KPSS-A İçin Hazırlanmaya Değer mi?(Torpil)
-
Burdan başlık sahibi arkadaşa önerim eğer siyasi arkan yoksa kamuda kariyer de yapamazsın iyi bir unvan altında evet çalışırsın ama asla yönetici pozisyonunda olamazsın bunu bil, kariyer kamuda siyasi çevresi olanlara has bir durum yapılabilecek en iyi kariyer özel sektör ile yakın ilişkide olan üst kurullarda çalışıp uzmanlığı alıp özel firmalar da çalışmak BDDK uzman ve murakıplaro genelde bankalara gidiyor keza spk ve rekabet de öyle yada iş bankası garanti gibi bankaların teftiş kurulları
-
@willsmithh bankalarda bile ODTÜ mühendislik mezunları iibfye tercih ediliyor.
-
@keynesinvarisi Hayır ama burada da bu konuda tecrübeli insanlar var görüşleri değerli benim için.
-
@sbf1983 Yurt dışı düşünmüyorum hocam, ailem Ankara'da ve Ankara'da kalmak istiyorum.
Yurt dışı düşünsem bile 100k TL karşılığı döviz lazım en az.Zor yani
-
@onuktekin SPK,BDDK ve Merkez Bankası pek düşünmüyorum hocam İstanbul sebebiyle.Tabi Merkez Bankasını ayrı yere koymak lazım maaşı çok daha iyi olduğu için ancak SPK ve BDDK maddi olarak İstanbul şartlarında öldürmez de güldürmez de.İstanbul'a gidersem özel sektör düşünürüm öncelikle(kamuda tabiki giriş maaşı daha iyi ama uzun vadeli bakınca özel daha mantıklı)
-
@johnforbesnash Hocam kamu isteme sebebim Ankara'da kalmak.Saydığınız kurumlar İstanbul'da maalesef. İstanbul'a gidersem özel düşünüyorum. Maddi olarak uzun vadeli bakınca 30-35 yaşlarımda özelde SPK ve BDDK'dan daha iyi kazanabilirim.
-
@delikupeli Evet. Özel sektörde önceliğim FMCG(CCI,PG,Unilever vs). Bu şirketlerin 2 tanesinde de staj imkanım oldu.Oralar olmazsa bankaları düşünüyorum ve bankalar arasında da gönlümde yatan İş Bankası.
-
@zenginmemur Dediğiniz Boğaziçinde fazlasıyla var.Orada mühendislik okuyanların çoğu İİBF'nin alanına kayıyor.Ancak benim bildiğim bizim okulda endüstri hariç diğerleri çok kaymıyor.Aselsan'a vs gidiyor çoğu.
Bankalar için bölüm çok önemli değil zaten mt adı altında yapılacak işleri öğretiyorlar.Analitik düşünebilen,ingilizcesi iyi aday arıyorlar
-
@willsmithh Huzurlu olsam yeter hocam. Ankara ve İstanbul'a farklı bakıyorum biraz.İstanbul'a gidersem kariyer ve para konusunda çok başka düşünürüm. Hayatımın tamamı Ankara'da geçti.Ailem,çevrem,okullarım,anılarım burada.Kariyer uzman yard. ve uzman maaşı beni Ankara'da tatmin eder. Mesela İstanbuldaki BDDK uzmanlığı yerine Ankara'da tarım bakanlığı uzmanlığı beni daha çok mutlu eder.
-
@gomez_12 Bakalım yola tam da sizin yaşınıza çıkmış defalarca kez mülakata girmiş, bu işlerle bizzat muhatap olmuş gerçekten tecrübeli arkadaşlar ne yanıt verecekler bu sorunuza . Ben de merak ettim şimdi.
-
@gomez_12 ODTÜ'nün ya da Boğaziçi'nin eski önemi kalmadı özel sektör nezdinde. 2 aylık mülakat süreçlerinde uygulananlar, belli bir ortalamayı geçen herkese uygulanıyor, sonuçta da ODTÜ'lüyle, bir nebze kendini bilen mezun aynı seviyede başlıyor. O da zorunuza gider inanın bana.
Özel sektörde işe girseniz, taş çatlasa uluslararası denetim firmalarına ya da banka teftişlere girersiniz ki birinde maaş düşük, aşırı yüksek performans beklentisi var, diğerinde yüksek maaş fakat seyahat sorunu var.Ben size tavsiye vermeyeceğim de sizden bir şey istirham edeceğim: Anadolu'daki onca saçma üniversiteden ve kişisel gelişime dair en ufak bir eklentisi olmadan mezun olup, "puan alan giriyor, ben de aldım girdim." diye de saçma sapan romantik bir neden-sonuç ilişkisi kuran, şark kurnazı, Akp dazgiri, hamasete bulanmışlıktan bilim nedir onu bilmeyen onca adama kamu pozisyonlarını kaptırmayın da siz girin lütfen.
Mesleğe atandıktan sonra yalnızca bayrak, Camii, lider görseli paylaşıp, iri yüzükleri ve modadan âzade, rengarenk kıyafetleriyle, dar ceketleriyle para cukkalayanlardan bıktık.
Bize analitik düşünen, gelişime açık, Devlet ve Millet onurunu, haysiyetini düşünen adamlar lazım... -
Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde okumuş kalifiye insanların gelmesi gereken yerlere listelerin masa başlarında belirlendiği hamasettin abiler geliyor ne yazık ki. Şansınız tabiki var hatta iyi bir puan alınca yds ile birlikte ilk senede atanacağınızı düşünüyorum.Diğer yandan üstte arkadaşın da dediği gibi kaç yüz bininci olup anadoluda herhangi bir üniversitede okumuş donanım olarak kendini geliştirmemiş arkadaşların sizden çok daha az emekle çok daha iyi yerlere çok daha kısa sürede geleceğini de kabullenerek bu yola çıkmanız gerekir. Tüm eksi artı yönleriyle değerlendirip öyle bu yola girmenizi öneriyorum .bahtınız açık olsun
-
hocam olmayınca olmuyor yani değil ODTÜ oxford da okusan boş oluyor .Bu sefer de adamlar seni kıskanıyor takdir etme yok .ben yıllardır bu işin içindeyim .kimsede ingilizce yokken bende vardı .hatta bir mülakatta takdir ettiler ne güzel sizin varmış diye ama sonunda elediler .okulumu dereceyle bitirdim üstelik .genel kültürüm tarihim çok iyidir .ama gel gör ki elediler hep .en sonunda bir taşra uzmanlığını kazandım .ama hep içimde kaldı .bak hala çalışıyorum hak ettiğim yere gelebilmek için ama yine de eleniyorum.
Sana tavsiyem hocam sadece kamuya bel bağlama .her zaman elenme ihtimalin var .ama dersen ki ben sabrederim ,şansımı denerim sen bilirsin .
Mesela en son girdiğim sinavda kpss puanım ve yazılı puanım iyi olmasına rağmen listenin en sonundaki kişiyi aldılar .okulu da iyi değildi .Özel universiteydi sanirim ! şimdi bana kimse bu kurumlar hakkaniyetle alıyor demesin .hakkaniyetli olsa bile 10 kişi alıyorsa belki 2 3 hakkıyla alınıyordur. -
@gomez_12 Merkez Bankası araştırma görevlileri, uzman yardımcıları Ankara'da çalışıyor diye biliyorum. Rekabet Kurumu ve EPDK, ODTÜ ve Ankara üniversitesi yoğunluklu yerler buralara birilerini araya sokmadan girmeniz daha olası. BTK için bunu diyemiyorum ama son dönemde nasıl oldu onu da bilmiyorum. Tabi sürece girerseniz ilan gelirse ve şartlarınız uyarsa hepsini denersiniz. Hazine ile Maliye Bakanlığı birleşmese Hazine'yi de eklerdim bunlara ama o İstanbul yoğun olacak sanırım. Ankara'da başlansa bile bir sabah işe gelince bir yazıyla İstanbul'a gönderilme ihtimali var.
-
@onuktekin merkez bankasi uzman- uzm.yardimcilarinin bir çoğu istanbula taşındı.ankarada bir iki birim kaldı sadece. son alımın da büyük çoğunluğu istanbula olacak muhtemelen.
-
@gomez_12 hakkinizda hayirlisi olsun hocam, ben halen mucadele ediyorum ancak yaşım geçti sinavlar icin. sgk denetmen yrd.yım. Niye cabaliyorum cunku mutlu degilim, tıp, eczacilik yerine tercih ettigim bir yerdi Mülkiye 2001 yılında. Umarim siz vakit kaybetmeden umdugunuzu bulursunuz.
-
Merhaba, belki birisine bir faydası dokunur diye mesajımı bırakıp gideceğim. Hiçbir referansım olmadan 2 bakanlıkta uzman yardımcılığı (merkez-kariyer) kazanmıştım. Ben de sizin gibi kalbur üstü bir okuldan mezunum ve işçi çocuğuyum. Mesleğe başladıktan sonra bazı arkadaşlarımdan da gördüm ki okulun iyi ise uzman yardımcılığına referanssız girebiliyorsun, en azından yakın arkadaşımın bu konudaki samimiyetine inanıyorum. Demem o ki umutsuz olma, o YDS puanı ve kaliteli okul referansı ile torpilsiz bir şekilde uzman yardımcılığına yerleşirsin. Ama uzman yardımcılığı iyi midir tavsiye eder misin dersen ne öldürür, ne oldurur diyebilirim. Uzman olmak üzereyim, henüz net kararımı veremedim. Hedeflediğim daha iyi yerlere giderim diye basamak olarak bakmıştım ama bundan daha iyilerinde sınavları kazansam da mülakatlar olmuyor. Şimdiki aklımla, mezun olduğum ilk yıla dönsem sanırım subay olurdum, en azından prestij konusunda tatmin ederdi.
Herkese, hedeflediği kariyer yolunda bol şanslar. -
Torpilsiz adım attırmazlar bu kadar net. Tamamen yalan söylüyorlar. Hatta babamın güya torpil yapsın diye zorla yanına götürdüğü milletvekiline saf saf "ben mülakat sıralamasında ilk sıradayım 10 kişi kalmış 8 kişi alınacak" demiştim. Adam onların hepsi hikaye devlette bütün işler torpille döner demişti. Sonra o 10 kişilik listenin sonuncusu dahi alındı ben alınmadım.
Sonra çok daha beterleri oldu ama yazmayacağım. Ben sadece özelde de kimse iş vermiyor suratıma bakan yok deyip devletteki işlere başvurmuş haldeydim. Defalarca mülakatlara kaldım, hepsinde ya 1. ya 2. sıradaydım güya.
Neticede KPSS merkezi atamayla düz memurluk yolu açıldı ancak. Ama en azından kimsenin betası elinin altındaki emir eri olmadan iş sahibi oluyorum bunun ferahlığı var sadece.
uygunsuz üsluptan dolayı düzenlenmiştir
-
bir kez daha cevaplarınızı merak ediyorum...
-
Net cevabım değmez.Konjoktur çok kötü alım az