2020 Kaymakam Adaylığı Sözlü Mülakatları
-
son dönemde neredeyse tüm sınavlar ertelendi. elbette mülakatlar merkezi sınavlar gibi değil fakat yine de mülakatları da etkileyebilir son önlemler. temennimiz uzamaması yönünde tabii.
-
@antimülakat bilmiyordum, o halde mülakata kalan arkadaşlar sonuç belgesiyle beraber msj atarsa grup linkini yollayalım.
-
@icon sorun değil hocam. Malum wp grubunda yazılanlar orada kalıyor, buradakiler herkesin faydasına ve yararına oluyor. Öyle olunca wp olayına müsaade edemiyoruz kusura bakmayın.
-
@khazad-dum yok hocam ilk 400 e giren kişinin başarısından bahsettim ben
-
Hocam kimleri koydunuz torpil olarak, kimler daha etkili olur bize de öneride bulunur musunuz?
-
Daha önce de sordum ancak tatmin edici bir cevap alamadım.
-
Hayırlı akşamlar dostlar mülakat tarihleri tahmini ne zaman açıklanır?
-
@kaymakam1842 hocam sizinle beraber diğer arkadaşlara da bunu sormak isterim. Neden mülakat tarihleri ve mülakat tarihlerinin açıklanacağı tarih bu kadar önemlidir acaba?
-
@avşar-beyi insanlar sürecin bir an önce belli olmasını istiyor
-
@md1234 Yanlış anlamışım o halde kusura bakmayın.
-
@avşar-beyi hocam süreç bir nebze belirsizlikten kurtulur bekleyeceğimiz süre aralığı somutlaşır
-
Olağanüstü bir durum olmazsa PGM mülakatları 11 veya 18 ocakta başlatmayı planlıyormuş.
-
Arkadaşlar sınav için kanun listesi yapılmıştı başlarda mülakat içinde çalışılması gerekenler için liste yapabilecek var mıdır?
-
@mülkiidareci grup çok sessiz malesef
-
@mülkiidareci mülakatta neyin nerden soru olarak geleceğini sadece komisyonun o günkü keyfi bilir.. o yüzden net olarak şu çalışılır denemez
-
Mülakatta sorulan sorular biraz şans işi ama mutlaka bilmemiz gereken mevzuatlar var.
Anayasa,657, 4483, 5393, 5302, 5442, 5216,442 ve 3091 sayılı kanunları bilmekte fayda var. Bunlara ek olarak köylere hizmet götürme birlikleri ve KÖYDES' e de bakılsa iyi olur. Kamu görevlisiyseniz 657' den soru gelme ihtimali yüksek, mezun olunan bölümü göre de soru geliyor.Son 2 yılda bana şu sorular sorulmuştu:
1- 5393 sayılı kanunun 44. maddesinden 47. maddesine kadar olan bölümden üste sorular geldi.
2- Belediye başkanının yerine görevlendirme yapılması ile ilgili Anayasada düzenleme var mı?
3- 4483 sayılı kanuna göre vali veya kaymakam tarafından verilen izinlerin itiraz mercii,
4- CB politika kurullarının isimleri,
5- Kaymakam müftüyü görevden alabilir mi?
6- İlçe idare kurulu üyeleri kimler? -
@ceterisparibusss sizin ifade ettiğiniz gibi ben de 657, 4483, 3091 in önemli olduğunu, genel olarak mülki amir hangi kanunlarla muhatap olur bunlara genel olarak hakim olunması gerektiğini duydum.
-
@kaymakam1842 , @raskolnikov1 Affınıza sığınıyorum. Evet haklısınız bunu ben dahil herkes ister hocam sürekli sorulunca acaba başka bir sebebi mi var diye düşünmüştüm.
-
Mulakat tarihleri ne zaman ilan edilir acaba
-
@discotheque 18 Aralık’a kadar ilan edilir büyük ihtimalle.