2021 kpss
-
@kamuadayı
Teşekkür ederim hocam. Siz iktisat dersi ile mi başladınız? Hangi dersle başlamam ve sonda je ile devam etmem konusunda hala kararsizlik yaşıyorum. Bir de kaynak öneriniz var mı? -
@yenimezun1
iktisat ile başladım. iktisat-muhasebe-maliye-hukuk sırası ile gitmekte fayda var. iktisat muhasebe zorlayabilir sürece başlangıçta enerjiniz yüksek olacağı için buralara yönelebilirsiniz ve kolay unutulmazlar. hukuku sona bırakmak iyidir. çok enerji istemez ezberdir ve kolay unutulabilir.
kaynak konusunda ilk sayfadaki iletilerime bakabilirsiniz. -
@yenimezun1
daha önce hazırlanmadıysanız geç kalmaya başladığınızı belirteyim. hedefiniz yüksek ise bir an önce başlayın kararsızlık için geç bir vakit. -
@gardaş hocam benim de çok ihtiyacım var malum kitaplar pahalı elinizde varsa bende alabilirim
-
@kamuadayı hocam başla bitir şeklinde mi ilerlediniz? Ben gkgy, alan ve yds çalışmaya başladım. Mesela günün belli saatini İngilizce'ye, 1 alan ders, 1 de gkgy ders olarak ayırdım. Alanda iktisat, gkgy de matematiğe başladım. Sizce verimsiz mi olur? Zamanı doğru kullanmak önemli bu aşamada.
-
@mirakar
dersane ile birlikte başla bitir gittim. dersane bittikten sonra sınava kadar haftanın her günü günde 3 ders olarak program yapıp tüm dersleri beraber götürdüm. yds çalışmadım alan hazırlanırken.
program kişiye özgüdür hocam o konuda bir şey diyemem. hayat şartlarınıza, kötü iyi derslerinize, hedeflerinize göre bir program yapmanız gerek.
genel olarak şunu söyleyebilirim.
7 güne önce sizi zorlayan ağır dersleri dağıtın. ağır dersler tek güne gelmesin. ardından nispeten rahat ettiğiniz dersleri sıralayın. bu konuda da iki gün ard arda ve aynı gün içinde de sayısal ve sözel ağırlıklı yapmayın. bir gün iktisat varsa mikro örneğin diğer gün medeni olsun mesela.
örnek olarak;
pzt ; Muhasebe, Türkçe, TVS
salı; İdare, Para Banka, Coğrafya
gibi. -
@kamuadayı konuları tamamen bitirdikten sonra sürekli konu soru şeklinde mi gittiniz yoksa sadece soru çözümü yaptınız?
-
@lyssa
konu sonra çıkmış sonra özgün soru.
ben konu çalışmayı tercih edenlerdenim. soruları pekiştirme, eksiklerini görme amaçlı kullanırım. -
@kamuadayı ben de şuan iktisat, ingilizce, türkçe
Ertesi güne idare, medeni, ingilizce şeklinde gidiyordum dediğinize benzer şekilde. Ama hocam ingilizce de her gün çalışmam gerekli unuturum diye. O yüzden haftanın 7 gününe yayınca haftada 2 alan dersi, 2 gygk dersini bu dersler bitene kadar çalışmaya devam edip sonra diğer derslere başlasam mantıklı olur mu sizce? Yani örneğin pzt ktisat, ingilizce, türkçe
Salı idare, medeni, ingilizce, çarşamba tekrar iktisat, ingilizce, Türkçe ; prş idare, medeni, ingilizce;....... Vs. gibi. -
@mirakar
olabilir tabi hocam. dediğim gibi kişiye göre değişir program. başla bitirin farklı bir versiyonunu yapıyorsunuz anladığım kadarıyla.
yani daha önce alana hazırlandıysanız dersler hakkında az çok bilgi sahibi iseniz uygulanabilir bir yöntem tabi.
sirkülasyon hızlı ise sorun olmaz. yani biten mikroya yeniden sıra gelmesi 1- 1 bucuk ayı geçmiyorsa sorun olmaz gibi temeliniz de varsa. bu süreden sonra unutmalar başlar.
kendi durumunuza göre en iyi kararı siz verirsiniz. -
@kamuadayı anladım hocam teşekkür ederim. Temelim var süreyi de bu şekilde kullanırsa yaparım diye düşünüyorum. Hergün bir derse çalışmak ya da 7 güne tüm dersleri bölmek derslerin olduğu güne gelene kadar kafamı çok doldurur ve bilgileri de unuturum diye düşündüm. O yüzden hem başla bitir yapayım dedim hem de haftada 2 alan 2 gygk ve İngilizce çalışmış olurum diye düşündüm.
-
Muhasebedeki sözel sorular için bir çalışma yöntemi olan var mı?
-
@lyssa Bilgi kartları oluşturun bence . karmaşık yazıları genelde görsel hafızaya dökmek unutmamayı sağlar. Kısa kısa cümleler şeklinde önü soru arkası cevap olacak şekilde. Bunun için telefona herhangi bir Flashcard uygulaması indirilip yapılabilir .