Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@bozacı ben başvurdum, herhalde sorunu çözmüşler.
-
@baykuş merhaba, geçen sene yazılı sınavı geçerek mülakata kalmıştım ve toplamda 7 kişilik kontenjan vardı ve 5 kişi kazanmıştı ve 1 kişi de mülakata gelmemişti yani toplam 4 kişi mülakata girdik sadece 1 kişiyi aldılar. Gerçekten aşırı derecede seçici davranıyorlar, benim arkadaşım 2 defa mülakata kalıp elendi mesela.
-
@baykuş merhaba kurumun düzenleyici ve denetleyici bir kurum olmasından kaynaklı olarak diğer a gruplarından farklılaşıyor ve 10 sene önce bu kuruma girmek gerçekten prestij meselesiydi şu anda mali haklar ve İstanbul’a taşınması nedeniyle biraz gözden düşmüş bir kurum olsa bile kalitesinden ödün vermek istemiyor diğer kurumlardan başka bir farkı ise personel havuzunu geniş tutmak için yirmi katı çağırması özellikle murakıplık için iyi bir muhasebe bilginin olması şart uzmanlık alanlarındaysa kendi alanın haricinde kurum İstanbul’da yaşayabilme kapasitesine kadar bakıyor bunu yapmasındaki temel amaç personel verdiği 2-3 senelik emeklerinden sonra istifa edip başka bir şehre veya kuruma geçecek mi sorusu. Ek olarak diğer kurumlardan en büyük farkı alacağını taahhüt ettiği kişi sayısını hiçbir zaman düşürmemesi bunun için baraj indirmeye gitmemesi mülakatlarda da yine ciddi elemeler yapabiliyor benim bildiğim kadarıyla murakıplık ve uzmanlık alanında eksik sayısını İstanbul’a taşındığından beri kapatamadı fakat bilişim alanında geçmiş yıllarda yeterli personel aldı şu anda 20 kişi alacağım dediğinde siz direkt 5 kişi alacağa yorabilirsiniz.
-
Çok teşekkürler arkadaşlar çok aydınlatıcı oldu gerçekten...
-
@keynesinabv bir de hocam sizin kurumlar ve alımları hakkında malumatınız geniş RTÜK'te alıma çıktı ve bizim bölümden yapılacak alımda istanbul için 1 kişi ankara için 2 kişilik kontenjan vermişler yani ankaraya 8 istanbula da 4 kişi mülakata girebilecek sizce hangisi daha düşük kapatır.
-
Sadece istanbul veya ankarayi seçebiliyoruz.
-
@baykuş hocam ben bankalar ve birkaç düzenleyici denetleyici kurumu biliyorum sadece RTÜK ile ilgili yardımcı olamam açıkçası. Ama tahminen Ankara daha yüksek kapatır sadece tahmin bu.
-
@keynesinabv İlginiz için çok teşekkür ederim hocam
-
@kaan_akça bir gelişme var mı ? Duyum sağlam demişsiniz tarih vs bilginiz var mıdır??
-
yazılı tarihi ne zaman açıklanır sizce
-
İkinci oturum kaç saat sürecek bilgisi olan var mı?
-
@zodiac62 Merhaba, sınava nerelerden çalışmıştınız ve sınav zor muydu bilgi verebilir misiniz?