2020 Kaymakam Adaylığı Sözlü Mülakatları
-
@iibfpalace Nasip konusunu ben açtım. Sınavıda kazanmak nasip olmadı Yazılıda iki soru daha yapmam gerekiyordu. Referansta bulamadım haliyle. Evine girsem eşyanı alsam nasip olurmu demişsin. Evine girdiğin kişi sana eşyayı niye bıraksın evden niye eşya alıyorsun konuyu buraya nasıl bağladın anlamadım dostum ama tartışma çıksın istemiyorum. Müslüman ferasetli ve basiretli olur. Evindeki eşyayı sana bırakıp nasip diyecek kadar ahmak olmamalı. Sınavı kaybeden hocalarımızın üzüntüsünü paylaşmak için iki yazı yazdım. Yazılarımın arkasındayım. Aklına takılan bir şey varsa özelden konuşabiliriz.
-
Sınavı kazanamaman nasiptir.Ama mulakatta dibine kadar nepotizm dönüyorsa bu nasip değildir, bunu söyledim.Bu baska birseydir ama nasip asla değildir.Kazanip "Rabbim nasip etti" tarzında guzellemelere kızıyorum.Son bir iki senedir birinciyi referanssiz aliyorlar deniyor, öyleyse bu kimseler de dediklerimin dışında.Ben kimseye referans kovaladı, buldu diye kızamam, birsey de diyemem sistemin nasıl işlediğini ben de iyi biliyorum sen de iyi biliyosun.Ama bunu bir sekilde yapıp, sonra da "Allah nasip etti" diyenlere kızıyorum.Ayni sekilde bunu yapip "Allah nasip etmedi" diyenlere de kızıyorum.Bulsun referansını artik vakiftir asirettir siyasettir burokrasidir, gördursun işini, "sistem böyle ben de bunun geregini yaptim nokta" desin birisi, zerre eleştirmem.Yaptigini sahipleniyor der geçerim.Ben de söylediklerimin arkasındayım.
Allah'in nasip edip etmemesi, mesru, adil bir yoldan gidildiginde soz konusu olabilir diye düşünüyorum.Herkese adil uygulanan yazılı sınavda bu nasip vardir.Ama nepotizmin dibine vurulan kariyer kadro mulakatlarinda da her önüne gelenden torpil isteyip, isini yaptiran veya yaptiramayanlar nasipten kismetten bahsetmesinler bir zahmet.. -
''Sizin yanınızdaki tükenir, Allah katında olan ise kalıcıdır. Elbette sabredenlere, yapmakta olduklarının en güzeliyle mükâfatlarını vereceğiz.''(Nahl 96)
''Onu beklemediği yerden rızıklandırır. Kim Allah’a tevekkül ederse, O kendisine yeter. Şüphesiz Allah, emrini yerine getirendir. Allah, her şeye bir ölçü koymuştur.''(Talak 3) -
@iibfpalace Hocam olay çok farklı konulara gidiyor fazla uzatmak istemiyorum iyi niyetle konuşuyorsun ben senin demek istediğini anladım merak etme. Ama şunu belirtmek istiyorum bu kelime dini bir kelime olduğu için çok keskin bir konuyu belirtiyor. Yaşanmış bitmiş bir sınav sonucu nasıl oluyorda insanın nasibindeki pay olmuyor. Sen diyorsunki ben nefesi aldım ama bu benim nasibim değil. Olayın dini keskin boyutundan bahsediyorum. Referans olayını savunmak değil amacım. Allah herkesin gönlüne göre versin.
-
Nasip, nasiptir. İster hakkıyla girsin ister torpille. Onun/onların nasibinde hak yiyerek girmek varmış. Nasibi illa iyi anlamda algılamamak gerekir. Bunun hesabını da verir elbette. Ben böyle yorumluyorum. Allah hakkımızla girmeyi nasip etsin.
-
Sonu olmayan bir tartışmaya girişilmiş uzmanlıktan tut müfettişlik dahil referansın gerekli oldugunu zaten süreçteyken biliniyor. Burda birileri sitem ederken kazan arkadaşlara değil sisteme sitem etmesi gerek.olay sınavı kazanmakla bitmiyor bir sürece girişiyorsun yazılısı ve sözlüsü olan tümüne bakmak gerekiyor. Referansı olmayan arkadaslar eğer bakan beye gidebilecekken gitmiyorsa hak hukuk adalet diyip sözüm onlara değil.keşke sözlü mülakat olmasa keşke ilk 100 sicili düzgünse atansa ama malesef olay öyle değil. Birilerinin dayısı var şu var bu var kardeşim senin olsa gitmiyecekmisin. Kazanan arkadşaların suçu ne. Onların imtihanıda şimdi başlıyor ilçe yönetecekler mevki makam mı gönüllerindeki yoksa hizmet mi. Toparlacak olursam siteminizi kazanan arkadaşlara değil sisteme edin.
-
Hani merkez uzmanlığı olur , müfettişlik olur oraya kapı gibi torpil koyarsın en sondayken başa geçersin anlarım ama kaymakamlık hakimlik mülakatı farklı .Bu sınava girenlerin %99 u referans/torpil arıyor .Buradaki sorun hak hukuk değil aslında torpillerin yarismasi ve senin referansinin kuvvetli olmayıp senin olamaman.çoğunun da kızdığı bu .Bir tanıdık var yakınlarda hakimlik mülakatina girecek .ilk başlarda nasip ,Allah bunları bildiği gibi yapsın hep torpil hep torpil diyordu.Şimdi birilerini bulmuş .Bulduğu kişi de umit vermiş olur gibisinden .Nasıl dediklerini unuttular bir bilseniz .Şimdiden hakim havasindalar .Elenince ne olacak peki ? Herkese lanet okuma .Üst kademedekilere küfürler .Hakkımı yediler falan falan .kimse kimseyi kandırmasın .Referans bulmayan kişiler de vardır elbet ama herkes olayın ne olduğunu biliyor .
-
Bu mülakat performansına 75 puanı bile layık görmemişler Allah bildiği gibi yapsın...
-
@ofa cimerden mi öğrendiniz mülakat notunuzu?
-
@1453pasha Hayır hocam verseler sıralamaya girerdim zaten