Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@bluephantom bir de yetkilendirilmiş mükellef sertifikası diye bir soru vardı
-
@fdl Kesinlikle katılıyorum. Geçen senelerde hep 1 essay 1 Türkçe İngilizce 1 İngilizce Türkçe çeviri varken 2 essay 3-3 toplam 6 çeviri ve öznesi bile belli olmayan 5 satırlık cümlelerden oluşan bir sınav. Verilen vakitte tamamlanmasının beklenmesi bile komikti.
-
@bluephantom Alan soruları gelirsek;
-
Verilen üretim olanakları egrisinde hangi noktalar arası geçişte büyüme vardır? Açıklayınız.
-
Kısa dönem ve uzun dönem toplam arz eğrileri verilip hangi noktalar arasında büyüme vardır?
-
Mundel fleming modelinde sermayenin faize duyarlılığı sifirken işsizlik durumunda;
a) Sabit kurda maliye politikası etkinliği ve nedeni?
b) Dalgalı kurda para politikası etkinliği ve nedenini açıklayınız. -
Para arzını arttiran M2 çarpan değerlerini açıklayınız.
-
-
@user1045 Evet, onu hatırlayamadım. O da ayrı bir vakaydi!
-
@bluephantom
yanlış anlamayın hocam ama bu iktisat soruları ortalama seviyede gibi. alanınız iktisatsa bi de. sınav stresi felan da etkili olabiliyor tabi. -
Cevirilere ozen gosterim derken 2. Soruya fikir uretemedim tam 2. Soruyu gectigimde yarim saatim vardi belki yazabilirdim ama konuya yonelik bir fikrim olmadigi icin "soru bana bakti ben soruya" 7 tane yazdim ama artik nasil Allah bilir. Niye bu kadar zorlamislar anlamadim.en azindan bir dahakine bu sekilde calisirim
-
o nasıl ingilizce soruları öyle ?Yani hayır amaçları ne anlamadım !zaten giren az bir de zor yapmışlar .1 sayfa olan ingilizce sınavı 3 e çıkmış ve parçalar ciddi birikim istiyor .Hayır ne alıyorsunuz merkez bankası uzmanı mi ? sayistay denetçisi mi ? Merkez uzmanı alıyorsun arkadaşım .Bu kadar zorlamanin mantığı ne .İktisat sorularını yapmak için ekonomist ,ingilizce sorularını yapmak için çevirmen olmak gerek . Yazık valla .özellikle şehir dışından gelenlere acıdım .Hiç mi vicdan yok sizde .Kurum mu seçmiş bu soruları üniversite mi bilmiyorum ama amaçları özellikle almamak .1 tane essay sorarken insan neden 2 ye çıkar ?
-
@bluephantom bir soru3daha vardı dis ekonomik denge var ama issizlik var gibi tam sermaye hareketliginde onu nasıl yaptınız o beni biraz şaşırttı
-
Yazılanlara göre bu sınav, bakanlığın sitesindeki 2015'te olan kısa veya tek cevaplı soruları içerenden oldukça farklı olmuş. Uluslararası İlişkilerde ne gibi sorular soruldu hatırlayan var mı?
-
@ekeblad hocam.cidden almama gibi amaclari olur mu cidden oyleyse vay halimize
-
@carpe-vita kaç kaç kaç
-
B amfi 4'teki uluslarcı hanıma selam olsun dediği gerçekten çıktı ingilizcede büyük oyun yaptılar^^
-
@bluephantom ben o merkez bankasi sorusunda verdim veristirdim. Tam bir safya yazdim. Okuyan buyuk ihtimal bide sovseydin tcmb ye der kesin. Neyse yine naci agbag yeni donem diyerek 2 satir boncukta dagittim. ingilizcede turkceden ingilizceye çeviri cok zordu. Ingilizceden turkcelerde 7-8 kolaydi. Hepsinden ayri ayri 60 almak gerekliyse ben kalirim buyuk ihtimal. Ah ing ah. Keske alan hic calismasaydimda sana baksaydim.
-
@bluephantom ben o merkez bankasi sorusunda verdim veristirdim. Tam bir safya yazdim. Okuyan buyuk ihtimal bide sovseydin tcmb ye der kesin. Neyse yine naci agbag yeni donem diyerek 2 satir boncukta dagittim. ingilizcede turkceden ingilizceye çeviri cok zordu. Ingilizceden turkcelerde 7-8 kolaydi. Hepsinden ayri ayri 60 almak gerekliyse ben kalirim buyuk ihtimal. Ah ing ah. Keske alan hic calismasaydimda sana baksaydim.
-
Ne dediğinizi anlayamadım hocam :d
-
İngilizce kısmında değil 70 yds 90 alan bile zorlanırdı. Türkçeden ingilizceye çevirmek hiç göründüğü kadar kolay değil üstüne 2 kompozisyon da istemişler. Eğer 70 barajı uygulanırsa kaç kişinin mülakata kalacağını cidden merak ediyorum.
-
@utic kusura bakmayın ben bir an uluslararası görünce yapıştırdım direkt uluslararası ilişkilerdi bu.
-
@hpolitics ingilizce soruları bana göre çok zordu.Essay yazarken bile çok düşündüm .240 kelime o konular için çok zor .Hani genel bir soru değildi .Ben 240 kelime türkçe yazamam .Bir ara Avrupa Birliği sorusunaa eeh yeter be adamlar zaten bizi almıyor bir de tarım ürünlerimizı alacaklar yazacaktım .yani bunun nesi tartışılır .Almıyorlar istemiyorlar zorla mı ? Analizlik bir konu değildi .kurum bu kadar ingilizce istiyorsa çevirmen alacak.bu bu sınav seviye falan olcmuyordu resmen eziyetti .Kurumdakiler acaba 3 saatte böyle çevirı yapabilirler mı ? Keşke şu değmeyen sınava çalışacağım yere yds çalışsaydım .80 alırdim en azından .Kaç kişi geçer bilmiyorum. Çok ust birı değilse ben çok az kişinin gececegin düşünüyorum .Bu kurum mulakatda da speaking ister .o yüzden kazanamazsam uzulmem .mülakat çok iyi olas bile gecemeyecegimi biliyorum .Kuruma karşı inancım yıkıldı .Iyiniyet beklemiyorum
-
@kullanıcıadı-0 Hocam, seviyeye ve bilgilerinizin tazeligine bakar. Saygım sonsuz ancak girmeden emin olmayın derim.![alt metni](görsel url)
-
@ekeblad o soruda aslinda bizim ciftciler icin sıkıntılar oluyordu. Ben eger eu ya girersek tl ile mi devam edecegiz yoksa euroya mi gececegizden yurudum. Euroya gecersek artik fiyat stabilitesi sorunlarimiz olmaz ciftcilerimizde yuksek gubre maliyetleri diye diye devam ettim. Ama zordu akla gelmez. Ben en son bu soruyu yaptim.