9- 10 Ocak 2021 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Klasik Yazılı Sınavı
-
@justinterrogate kompozisyon neyse de muhasebe yerine ticaret seçsem daha mı iyi olurdu bilemedim. Hukuk oturumu gibi kolaysa ticaret seçenler avantajlı olacak.
-
@onuktekin, içinde söyledi: 9- 10 Ocak 2021 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Klasik Yazılı Sınavı
@justinterrogate kompozisyon neyse de muhasebe yerine ticaret seçsem daha mı iyi olurdu bilemedim. Hukuk oturumu gibi kolaysa ticaret seçenler avantajlı olacak.
Yanlış etiket oldu pardon.
-
@mantıkuttayyr kompozisyon neyse de muhasebe yerine ticaret seçsem daha mı iyi olurdu bilemedim. Hukuk oturumu gibi kolaysa ticaret seçenler avantajlı olacak.
-
@onuktekin hukuk oturumu kadar kolay değildi hocam 4 soru 25 er puandandı.
-
@simer93 maliye oturumu ile seçimlik ders belirleyici olacak o halde.
-
Iktisatta da uluslarasi iktisat sorusu
-
gecmise baktigimda ortalama 45-50 gunde aciklanmis gozukuyor, merak eden olursa diye yazayim dedim
-
@onuktekin 8 adet oncul verilmis ve bunlari uygulanacak hukumler vb acisindan siralama istemis. ticari temsilci yetkisi kapsami, yapabilecegi yapamayacagi islere 3er ornek ve ticari temsilci yetkisi sinirlandirilmasi. kolektif sirkette ortaklarin kardan yararlanmasi sinirlandirilabilir mi sorusu ve aksi hukum yoksa kar dagitim orani, kolektif sirkette sermaye olarak emegini koyan kisinin zarardan sorumsuzluk sozlesmesi yapilabilir mi yapilamaz mi ve sonuclari ile ilgili aciklama. son soruda ise bono arka yuzu verilmis kosullar uzerinden uc sikli bir soruydu birinci sik verilen duruma gore hamilin yetkili olup olmadigi ki sanirim bonoda beyaz ciro olabilir mi aciklamasina dayanan bi soruydu. diger sikta vade tarihi vermis odememe protestosu icin son tarihi sormus haftasonuna denk gelmesi ile ilgili bir aciklama isteniyordu, sonraki soru biraz ayrintili idi ama anladigim kadariyla geriye cironun sonucu ama bir yandan da ciro kopuklugu var mi yok mu temeline dayanan bir aciklama istemisti. bunlarin hepsi sahsi fikirlerim, bir yerden teyitlemedim henuz.
-
kompozisyonda konu neydi?
-
@raxog39
a) Covid-19 Pandemisi'nin ülkemiz ekonomisinde yarattığı etkiler, sorunlar (30 Puan)
b) Bu sorunlara karşı iktisat politikaları önerileri. (70 puan) -
İktisat 5 soru 20şer puan
- tüketim yatırım para talebi ve para arzı eşitlikleri verilmiş denge faiz oranında tasarruf miktarı soruldu
2)işsizlikle ilgili veriler verilmiş tablo hâlinde, işsizlik oranı, iş gücüne katılım oranı ve istihdam oranı soruldu
3)monopolde kısa dönemde a) normal kâr durumunda b) zarar durumunda p, mr, mc, ar ve ac'yi >,< ve = duruma göre sıralayın.
4)emek değer teorisine getirilen eleştiriler nedeniyle neoklasik iktisatçılar alternatif maliyet teorisini önermişlerdir. Farklı alternatif maliyet durumlarında uzmanlaşma, dış ticaret haddi, dış ticaret kazancı durumlarını değerlendirin tarzı bir soruydu
5)likidite tercih teorisi nedir? Denge faiz oranı nasıl oluşur
- tüketim yatırım para talebi ve para arzı eşitlikleri verilmiş denge faiz oranında tasarruf miktarı soruldu
-
İktisat
- C=200+0.8Y
I=180-5i
MS=200
MD=120-5i
Denge faiz oranında toplam tasarruf ne kadardır? (Sayılarda yanılıyor olabilirim.)
.
.
2)Monopolde:
a)Normal kar durumunu MC,AC maliyetlerini, f,yat ve miktarları gösterir şekilde çizin ve <,>,= aritmatik ifadelerle durumu gösterin.
b) Aynı şekilde zarar durumunu şekili çizin ve gösterin
3) Karşılaştırmalı üstünlük teorisi sadece emek değer gözünden baktığı ve alternatif maliyetleri gözardı ettiği için neo-klasikler tarafından eleştirilir.
Dış ticareti dış ticaret hadleri, uzmanlaşmayı ve dış ticaret kazançlarının her birini fırsat maliyeti ekseninde anlatın. (ifadeleri tam hatırlayanlar düzeltirse iyi olur.)
4) Likidite tercihi teorisinde faiz nasıl oluşur şekille anlatınız.
.
.
Kompozisyon:
a) Covid-19 Pandemisi'nin ülkemiz ekonomisinde yarattığı etkiler, sorunlar (30 Puan)
b) Bu sorunlara karşı iktisat politikaları önerileri. (70 puan)
.
.
Muhasebe
3 başlık altında sorular vardı. 5 puan 5 puan Süper Mario gibi ilerlemeye çalıştık. Mali tablolar analizi sorusu vardı. Kavram falan çıkar dedim bir ihtimal ama çıkmadı.
.
.
.
Yanlış ya da eksik varsa düzeltebilirseniz sonraki sınav için gireceklere faydamız olur. - C=200+0.8Y
-
Muhasebe 3 soru
- işletme sürekli envanter yöntemini kullanıyor. 12.000 Euro'ya mal alıyor (kur 7). Aldığı malları miktarı hatırlamıyorum kur 7.5 ten satıyor. Dönem sonunda kur 8. Yevmiye kayıtlarını ve yıl sonu kayıtlarını yapın diyordu.
- menkul kıymetler ve mali duran varlıklara ilişkin 5 6 şıktan oluşan bir soruydu. Önce kâr etmek için alıyor hisse senedini sonra satıyor zarar ederek. Daha sonra başka bir firmanın hisse senedini yatırım yapmak için alıyor. Kâr payı tahakkuk ediyor daha sonra kâr payı banka hesabına yatıyor. En son da iştirakken bağlı ortaklık oluyor.
- önceki dönem ve cari dönem diye iki sütundan oluşan tabloda veriler vardı. 5, 6 şıklı bir soruydu dimm devir hızı nedir? Diğerlerini hatırlamıyorum
-
Kolektif şirketlerde sözleşmede öngörülürse ortaklara kar dağıtımı yapılmayacağı sorusunun cevabı ne olacaktı?
-
@spesifik eğer sözleşemede bu şekilde karar alınmışsa kararlar geçersizdir.
-
@ff fintab da aktif karlılığı, net işletme sermayesinin karşılaştırmalı analizi, stmm hesaplaması, dönen varlıkların toplam kaynaklara oranı bir de dediğiniz gibi dimm sorusu vardı
-
Yazılı sınava katılan arkadaşlar geçmiş olsun.İnşallah kendinizi ilk 135 kişiye atarsınız.Arkadaşlar klasik sınav için çalisma önerilerinizi alabilir miyim?
-
Arkadaşlar bir yoklama alalım. Giriş 8’de 12 kişilik sınıfta 5 kişi yoktu. Diğer sınıflarda durum nasıldı? Ancak değişiklikten önceki durumları yazarsanız daha iyi olur çünkü mükerrer sayma olmasın. Yani 225-5=220 kişi sayın.
-
@önemli giriş kat 6 no'lu sınıfta 2 kişi yoktu diye hatırlıyorum göz ucuyla baktım
-
@ff, içinde söyledi: 9- 10 Ocak 2021 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Klasik Yazılı Sınavı
@önemli giriş kat 6 no'lu sınıfta 2 kişi yoktu diye hatırlıyorum göz ucuyla baktım
218