Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
-
duyurulara koymuşlar yeni ilanları
-
Herkese merhaba,
-
Arkadaşlar benim kafam karıştı. şimdi ilanda 20 Ocak'ta başvurabileceğimiz yazıyor. Eski ilanı da göremiyorum. Bu kurumun uzman yardımcılığını yeni takip ediyorum. Eski ve yeni ilanla ilgili aynı yazılı sınav (28.03.2021) mı uygulanacak? Eski ilan ile ilgili hiçbir bilgim yok
-
P29 80 ve yds 72 puanım var. Yazılı sınava kalabilir miyim? ne dersiniz?
-
-
@maxweber 20 katı çağırıyorlar hocam. Bir de yds faktörü var. Başvurup da yazılıya giremeyen olmaz muhtemelen
-
Şu an tek temennim başvuru süresi dolmadan ertelenen e-YDS nin yapılması.
-
Sanki 2017 dış ticaret uzmanı sınavı boşluk doldurma şeklinde yapılmış gibi. Eski başlığa baktığımda çok konu başlığı ve puanı yazıyor.
-
@gpale valla hocam detaylı mı çalışmalı yoksa daha genel mi bende şaşırdım kaldım
-
@littlefinger genek iktisattan çekiniyorum açıkcası 0 iktisat var bende ve yüzde 40 etkili
-
@gpale valla ben de ingilizceden çekiniyorum .kurumun sorduğu türkçe den İngilizceye çeviri parçalar tam türkçe .yakın anlamlı cevirebiliyorum ancak .bazı kelimelerin anlamını çıkaramıyorum o zaman ne yapılması gerek bilmiyorum. cİzgi mi çekeyim boş mu geçeyim bilmiyorum .essay yazmak ya da ingilizce türkçe çeviri korkutmuyor ama türkçe ingilizce çeviri beynimi yakıyor .okulda felan da görmedik .okulda gören arkadaşlar var mı acaba ? Yani türkçe ingilizce çeviri nasıl degerlendilir
-
@ekeblad sınırlı sayıda videoları var ama uzun cümleler için faydalı bulmuştum. türkçe- ingilizce çeviri için bakabilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=6cYbGq3lrr4 -
@elisa güzelmiş hocam teşekkür ederim .Mesela ben bir öbeği şöyle çevirdim .Daha duyarlıyı more sensitive dedim orijinal makalede highly responsive demiş .Bakıyorum benim çevirim a1 seviyesi gibi adamlar çevirmiş c2 .
-
@ekeblad İngilizce'de her durum için farklı kelime kullanılıyor, buna örnek olarak da genelde thief-robber- burglar üçlemesi örnek verilir ama Türkçe'de farklı durumlar için aynı kelimeyi birçok kez kullanırız. dolayısıyla dediğiniz örnek için çok okumak, konuya hakim olmak gerekir belki.
-
@elisa girdiğim en son yds ye hazırlanırken çözdüğüm soru sayısı en fazla 50 dır .hep makale okudum .Hep ingilizce türkçe çevirince ters yöne calıştiramiyorum .Şimdi kurumun beklentisi ne onu da bilmiyoruz.Bir referans yok elimizde .iyiki mart ayında bir sınav daha var .
-
Merahablar,
Duyuruda başvuruların 20-29 Ocak tarihleri arasında olacağı belirtilmiş. Başvuru ile ilgili bir duyuru göremedim. Başvuru ertelendi m? Bir bilgisi olan var mı?
-
@maxweber bakanlık bile ne yapacağını bilmiyordur emin olun
-
belli olsa da otel mi ayarlıcaz bilet mi alacaz halletsek bu nedir ya
-
Sorun yds sınavının olmamasıysa şubatın son haftası eyds var o zamanda başvuruları alıp yine Mart ayında sınavı yapabilirler. Ya da son 2 yıl değil 3 yılı bile kabul etseler yine başvuran sayısı yükselecektir. Umarım pazartesi günü bir açıklama gelir.
-
@managerialism müfettişlik sınavına 100 kişiden 53 kişi gelmemiş .Yani listeler dolsa da yine gelmeyen oluyor .zaten sınav gercekten isteyen kişiler arasında oluyor .Kişi sayısının çokluğu niteliği etkilemiyor ki .Hem kimse jet hızıyla ingilizce çalışıp 70 alamaz .Önceden çalışanlar vardır bi onlar katılır .O da kaç kişi .belirli kurumlar bize gelmiyor ,gelenler de belirsiz .
-
@ekeblad sizin yasaklamayı açmışlar vay be
-
@gpale 1 günlük yasaktı hocam: )
-
@ekeblad Hocam evet haklısınız, kurumun da aman bu insanlar mağdur olmasın tarihi erteleyiverelim diye düşündüğünü sanmıyorum. Herhangi bir açıklama yapılmamasının elde tutulur bi sebebi yok.