Türkiye Diyanet Vakfı Müfettiş/Denetçi Yardımcılığı Alım İlanı 2021
-
@onuktekin töööbe de çabuk
-
@lafz Gençlik ve Spor Bakanlığı müfettişliğine de besyo mezuniyeti istesin mi o zaman?
-
@sblue Önceden asker muayenesini öyle yaparlardı. Tamamen bilimsel. Tıpta utanma olmaz.
-
@onuktekin imam hatip mezunu olanlar da boş yere sevinmesin sartlardaki 10.maddeyi okuyun anlarsiniz kendi personeli icin acilmis bir ilan
-
@lafz Asıl İlahiyat Fakültesi mezunu olma şartı koysalar yapılacak teftiş faaliyeti din bilgisi uzmanlığı gerektiriyor diye algılanır, mantıklı kabul edilir ve kimsenin bir tepkisi olmaz. Müslüman, inançlı insanlar almak istemelerini de anlarız. Bir vakfın personel alım ilanına istediği koşulları koyabilmesinden daha doğal bir şey yoktur. Hukuken hiçbir sakınca yoktur. Ancak imam hatip lisesi mezunu olmak müslümanlık karinesi değildir. Rabbime şükür ben de müslümanım ancak imam hatip lisesi mezunu değilim. İmam hatip lisesi mezunu olup müslüman olmayan da birçok insan vardır. İmam hatip lisesi mezunu olma şartı aramak hiçbir hukuki veya mantıklı sebebe dayanmayan ve maalesef 24 yıldır aşılamayan bir travmanın ürünüdür. Hiçbir izahı yoktur. Bu ülkenin artık geçmişin intikamının peşine düşmeyi bırakması bugünün meselelerine odaklanması gerekir. Yoksa mağdur olan hep aynı kesim olmaya devam eder.
-
@mutlakbutlan aynı kefeye mi koydunuz hocam. bir kurum uzmanlık alanına göre bölüm sınırlaması yapabilir. bir kurum işe alırken iman sınırlaması yapabilir mi sizce
-
@duha, içinde söyledi: Türkiye Diyanet Vakfı Müfettiş/Denetçi Yardımcılığı Alım İlanı 2021
@duha
ilahiyat mezunu bir insanın ne kadar iyi bir müslüman ya da göreve layık olduğunu da bilemeyiz dostum.
ilahiyat mezunu ateist insanlar var onu da hatırlatırım kriteriniz buysa.
müslümanlığı da diplomayla mı dağıtır olduk. buna da mı biz karar verir olduk?unutmayın dostum müslümanlar bu dinin sahibi değil talibidir. dinin sahibi allah tır. ona buna müslümanlık ateistlik etiketi dağıtmak da kimsenin haddine değildir. allah tan rol çalmaktır bu.
Karine yazmışım karine. Karine ne demek şu forumda açıklayacak mıyız hakikaten? Bir insanın imam hatip lisesini isteyerek seçip okumuş olması onun müslümanlığı hakkında karinedir bu vakıfta yaptığı işler sebebiyle böyle bir şart getirmiş yav bundan daha doğal ne olabilir? Nitekim göreve getirilecek kişinin göreve layık olup olmadığını da sınavlarla ile ölçecekler. Öyle bir örnek verilmişki sanki hiç haketmeyen ömründe bu işlerle hiç alakası olmamış insanları sırf veled dallin amin dedi diye müfettiş yapacaklarmış gibi triplere girmişsiniz. Ya aklınız alıyor mu hiç bir şey
bilmeyen adam nasıl denetçi olsun? Bana sen millete nasıl gavur dersin, müslüman olması bu işe layık olduğu anlamına mı gelir diye duyar kasan kimse imam hatip mezunu bir kimse bu işi yapamaz alt metinli serzenişlere suspus :') Biride aşağıda laik atak geçirmiş diyanet nasıl ateistlere eşit hizmet sunmaz bunun için
Kurulmadı mı demeye getiriyor kslddhjs kusura bakmayın sizinle vaktimi harcamayacağım için. Birilerine göre
İmam hatip okumayan herkes gavur demiş olduk bende ihl okumadım diyorum adam sen bana nasıl ateyiz dersin diyor :') olması istenilmeyen uç durumların önüne geçmek için böyle bir şart istemeleri gayet doğal diyoruz ,anlamayan olursa böyle bir amaçla konulmuş
Olabilir diye örnek veriyorum sen bana nasıl gevur dersin diyo adam. Hey Allahım. -
@mutlakbutlan aynı şey mi? Gsb halktan parende toplayıp smaç mı dağıtıyor? Ulan çattık harbiden huahahahah
-
İmam hatip mezunu değilim lakin inandığım dini iyi biliyorum. "Allah size, emanetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Allah size ne güzel öğütler veriyor. Şüphesiz Allah her şeyi işitmekte, her şeyi görmektedir." (Nisa 58) Uzun uzun anlatmayım bu ayet sonrası Kabe'nin anahtarı müslüman olmayan, Hz Muhammed'e (sav) iman etmeyen Osman B. Talha ve ailesinde kalmaya devam etti.
-
@mutlakbutlan Normal bir şey o. Son alımda da var.
-
@onuktekin Müfettiş mi alıyor p3le? Mülakatta Türkiye ekonomisi mi soracakmış?
-
diğer açıklamaları okuyunca da fecaat içinde kaldım. yav bir kurum muhteviyatı itibariyle maddi olmayan, insana ve onun maneviyatına, kişiliğine, anlayışına içkin olan, kanıtlanması mümkün olamayan bu nedenle KARİNE olması da imkansız olan bir unsuru (DİN VE İNANÇ) nasıl başvuru kriteri yapabilir. (karine; aksi ispatlanana kadar öyle kabul edilen durum. bu nedenle din ve inanç karine olamaz, çünkü kanıtlanamaz, aksi de ispat edilemez, kanun, hukuk bu alana kördür, görmez). herkeste bir elhamdüllilah müslümanız AMA diyanette yanlış yapmış havası var. ''dindar adamı alması hakkıdır ama imam-hatip demesi yanlış olmuşmuş''. bir kurum dindar, müslüman dini bütün, zenci, beyaz, evajelist, budist vs. diyemez. şimdi diyeceksiniz ki eee dememiş zaten. yani kusura bakmayın ama müfettiş ilanına imamhatip şartı koyup iibf mezunu arıyoruz dersen direk, alevileri, gayrimüslümleri, elitisit laikleri dışlamış olursun.
-
@mutlakbutlan Yok yok uzman yardımcısı ya benim hatam.
-
@mantıkuttayyr Bak güzel kardeşim ne içinde kalırsan kal. Doğru bildiğimizi söylemekten vazgeçmeyiz. Bu mesele ne hukukidir ne dinidir ne de adildir bu mesele sadece siyasidir. Bizim karşı durduğumuz da budur. Elhamdülillah müslümanız AMA diyanet vakfı siyasi hareket ederek yanlış yapmış. Bin kere de söylerim.
-
Türkiye Diyanet Vakfı’nın Genel Merkezi, bağlı kuruluş, şube ve işletmeleri ile %51’den fazla
hissesine sahip iştiraklerinde çalışan personelin 31/12/2020 tarihi itibariyle bir yıllık çalışma
süresini doldurmuş ve bu süre zarfında herhangi bir disiplin cezası almamış olması (Bu personel
için yukarıda 3 ve 5. maddelerde belirtilen İmam-Hatip Lisesi mezunu olma ve KPPS puanı şartları
aranmayacaktır.) diyor yani ilan sözde İİBFlilere açılmış -
YA ABİCİM. Bende anadolu lisesi mezunuyum Bakın açık açık yazıyorum daha da suizannı ile başka yere çekmek isteyen istediği yere çekip gidebilir. İmam hatip mezunu olmak iman vesikası değildir. İhl mezunu olup nice namussuz insanda pek tabi vardır. Nitekim saint joseph gibi tamamen avrupai eğitim veren bir okuldan mezun olup sonradan sarıklı şalvarlı gezen birine şahitte oldum internette. Lâkin bu vakıf işi biraz kültür biraz dini miras işidir. Ve dini hassasiyeti olmayan adam için fitre, zekat ve sadaka aynı kefede hemen hemen aynı şeydir. Hepsi paradır Ancak böyle bir yaklaşım dini açıdan bir faciadır. Ve yine böyle bir hassasiyeti olmayan kimse bunları açıp kendi iradesiyle bunların farkı nedir, nerelere kimlere verilebilir? Zekâtların amacına uygun kullanışı acaba nasıl olur? Gibi mühim meseleleri bilmez, çünkü araştırmaz böyle bir ihtiyacı olduğu hissine kapılmaz. Kurumda şart olarak böyle bilgilere zaten önceden vakıf olan insanlarla çalışmak istemiş ve böyle bir ilana çıkmak istemiş. Vakfın amacına uygun bu isteğine " laiklik var ,biz gavur muyuz, kesin torpil canım," diye karşı kadar saçma bir şey olamaz.
-
@mantıkuttayyr Ayrıca Türk Diyanet Vakfı özel hukuk tüzel kişisidir. Kamu kurumu yahut kamu tüzel kişisi değildir. Hukuken böyle bir ilan açmasında hiçbir sakınca yoktur. Önce hukuk öğren sonra hukuki yorum yap.
-
@lafz
ne karinesi diyorsun sevgili arkadaşım.
sana mekkenin anahtarını müşriklere bıraktı peygamberin, kendisine müşrik rehber tuttu diyorum. karinenin ne olduğunu çok iyi biliyorum. peygamber bu kararları verirken hangi karineye dayandı acaba?
birileri işine geldiği peygamber misvak kullanıyordu diyip sünnet budur diyerek paket paket misvak satıp parayı götürürken keşke sünnetin gerçekten ne olduğunu kavrayıp peygamberin bu davranışlarını da kendilerine sünnet edinselerdi.
derdim burada dini tartışma yapmak değil dostum. herkes neye nasıl inanıyorsa kendine.
bu sorunlar 1000 yıllık.. burada tartışmaya ne vakit yeter ne de yeridir. her gelen birşeyler yüklemiş islamın sırtına. tanınmaz hale gelmiş şimdi. üzerindeki fazlalıkları kenara atıp hakikatleri görenlere ne mutlu.. -
@keynesinvarisi yazdıklarımı okursan özel-kamu farketmez diyerek özellikle belirttim. bide bana hukuk dersi vermişsin :D:D özel-kamu fark etmez hangi tüzel-gerçek kişi fark etmez hukuk alanına intikal eden her işlem ama her işlem, eylem, sözleşme vs. anayasa ve yasalara uymak zorundadır.
-
@mantıkuttayyr İmam hatip lisesi mezunu olma şartı aranmasında hiçbir hukuki sakınca olmadığı gibi ayrımcılığı yasaklayan uluslararası sözleşmelere de aykırı değildir. Dini bir vakıfta yahut kuruluşta belirli bir dine mensup kişilerin istihdam edilmesi ayrımcılık yahut insan hakları ihlali değildir. Sana insan hakları dersi de veririm ben arzu edersen.