Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@edda Doğru. Hocam grafiği çizip IS ve LM i BP nin üzerinde birlestiriyorduk işsizlik olduğundan ötürü. Sonucu emin değilim ama piyasa çozuyordu. Herhangi bir müdahaleye gerek kalmıyordu diye yaptım.
-
@hpolitics ben de bizde mallar pahalı diye devam ettim ama tek bir argümanla 240 kelime dolmuyor .
-
-
Peki sonuçlar ne zaman açıklanır hocam bir tahmini olan var mı?
-
Çok fena dayak yedik anca kendime gelebiliyorum
-
İktisat bilen arkadaşlar genel iktisat sorularının çözümlerini yazabilir mi? Ekonomi çokomelli bir şeyler yazdım ama oldu mu bilemedim.
-
İşletme için karlılık verimlilik sinerji ölçek ekonmisi sordular, kaizenin deloper mi ne bir şemasını çizin dediler başka markanın unsurları ve açıklamasını istediler ayrıca başabaş ve üretim miktarı gibi maddeli sorular vardı. Sınav çok zordu ingilizceyi hallettik ama alan ve ekonomi zordu
-
keşke baraj 60 a çekilse yoksa böyle çok zor
-
@littlefinger bizi almak isteyen adam kolay sorar en azından geçmiş yıllar gibi sorar .önceden 80 yds istemiş bunun 3 te 1 ı gibi sormuş .şimdi daha az katılım var ve 3 katı zor .Şimdi ben kurumda bu soruları hazırlayan yöneten kişi olsam "biz zamanında 1 sayfa soruyorduk 3 saat veriyorduk şimdi 3 sayfa soralım ama 3 saat verelim "diye düşünmem yani normal bir insan da düşünmez .ya demekki çok çok iyi kişiler istiyorlar ! özel üniversitede okuyanlar bu sınavı geçebilir bence ama devlette okuyan yurdum çocuğu için zor .
-
@littlefinger bizi almak isteyen adam kolay sorar en azından geçmiş yıllar gibi sorar .önceden 80 yds istemiş bunun 3 te 1 ı gibi sormuş .şimdi daha az katılım var ve 3 katı zor .Şimdi ben kurumda bu soruları hazırlayan yöneten kişi olsam "biz zamanında 1 sayfa soruyorduk 3 saat veriyorduk şimdi 3 sayfa soralım ama 3 saat verelim "diye düşünmem yani normal bir insan da düşünmez .ya demekki çok çok iyi kişiler istiyorlar ! özel üniversitede okuyanlar bu sınavı geçebilir bence ama devlette okuyan yurdum çocuğu için zor .
-
silinmiştir
-
@uvyx acikcasi odtu hacettepe mezunlarinin da bu sinavi yapabilecek alan bilgisine sahip oldugunu dusunmuyorum. aradiklari kriterde bir insan yok bence:) kendi adima belki her bolumden zar zor 60 alabilirim ama 70 ortalamayi tutturmam cok zor...sizce degerlendirme kriterlerinde bir degisiklik yapilmasi mumkun mu?
-
3 katı çağırmayacak mıydı? Örneğin kamu yönetiminden 3x10 yerine 20 adam bulsalar barajı geçen esnetmezler ama daha az kişiyle bi havuz oluşursa belli olmaz.
-
@uvyx var midir sizce yapabilen? umarim yoktur ne sacma bir sinav yaptiklarini anlamis olurlar
-
@portakalcicegi1 Hacettepe İşletme mezunuyum, tek korkum alan bilgisiydi ama alan bilgisinin tamamını eksiksiz cevapladım. KPSS sürecine giren herkes iyi kötü cevaplayabilmiştir alan bilgisini bence.
-
@portakalcicegi1 bence de az kişi vardır
-
@leviatanamayan tebrik ederim tabiki sizin gibi yapabilenler de vardir. Demek istedigim turkce okullardan mezun olanlar alan bilgisine daha hakim. Ingilizce egitim alanlar da o alanda daha guclu haliyle. Turkce egitim alan birisi de tabiki calisarak bu ingilizce sinavini yapabilir, siz de calisarak alani yapabilirsiniz. Sadece oransal olarak bakildiginda hacettepe odtu nasil ingilizcede daha gucluyse gazi ankara gibi okullar da alanda daha guclu bence
-
Hocam bu isim yazılı yere yapıştırdıkları kağıt çıkarılırken yırtılırsa isim okunamayacak olursa o kağıdın sahibi nasıl bulanacak? benim de aklım buna takıldı
-
@portakalcicegi1 Kesinlikle katılıyorum hocam, dikkat çekmek istediğim nokta alan bilgisi değil İngilizce sınavıydı, sanırım kendimi yanlış ifade ettim.
-
@portakalcicegi1 ben uluslar mezunuyum mesela çok da iyi bir ingilizce egitim aldım .Sınavın çeviri kısmı uluslarla ilgili değil ki .Ya da kamu okudum komple ingilizce okudum .Bu sınava bir etkisi yok ki .cümle yapısını bilirim .ki hepimiz kelime olduktan sonra cumle kurabiliriz .Diyelim iktisat ingilizce okudum bu sefer de Avrupa Birliği ni bilmem kompozisyon yazamam .
Burda en avantajli bolum iktisat ve maliyey di fakat En çok uluslardan sınava giren vardı .iktisat dan giren çok azdı .Tamam hacatteped den mezun iktisatçı bunu daha iyi yapar ya da ODTÜ den mezun bir iktisatçı bunu daha iyi yapar o zaman neden onların listesi boş kaldı ? yani arkadaşlar bu söylediğinize göre hacettepe ODTÜ den mezun 500 kişi varsa hepsi yds den en az 70 almali ve listeleri doldurmali .malum okullarında hep ingilizce eğitim veriliyor .ki yds den 70 almak bu sınava göre çok kolay.