9- 10 Ocak 2021 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Klasik Yazılı Sınavı
-
@onuktekin doğrudur, verilmiyor.
-
@ff teşekkür ederim.
-
@asımus ben de aldım. Bende de değişiklik yok.
-
@önemli, içinde söyledi: 9- 10 Ocak 2021 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Klasik Yazılı Sınavı
Arkadaşlar kompozisyonda sadece ön sayfa mı doldurulacak, Yoksa arka sayfaya da yazılabiliyor mu? Bir arkadaş arka sayfayı da yazılabiliyor yazmıştı. Kılavuzda böyle bir bilgi görmedim.
??
-
@önemli sınav salonuna son giriş 15.30 olarak yazılmış ilkinde onu 14. 30 olarak düzeltmişler. Kırmızı yazıyla yazılan not kısmında.
-
@önemli hocam ben bahsetmiştim daha önce. Ben 2016 sınavına girmiştim. Kompozisyon için arka sayfayı da kullanabileceğimi söylemişti görevliler. Zaten açıklama yapmışlardi sinavin başında. Her soru için tek sayfa. Kompozisyonda arka tarafı da kullanabilirsiniz demişlerdi. Ben kullanmıştım.
-
Kalacak yer sıkıntısı olan haber verebilir bana , 2 arkadas misafir edebilirim
-
Silinmiştir
-
Bir ticaret değildi
-
Sınav sorularını paylaşabilir misiniz sınavdan çıkar arksdaşlar
-
@kamusaldenetci
Sebepsiz zenginleşme
657 hizmet sınıfları
Kati-yumusak-cerceve-kazuistik anayasa
Somut norm denetimi
Emredici-yorumlayici-tamamlayici hüküm
Merkezi ve ortak sınavda dava açma, süre, yetkili ve görevli idare mahkemesi -
Sınav sorularını unutmadan paylaşabilir misiniz arkadaşlar? Değerlendirme nasıl oluyor daha önce sınava girenler bu konuda da bilgi verebilir mi?
-
Amme alacakları tahsil usulunde ihtiyati haciz tedbiri alınabilecek 5 durum vardi, rawls ve bentham karşılaştırılması, tasarrufların kalkinma üzerindeki etkilerini ve maliye politikasının tasarruf lar üzerindeki etkilerini açıklayın diyordu, bütçe dışı fonlarin kullanılmasının nedenleri ve bütçe ilkeleri açısından durumunu tartışınız diyodu herhalde. Vuk ve tvs de patladım, ticari gelir hesaplanırken gider olarak düşülemeyecek harcamalar miydi neydi işte. 50 barajı falan varsa yarışmacı arkadaşlara başarılar
-
Ticari kazancın kanundaki tanımı ve gider olarak gösterilemeyen 5 durum sayın diyordu yanlış hatırlamıyorsam.
-
İşte vergisi zayıf olmayan birisi, teşekkür ederim resmen sallamışım
-
Yok be iyinin yanından bile geçmiyorum. Tasarruf sorusunda tasarrufun kalkınmaya etkisi ve tasarrufun alt çeşitleri mi ne vardı. Neydi o ifade hatırlıyor musunuz?
-
@onuktekin tasarrufun kalkinmadaki rolu, toplam tasarrufun alt basliklari, maliye politikalarinin tasarruf artisi uzerindeki etkisi
-
maliye biraz kasmış ancak genel anlamda tüm sorular yazılabilirdi.
-
@mantıkuttayyr bana kalirsa kasmaktan ziyade cevaplarda biraz belirsizlik ve ne yazilirsa yazilsin bi olmamislik-eksiklik psikolojisi mevcutlugu tedirgin ediciydi. ozellikle maliye politikalarinin tasarruf artisi uzerindeki etkisi kismi onlarca farkli metodoloji ile yuzlerce sayfa yazilabilecek, abartisiz merkantalistlerden beri doktrinsel olarak tartisilan bi mevzu. ben bu nedenle o soruyu sacma buldum. hukuk oturumu ise hic eleyici degildi. ote yandan, genel olarak doldurulabilecek sorular olmasi kismina tamamen katiliyorum.
-
Hukuk oturumu
1)Yumuşak anayasa-kati anayasa, kazuistik anayasa- çerçeve anayasa tanımları söylüyordu
2)somut norm denetimi
3)657 sayılı kanundaki hizmet sınıflarından 10 tanesini yazın
4) MEB tarafından yapılan merkezi sınava karşı dava açıldığında a) yetkili mahkeme b)dava açma süresi c)husumet kime yönetilir d) savunma süresi (uzatma hariç) e) hükme karşı kanun yolu ve süresi
5) emredici tamamlayıcı yorumlayici hukuk kuralının tanımı ve 4 tane kanun maddesi verilip hangi tür kural olduğu istenmişti
6)kendisine yasal danışman atanmış kişinin yasal danışmanın olurunu almadan yapamayacağı 16 tane işlem vardır 9 bent hâlinde. Bunlardan 10unu yazın
7) TMK'de geçen malikin yetkisini sınırlayan şerhlerden 5 tanesini yazın
a)Sebepsiz zenginleşme davasının unsurlarından 3 tanesini yazın b)zamanaşımı sürelerini yazın hangi tarihten başlar belirtin c) iyi niyetli ve kötü niyetli zenginleşenin geri verme zamanındaki isteyebileceği masrafları soruyordu yanılmıyorsam.
Hukuk genel anlamda yapılabilirdi bence