Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
Sınavın ortak iktisat bölümünde bir sertifika sorusu vardı. Acaba hatırlayan var mı soruyu?
-
Yetkilendirilmiş yükümlü sertifikası, ticaret bakanlığı sitesinde ihracat belgelerinde mevcut hocam.
-
@solely21 bakanlık sitesinde gümrük rehberine girin, orda bulursunuz detayları
-
Mülakatlar Mayıs ayında açıklanır mı sizce? Bilgisi olan var mı? Sınav sonuçları tam 2 ayda açıklandı sanırım.
-
Cimer'e bilgi alma işlemi için yazıp aldığım cevap, şahsen beni tatmin etti rahatladım ve eksiklerimi gördüm mutluyum. Puanını öğrenmek isteyen kişilere ithafen.
Ticaret Uzman Yardımcısı yazılı sınavında;
Alan Bilgisi : 57,00
Genel Ekonomi Bilgisi : 53,00
Yabancı Dil Bilgisi : 78,50 puan olmak üzere
Başarı puanınızın 64,00 puan olması nedeniyle (Ticaret Uzmanlığı Yönetmeliğinin 10/3. maddesindeki " Yazılı sınavda başarılı sayılmak için her konu grubundan en az altmış puan alınması ve bunların ortalamasının en az yetmiş puan olması gerekir. " hükmüne istinaden başarısız olduğunuz anlaşılmıştır.
İyi Günler Dileriz... -
Beni de alan bilgisi bitirmis,
Alan Bilgisi : 53,00
Genel Ekonomi Bilgisi : 67,50
Yabancı Dil Bilgisi : 93,50 olmak üzere
Başarı puanınızın 75,00 puan olması nedeniyle (Ticaret Uzmanlığı Yönetmeliğinin 10 uncu maddesinin 3 fıkrasındaki her konu grubundan en az 60 puan alınması hükmü gereğince) nedeniyle başarısız olduğunuz anlaşılmıştır.
İyi Günler Dileriz... -
benimkiler de
alan bilgisi : 58
ekonomi: 45.50
yabancı dil:100
ortalama 69.80 -
31.01.2021 tarihinde yapılan Ticaret Uzman Yardımcısı yazılı sınavında;
Alan Bilgisi : 57,50
Genel Ekonomi Bilgisi : 68,50
Yabancı Dil Bilgisi : 100 puan olmak üzere,
Başarı puanınızın 78,94 puan olması, Ticaret Uzmanlığı Yönetmeliğinin 10 uncu maddesinin 3 fıkrasındaki "Yazılı sınavda başarılı sayılmak için her konu grubundan en az altmış puan alınması.." hükmü uyarınca başarısız olduğunuz anlaşılmıştır.Var mı daha yüksekten kalamayan?
Kaç tane yazılı geçtim kendi alanımı unuttuğum için buranın mülakatına kalamadım. Bu arada İngilizceyi bu kadar yüksek değerlendirmişlerse 100/150dir benim ilmek ilmek işlemiştim çünkü kağıda..
-
cimer e yazsak stajyer kontrolör puanlarını da söylerler mi bilginiz var mı?
-
Bana ilginç bir şekilde yalnızca ortalama 70 puan üstünde almama rağmen alan sınavından 60'ın altında aldığım için başarısız olduğumu söylemişler. Detaylı puan bilgisi yok yalnızca başarısız olduğum kısmın puanı var. Neyse ben de oturdum ağırlıklı puan hesaplamasından kendim bir skala çıkarttım diğer 2 sınavın olası puanına dair, gene bir fikrim oldu sayılır. İkinci alımı bekliyoruz öyleyse...
-
denetmen ve diğer müfettiş sınavını gayet öncekilerle uyumlu hazırlayan bakanlık bizi neden kırbaçladı onu merak ediyorum açıkcası.
-
şimdi yazsak çok mu geç oldu hocam, cevap gelmez mi
-
@poznań-kaymakamı kaç gün içerisinde cevap aldınız?
-
-
covid vaka sayısına bakarsak bir erteleme gelme ihtimali var gibi görünüyo bence.
-
@muzmin 2017 ekonomi bakanlığı dış ticaret uzman yardımcılığı başlığı var aynı forumda devam sayfalarında bahsetmişler mülakat aşamasından da
-
arkadaşlar sözlü sınava kimlik, hes kodu, diploma vs getirmemiz gerekiyor mu?
-
@kamucubey merhaba mülakatlarda nereye çalışmalıyız hiç bilgim yok endüstri mühendisliği için
-
@adigeah19 merhaba, ben endüstri mühendisliği mezunu değilim fakat yazılı sınav konularına ve genel ticaret konularına bakabilirsiniz, net bir bilgim yok
-
@uvyx Hocam cimere yazanlar kaç gün içinde cevap aldınız acaba? Ben yazalı 1 hafta oldu neredeyse bir cevap alamadım.