Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@mkilic Bir arkadaş soruya itiraz etmis gözetmen de borcu sona erdiren ya da borc ilişkisini sona erdirenden hangisini yazarsanız geçerli olacak demiş.
-
@hicks27 Neyinden korkuyorlar ki hiç mi klasik sinava girmediler okulda .Ticaret uzman yardimciligini da herkes girDi maşallah .Okul çok kalabalıktı .Ne dengesiz şu ibbfliler
-
@merveogutcu teşekkürler
-
Ben de aynı şekilde küsuratla kaçırdım hocam. İşe girenleri ve zaruri sebeplerden ötürü giremeyenleri tenzih ediyorum ama ne yazık ki böyle olacağı ilan geldiğinde belliydi.
-
Yarın bir gün tweet atarlar ağlayıp sızlarlar şu puanla atanamadım falan diye. Bilmem kaçıncı sınav falan derler. Sen daha girmeye hak kazandığın sınava gitmiyorsun ne olacak sanıyorsun? Gitmeyeceksin bari başkalarının önünü kesme.
-
Taşınmaz yükü çeşitleri diye birşey yok ki ortada ben anlamadım
-
@ekeblad Hocam o 100 TL farkı. İlk başta adaletsiz gibi görünse de katılımı sağlamak açısından birebir. Gördüklerimden sonra 100 TL olmasa da paralı sınavları destekliyorum. Özellikle Rekabet Kurumu sınavından sonra.
-
Öncelikle geçmiş olsun Gümrük soruları nasıldı arkadaslar paylasabilecek olan olursa sevinirim
-
@saitulukurt hani lisede şöyle bir meşhur cümle vardır ya "hocam gidiş yoluna puan veriyor musunuz" ben o moddayim muhasebe için.
-
@mantıkuttayyr sıkıntılı mıydı
-
@saitulukurt
zor değil ancak zaman alıcıydı. ben yetiştiremedim. arkadaş gibi ben de gidiş yolundan puan bekliyorum ancak elendim olarak kabul ediyorum şimdiden kalanlara başarılar. -
bana kalirsa da monografi disindaki 50 puanlik kisim zaman aliciydi ama zor degildi. monografideki yevmiye kayitlari da zor degildi ama buyuk defter kayitlarini vs istemesi biraz uzatti diye dusunuyorum ama benim muhasebem zaten iyi degil. pratik ve taktik bakimindan daha iyi odaklanmis/ calismis olanlar yapmistir diye dusunuyorum.
-
Muhasebem iyi olmasına ve monografiyi aylardır çalışmama rağmen çok zorlandım süre açısından 3 saat veriyorsun monografinin dışında zaman alacak 4 tane daha soru soruyorsun insafsizlik yav lütfedip kesin mizan geçici mizanin düzenlenmiş olduğunu varsayın diyorlar bide oldu olacak onu da düzenleyelim muhasebe puanları çok yüksek gelmez gibi kimle konuşsam muhasebeden dertliydi
-
@saitulukurt muhasebe ilk sorusu monografiydi ikinci soru fifo sorusu stok maliyeti satış maliyeti vs hesaplaması üçüncü soru iç ve dış iskontodan geldi dört amortisman hesabı son soruda tanımlar orda da statü yedeği alacak senetleri reeskontu net işletme sermayesi falan vardı
-
@ozcanis diger iki tanim sorusu da anonim sirket ayni sermaye ve kist amortismandi. ekleyeyim dedim. tesekkurler notlariniz icin
-
@justinterrogate aynen hocam hatırlayamamıştım, teşekkür ederim
-
@bluephantom evet hocam kesinlikle .hatta 200 lira olsun .kocaman insan olmuşlar ama şımarıkca davranıyorlar .diğer sınavda öyle bunda böyle .kimse kusura bakmasın burada iyiniyet yok !!!
-
Arkadaşlar merhaba gümrük için oturumlar tamamlandı genel olarak bir değerlendirme yapalım diyorum.
Ekonomi-Özel Hukuk-Muhasebe-Kamu HukukBu 4 oturumda dikkate alındığında sizce en belirleyici oturum hangisi olur?
Sınav barajını çoğu kişi geçmiş midir?Yoksa barajı geçen mülakata kalır mı? -
@06kaya06 barajla ilgili yorum yapabilmek icin cevap anahtarinin onceden ne derece ayrintili hazirlandigini bilmemiz gerekiyor diye dusunuyorum. oturumlar sonrasinda ayakustu muhabbet ettigim bircok kisi de benzer gorusteydi zira sorulan sorularda daha genel cevaplara da tam puan mi verilecek yoksa alani olmasinin da avantaji ile asiri ayrintiya girenlere gore relativ bir puanlama mi yapilacak bu kisim bence muamma.
-
@justinterrogate karşılaştırmalı puanlama yapılmasını umuyorum. net bir cevap anahtarı olması ve buna göre cevapların verilmesi çok mekanik davranmalarına neden olur. karşılaştırmalı okuma ve puanlama da konuya dair daha detaylı bilgisi olanın daha çok puan almasına, ama daha az bilgisi olanında puan almasını sağlar. aksi halde yazılı sınavın mantığı kalmaz, boşluk doldurmaya benzerdi.