Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
ben bir not yukseltme veya çan yapma gibi bir durum olacağını düşünmüyorum .zaten almamak icin yapmislar .kurum neden dışarı çıkanlara zor muydu diye soruyor ki belli değil mi zor olduğu .Bir önceki sınava girenlere gösterse onlar gayet anlar .Hele ingilizce nin zor olduğunun farkında değil mi ? 40 soruluk kpss muhasebe sınavı 20 dakikaya dusurulse ya da gk gy 45 dakika olsa zor muydu diye sorar mısınız ? bak çocuğa dedi çocuğum biz bu tek sayfalık sınava 3 saat veriyorduk .simDi bu sınav 3 sayfa oldu bi de daha fazla teknik terim kattık sence bu sınav kolay mı zor mu diye sor .
puan yukseltme durumu şöyle olur sen sınav yaparsın sınav orta olur ama çoğu kişi yapamaz .Aslında niyetin almaktır ama yapan çıkmaz .Bu durumda puan yukseltme esneme olur .Ama bu kurum zaten kimsenin bu soruları yapamayacağını biliyor .Hayır ülkemizde dil devrimı mi oldu arkadaslar?Nitelikli iibf mezunu mu arttı da 3 katına cikardiniz .
üzülmeye değecek bir sınav değil .çalışıyım yapayım deseniz bile boşa gidebilir.Buna çalışacağıniz sürede kpss den 90 üstü alıp çeşitli merkez uzmanlıklarına sadece mülakatla girebilirsiniz .ki bence MGK s
ben bu kadar ingilizce bilsem niye merkez uzmanlığını seciyim ? merkez bankasına zorlarım . -
Sınavdan sonra eve gittim 2 saat takılıp yattım daha yeni kendime geliyorum Bu soruları yazan arkadaşların elleri.... ne güzel eller öyle
-
İyi de her uzmanlık aynı değil tatmin olarak
-
İngilizceden 6 soru yaptım. Genel ekonomi bilgisi de iyi geçti. Alandan eleneceğim sanırım.
-
@sagropa ben de alandan korkuyorum tek bir soru da takılınca gitti, inşallah okuyanlar insaflı davranır da 60 alırız en azindan
-
@edda ortalama 70 olayi cok sikinti degil mi ya yani bir dersten 80 falan alinmali digeri 70 olmali ki 60 aldigimiz dersi telafi etsin benim sonuclarim boyle gelmeyecek sanirim...
-
6 soruda en ufak bir hata olmasa bile 75 alıyorsunuz .Her birinden 2.5 puan kirsalar yeterli olmuyor ki .60 alıyorsunuz
-
benim alan ve iktisattan 90 gelir ama ingilizce 60 barajı olduğu için geçemem .ben 6 soru yaptım ama en az 7 yapılmalı ki 60 alınsın .Çünkü ne hatalar yaptık kim bilir .Normalde yazım hataları bile puan kırma sebebi .
-
@portakalcicegi1 ben de pek umutlu değilim zaten sınav bana göre gereksiz zordu dışişleri olsa gene anlarım sadece ingilizce iyi olsun hem maaşı da buradan iyidir eminim ama hem çok iyi ingilizce hem fazla detaylı genel ekonomi hem ortalama üstü alan istemeleri çok iyi niyetli değil bana göre almamak için kasmışlar olan emeklerimize oluyor ki bu da kimsenin umrunda değil
-
@edda ben bir de o soğukta oturmaktan hasta oldum .bari degseydi !
-
Ben üniversitelerin artık şu ya da bu konuda birbirinden üstün olduğuna inanmıyorum bunlar 90ların 2000lerin muhabbeti ama özelde belki odtünün boğaziçinin farkı vardır o kadar.
Ben gazi işletme mezunuyum 2.30 saat içinde 8 ingilizcenin 8ini de yaptım kompozisyonlarda da bilgi yoğun değil cümle kuruluşlarına önem verdim açıkcası ama alan ve iktisattan eleneceğim.
Bu kurumun ya da hacı bayramın işgüzarlığı. Gazi üniversitesi el değiştirince gazisem hacı bayram veli sem e dönüştü yani ahbvsem uzaktan eğitim hazırlamış bu soruları ve sanırım hazırladıkları ilk kurum sınavlarından olduğu için ölçüyü tutturamamışlar da bu kadar da tutturulmaz be kardeşim avatar arama sınavına döndü sınav
Ben şahsen elenirim, geçenlere başarılar.
Not: dışarısı çok soğuktu yahu -
5 istatistikçi alacaklar, sınava 9 kişi girdik... yine de o genel ekonomi bilgisinde 3 sorudan fazla yapan 1-2 kişiden fazla çıkacağını hiç sanmam. İngilizceden de elenen olsa acaba bizden mülakat gören olacak mı merak ediyorum. İİBF mezunuyla Fen fakültesi mezununun cevaplayacağı ekonomi sorularının aynı olması bana aşırı saçma geldi. Yukarıdaki arkadaşlara katılıyorum kimseyi almaya niyetleri yok gibi...
-
@gpale herkes bir sebeple elenecegini dusunuyor kim kazanacak bu sinavi ben anlamadim gercekten...
-
@portakalcicegi1 bende anlamadım
-
Şahsi görüşüme göre dış ticaret uzmanı pozisyonu için İngilizceyi bu kadar zorladılar. Çunku onların yurt dısı görevı oluyor altı ay bır yıl orada kalıyorlar. Yanı ıyı derecede İngilizce gerekiyor. Ha burda kurumun soyle bir hatası var, bu anlamda alanları ayırabılırdı. Mesela dıs tıcaret grubu ıcın 80 85 yds ısterdı, dıger gruplar gereksiz yere zorlanıp elenmezdı. 80 85 yds ısteyen kurumunda ıngılızce de zorlayacagı asıkardır zaten. Herkes ona gore calısırdı.Herkes mutlu olabılırdı
-
@portakalcicegi1 yalnız olmadığıma sevindim bu konuda .acaba ben mi çok yetersizim ingilizceden .bakın kurum şöyle yapsın İngilizcesi iyi olanı dış ticarete alsın .diğer bölümü iyi olani merkez uzmanlığına alsin
-
Benim en çok merak ettiğim, esneme olur mu acaba tıpkı banka sınavları gibi?
-
500 kelimeye yakın opinion essay yaz. Alacağın en yüksek puan 25. Bence en büyük sorunlardan birisi de soru sayısı ve puanlama mantığı. Ayrıca bana göre genel ekonomi soruları da mülakatta sorubilecek tarzdaydı. Eleme sınavına uygun daha direkt bilgi odaklı sorular yer alabilirdi. Nacizane yorumum böyledir. Hayırlısı olsun.
-
Ne zaman açıklanır aceba
-
@sinapsis Ya ingilizce duzeyi boyle olculmez ki 2 essay 6 çeviri ne demek ya. Yani bu toeflı ieltsi yapan adamlar bir şey bilmiyorda mı writing için bir kısa bir de uzun essay yazılmasını istiyor? Millet iki sayfa ingilizce çeviri ücreti olarak 100 lira alıyor internette Gerçekten bir süre sonra hem elim hem beynim yandı sınavda bağırarak küfür edip çıkmak istedim sınavdan. Z-07’de giren varsa en öndeki oflayıp poflayan bendim