez