Milli Savunma Bakanlığı Uzman Yardımcılığı ve Memur Alım İlanı 2021
-
@blueberry jandarma ve sahil güvenlik personeli için çıkartılan tebliğ bu, MSB ve genelkurmay ile ilgisi ne?
-
@blueberry
haberden anladığım kadarıyla kışla ve komutanlıklardaki sivil memurdan bahsediyor. merkez msb uzmanlarını kapsıyor mu bilmiyorum ancak hiç sanmıyorum.
ayrıca danıştay yd kararı vermiş onlarla ilgili de. -
ya arkadaşlar takıldinız kaldınız şu konuda:) girdik de içtiması kıyafeti kaldı.
-
@duha Silahlı kuvvetler uzman yardımcısı bakanlıkta görev yapmıyor. TSK'ya bağlı.
-
@babanınoglukemal Silahlı kuvvetler uzman yardımcısı da TSK personeli. Jandarma'da olan içtima TSK'da olmayacak mı?
-
@beirutde İçtima benim için herhangi bir sorun teşkil etmez. MSB uzmanı zaten bakanlıkta, onun için geçerli değil. Fakat silahlı kuvvetler uzmanı için böyle bir durum olabilir. Ayrıca bu konuya neden bu kadar tepki gösterildi anlam veremedim açıkçası. Zaten 10 dakika bile sürmüyor, komutan sayı alıp yolluyor.
-
@blueberry hocam idare hukukunda memur sınıflarına rastlamadin mi? Jandarma ve sahil güvenlik hizmetleri ayrı sınıflar olarak düzenlendi 15 Temmuzdan sonra.
Yani artık jandarma ve sahil güvenlik komutanlıklarinin TSK ile pek da alakası yok. Askerden ziyade kolluk kuvveti yönleri çok daha ağır bastırıldı.
Jandarma=TSK denilemez. Egmye daha yakın bir konumda artık.
-
@blueberry
tamam biz msb uzmanlarından bakanlık uzmanlarından bahsediyoruz işte. bu ilan msb uzman değil miydi -
@duha Yok hayır hocam. Silahlı kuvvetler uzman yardımcılığı, msb uzman yardımcılığı ve başka kadrolar da var.
-
@babanınoglukemal Yahu ben diyorum ki jandarma sivil memura içtima aldıracak da TSK aldırmayacak mı? Dediğin şeyle benim dediğimin ne alakası var. Aslında ben en başta jandarmadan hiç bahsetmedim, o konuyu açan da sizsiniz.
-
@onuktekin hocam buraya bi -PIST- yapın.
-
@blueberry
doğrudur detaylı incelemedim ilanı.
gereksiz konu zaten ya salalım. -
@duha Aynen hocam. Bende daha fazla yazmayacağım. TSK ve MSB istisnasız en rahat kurumlardır diyelim olsun bitsin.
-
Bu arada dipnot; sivil memurlar konusunda eskiden askeri yargı görevli idi (kapatılmadan önce). Tamamen bağlı olduğunuz kurumun mevzuatına tabisiniz.
-
@blueberry hocam jandarma personeli haberinin linkini atan sensin :
Hem TSK personeli ve jandarma personelinin artık pek alakası yok hem de içtima falan almazlar kariyer uzmana, sığ bir tartışma oluyor benden bu kadar
-
@blueberry Oda spreyi ben değilim @OdaSpreyi hesabının engeli kalktı kimse geri dönsün
-
Ne sivil memurmuş arkadaş
-
Hem memur hem uzman yardımcılığına başvursak, bu durum her iki mülakatta da olumsuz etki yaratır mı?
-
@carpe-vita sadece birine başvuru yapılabiliyor diye biliyorum.
-
@onuktekin Ben de, o durum her ilanın kendi içinde diye biliyorum. Yani uzman yardımcılıkları içinde sadece bir pozisyon, memur alımı içinden sadece bir pozisyon şeklinde