9- 10 Ocak 2021 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Klasik Yazılı Sınavı
-
@saitulukurt arkadaş bir soru sormuş. Bu soru herkes yapabilmis mi diye. Ben de buna cevap olarak yazdım. Neticede sorulan bir soru var.
Herkesin buna cevap verip veremediğini ancak yazılanlar ile anlayabiliriz. Senin gibi olumsuz bakış açıları ile değil. -
@cenk bence cehalet peçesi derken rawls a atıf yapıyor
-
@bambam bi ben mi yapamadım la o soruyu herkes birşey yazıyor hakkında
-
Hahah evet veil of ignorance rawlsun arkadaş o yüzden yazmış onu
-
@bambam ben bu durumu bilmiyordum. Yanlış anlamışım.
-
Ben okumustum yaptım onu farklılık ilk, cehalet perdesidir. Ama refah devlet diye bi kitap okumustum siyaset biliminde oradan aklımda kalmıs benim
-
Dostm yanlış anladın rawls diyor ki birey kendi durumunu bilemez (cehalet peçesi) bu yüzden düşük gelilerin durumu iyileştirmek iyi durumdur diyor. Senin yaptığın tanımın adına cehalet peçesi diyor. Kırdıysam kusuru bakmayın
-
@saitulukurt dostum yanlış anlamışım. Sen kusura bakma.
-
@justinterrogate bütün girdiğim sınavlarda kağıt sınırlaması olmuştur. Amaç kişi derdini, meramını az ve öz olarak anlatabiliyor mu?Seminer dersi almissinizdir. Orada size 20 dakka verilir, belki baya derin bir araştırma yaptınız, söyleyecek çok şey var ama 20 dakka şöyle cik. Tabi kağıt sınırı burda abartılmış, çok kısıtlı bir alandı ama burda birde degerlendireni de düşünmüşler. Her neyse kısa ve öz anlat çık demelerinde bir sorun yok hem emin olun daha adil değerlendirmelerine sebep olacak.
-
@mantıkuttayyr oncelikle bu tip bir soruda yalnizca metodoloji olusturma icin dahi yeterli bir alan oldugu dusunmuyorum. ote yandan, cogu kisi bir seyler yazmistir ve soruyu tamamen yanlis cevaplamis degildir diye dusunuyorum ancak bu tip yuksek rekabet olan yerlerde bu alan kisitlamasina ragmen sorunun onkabullerinin yetersiz oldugunu dusunuyorum. soruya bizzat hatali demek yerine soruyu hic begenmedim tipi bir yorumda bulunma sebebim buydu. buna ek olarak, seminer dersini daha yaklasik bir yil once aldim ve 23 sayfa makale teslim ettim
-
Herkesin mi kağıdı dolu olur arkadaş.
-
Uluslarası iktisat sorusu zorladı
-
@ankara19 evet orda bende zorlandım üretim imkanlarından açıklanacakti.
-
Kompozisyon sonrasinda hemen sınava mı girilecek yoksa binadan çıkılıp geri mi giriliyor? Kompozisyona girerken 2 sınavında giriş kağıdı ile girsem sıkıntı olur mu?
-
@lafz direkt seçimlik grup oturumuna giriliyor. İki oturumun da sınav giriş belgesiyle girilmesi lazım
-
@ff çok teşekkür ederim
-
Muhasebe zordu
-
@ankara19 ticarette de bono ile ilgili 25puanlik bir soruyu ben beklememistim beni zorladi biraz
-
@justinterrogate neler soruldu hatırlıyor musunuz?
-
muhasebede mali tablolar analizi bekleniyordu ama zordu bence. diğer iki soru iyiydi. kompozisyon içinde keşke pandeminin ekonomiye etkisini ele alan bir makale okusaydım keşke. gene herkesin kağıdı doluydu valla, genel anlamda diğer kurum sınavlarına göre kolay bir sınavdı. tez zamanda açıklanır umarım.