2021 kpss
-
Arkadaşlar muhasebe ve maliye için öneride bulunabilecek var mı?
-
Birçok kurum yine ilan açar mı acaba, mesela Rekabet Kurumu, İl Göç Uzman Yardımcılığı vs. Açarlarsa da 2021 sınavı sonrası mı olur acaba? @paretowilfredo ne dersiniz hocam?
-
@lyssa
muhasebede alican dovletov konu anlatımı ve çıkmış soruları tavsiye ederim kesinlikle. hakkını verirseniz rahat 30 yaptırır. özgün soru da isterseniz rasyo alabilirsiniz veya başka bir kaynak. 27 netim var. süre sıkıntısı yaşadım yanlışım yok.
maliyede de bence direkt 4t konu anlatımı ve çıkmış soruları edinin. özgün olarak da 4t alınabilir. hakkını verirseniz 30 üstü rahat bunlar da. 33 netim var.
maliyenin vergi kısmı için matrah alınabilir. nurettin bilici de iyi bir seçenek ama kpss için biraz gereksiz olabilir bunlar. bu kaynakları daha çok maliye sınavları veya idari yargı için felan kullanabilirsiniz.
başarılar diliyorum. -
@kamuadayı çok teşekkür ederim.Bende muhasebe numesus vardı.Ama ÖSYM soru tarzını değiştirdiği için yapamadım bu sene.O yüzden Alican Dovletov’ın kitabı yeni soru tarzına uygun mu?Birde özgün soruları mı edineyim yoksa çıkmış soruları mı tavsiye edersiniz?
-
@kamuadayı birde sadece soru bankası edinsem yeterli olur mu muhasebe için
-
@lyssa
temeliniz varsa daha önce muhasebeye çalıştıysanız ve mantığını hesapları biliyorsanız soru da yeterli olabilir. alican hocanın soru kitabında her sorunun altında detaylı açıklaması vardır. bir bakıma tekrar da sağlar o kısımlar. ama bence sadece alana hazırlanacaksanız elinizde bir konu anlatımı da bulunsa iyi olur. illaki ihtiyacınız olur. en azından bir tur okusanız bile ciddi katkı sağlar.
artık muhasebe iktisatın da önünde. ciddi belirleyici bir ders. o yüzden muhasebeye ciddi odaklanmakta fayda var bence. -
@lyssa
bu sene ekstrem 4-5 soru vardı hocam. onları çok takmayın. siz yapamıyorsunuz ama diğer adaylar da yapamıyor zaten sizin yapmanız gereken çıkabilecek standart noktalara iyi çalışmak. bu şekilde her türlü 30 ve üstü gelir zaten. o da diğer dersler de fena olmazsa 90+ gösterir. muhasebede 36-37 hedeflemenize çok da gerek yok takılmayın ekstrem sorulara ösym tarzını değiştirdi diyerek. seneye o tür sorular hiç gelmeyebilir de. her sene bir dersi seçip gıcık sorular koyulur. seneye bakalım şanslı ders hangisi siz standart çalışın o kısım önemsiz. herkes aynı sorulara muhattap. herkes aşağı yukarı benzer kaynaklardan çalışıyor -
@kamuadayı Anladım çok teşekkür ederim.Zahmet verdim size de.Ama son bir sorum var.Özgün soru bankası mı yoksa çıkmış soru bankası mı?
-
@lyssa
illa birini tercih etmek durumunda kalırsanız rasyo özgünü tercih edin hocam. -
hocam ıktısat ve hukuk ıcın hangı kaynakları önerirsniz @KamuAdayı
-
@srmnkb
hocam ben alanda tamamen 4t kaynaklarını kullandım. p48 90 puanım var. iktisat için sadece kpss odaklı iseniz yüksel bilgi bence. erdal ünsalı da kullandım ama kpss için detay ve gereksiz kaçar. vakti olana ve iktisat öğrenmek isteyene erdal hoca derim.
hukuk için alternatif çoktur. güncel olması önemli tabi hukukta. çok dinamik bir alan. 4t işinizi görür. themis monopol felan daha iyidir ama biraz detay kaçabilir. temeliniz vaktiniz varsa themis olabilir. kaymakamlık için idari hakimlik için kesinlikle hukukta her ders için ayrı kitaba ihtiyaç var. güncel 4t kamu hukuku ve özel hukuk kitapları rahat işinizi görür kpssde. 34 netim var. diğer sınavlar için ayrıca tavsiye alırsınız vakti gelince. şimdilik 4t onlara da temel olur zaten. -
@kamuadayı
yüksel bilgili mikro makro tabi.
son dörtlü için katalaksi, iktisat okulları için yüksel bilgili. katalaksinin iktisat okulları kısmını okumayın.
yüksel bilgili iktisat okulları kitabını mutlaka edinin. -
Arkadaslar elimde 9 büyük poşet kpss ve kurum sınavları ile ilgili kitaplar var. Atandigim için İhtiyacı olan birine vereceğim. İhtiyacı olanlar ulaşsın bana.
-
Ankara'da ikamet ediyorum ihtiyacı olanlar ona göre yazsın.
-
@gardaş hocam ben alabılırım ankarada yasıyorum
-
2021 de ilan gelir mi sizce çalışalım mı?
-
maliye de 4t çıkmış ve mali disiplin arasında fark var mı? Sizce hangisini almalıyım veya her ikisi de almalı mıyım?
-
@kamuadayı
Hocam sizce ders çalışma sırası nasıl olmalı ? -
@yenimezun1
başla-bitir şeklinde başlamanızı tavsiye ederim. bunu iktisat-muhasebe-maliye-hukuk şeklinde yapabilirsiniz. bir ders bitince diğerine geçeceksiniz yani.
iktisatı kendi içinde mikro-iktisat okulları-makro-son dörtlü şeklinde yapabilirsiniz.
muhasebe tek zaten genel muhasebe yüzde 70 i
maliye yine tek ardından tvs çalışırsınız.
hukuku kendi içinde anayasa-idare-ceza-medeni-borçlar-ticaret-icra iflas şeklinde yapabilirsiniz.
gkgy derslerini haftada 1 gün seçersiniz.
mat-coğ-tarih şeklinde olabilir.
başla bitir şeklinde bir tur hepsi bittikten sonra 1 haftanın içerisine tüm dersleri böldüğünüz günde 3 ders gibi bir programla tüm dersleri aynı anda götürerek sınava kadar devam.
sınava yakın denemelere başlarsınız.
her konu bittikten sonra önce çıkmış sonra özgün soru bakarsınız.
benim yöntemim buydu. siz kendinize uygun şekilde modifiye edebilirsiniz
ama önce başla-bitir daha sonra hepsi bir arada daha faydalı olur.
iyi çalışmalar. -
@kamuadayı
tüm dersleri aynı anda götürürken günde 3 ders dedim. onu hukuk iktisat maliye şeklinde yapmayacaksınız tabi.
misal pazartesi: muhasebe-türkçe-mikro,
salı: büyüme-kalkınma- medeni- coğrafya gibi.
Yani dersleri bireysel olarak dağıtırsınız.