2020 Kaymakam Adaylığı Sözlü Mülakatları
-
@md1234 tskurler hocam
-
@Ali-19 evet zaten eşdeğerlik belgesi kabul ediliyorsa İİBF için ayrım yapmasalar daha mantıklı olur aslında. Ben de sınırda kaldım 71,50'de, umarım sizin hakkınızda da hayırlısı olur
-
@Hayek evet hocam benim arkadaşım siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunu. Bölümü çift isimli bu yüzden geçen sene eşdeğerlik belgesi aldı ama geçen sene aldığı belge bu yılda geçerli olur mu acaba diye sormak istedi de gruba üye olmadığı için onun yerine ben yazdım.
-
Tecrubeli arkadaslara bir soru sormak istiyorum Acaba mulakata önce veya sonra girmenin avantajı veya dezavantajı nedir?Sorulan soruların kolaylık zorluk derecesi açısından soruyorum.Yoksa genel bir standart mi var
-
DEĞERLİ ARKADAŞLAR;
ÖSYM nin Sınav Başvuru Kılavuzunda aşağıdaki açıklama var. Benim bundan anladığım Hukuk ve İİBF lilerin denklik belgesi almayacağı ama siz yine emin olmak için Kaymakamlık Bürosuna sorarsınız. Ben Kamu Yönetimi Mezunuyum denklik belgesi almayacağım. Sizde kendi kararınızı verirsiniz sorumluluk almak istemem.Sınava başvurabilmek için adayların; yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu
tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren
fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla
ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en
az yüzde seksenine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmaları veya
üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış ve
uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olmaları
gerekmektedir. Yukarıda belirtilen bölümlerden mezun olmayanların; mezun oldukları bölümlerin müfredatının
bahse konu bölümlerin müfredatının yüzde seksenine sahip olduğuna ilişkin Yükseköğretim Kurulundan
alacakları eşdeğerlik belgesini, lisansüstü eğitim yapan kaymakam aday adaylarının ise noter onaylı diploma
suretlerini ya da mezun olduklarını gösterir resmi belgeleri mülakat sınavı için evrak teslimi esnasında diğer
evraklarla birlikte İçişleri Bakanlığına ibraz etmeleri gerekmektedir. -
Istenen belgeler için duyuru yapılmış
-
Merhaba, mezuniyet belgesi geçerli oluyor mu diploma yerine
-
Bakanlığı aradım. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi için eşdeğerlik belgesine gerek yok dediler ama ben yine de teyit almanızı öneririm.
-
Özgeçmiş formundan ayrı olarak mi el yazısı ile özgeçmiş gerekiyor
-
@suigeneris123 bende merak ediyorum
-
Arkadaşlar sağlık beyanımızı herhangi bir hastaneden rapor olarak mı alıcaz yoksa kendimiz örnekte verilen belgeyi şahsen mi dolduracagız bilgisi olan var mı
-
@md1234 kendimiz doldurcaz diye anladım
-
Diplomalarda noter onayı gerekiyor mu arkadaslar fotokopi yeterli mi
-
Adli sicil ve diploma için e devletten mi fotokopi almak gerekiyor
-
-özgeçmiş formunu doldurmanız yeterli
-sağlık beyanı formunu doldurmanız yeterli
-diploma fotokopisi olduğu gibi yeterli -
4 aralık evrak teslimi için sonmuş buna göre mülakat tarihleri konusunda fikri olan var mı?
-
@herseye-rağmen, içinde söyledi: 2020 Kaymakam Adaylığı Sözlü Mülakatları
@md1234 kendimiz doldurcaz diye anladım
Bende bu şekilde anladım umarım doğru anlamısızdır
-
@captain hocam adli sicil ekte yer alandan başka bir belge istemiyor dimi
-
@Arbak-Refik-Dal yok hocam onu da doldurmak yeterli
-
@captain tşk ederim hocam