KPSS A Grubu hazırlık yönergesi, yöntemler, kaynaklar vs.
-
Arkadaşlar iktisat kalıcı olarak aradan çıksın isterseniz kesinlikle Nurdan Hoca'nın kitaplarını öneririm,Erdal Hoca da muadilidir ama eser çeviri ve anlatımı biraz daha akademiktir ama kesinlikle o da çok iyidir..Bu kitaplara biraz kafa yorduğunuzda olumlu değişimi gireceğiniz ilk sınavda farkedersiniz..
-
Arkadaşlar, iktisatta son sınavda 23 yaptım, sadece tufan sametin soru bankasını çözdüm, onun dışında bana o seviyede önereceğiniz soru bankası var mı? Hukuktanda konsensusu çözdüm ama 12-13 anca yapabildim son zamanda da 657 çözdüm hukuktan ne öneririsiniz? Maliyedende 4t hariç bi öneriniz var mı?
-
Daha önce konsensus dönüşüm çıkmış sorular çözdüm konu anlatımında sıkıntım yok ama özgün çözümlü soru bankası hukuk kitabı arıyorum bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var hukuktan ciddi anlamda sıkıntım var bunu bir şekilde çözmem lazım
-
@iyimser16 657 hukuk için nasıldı hocam
-
@totti hocam kolaydı, ama işe yarar hocam tavsiye ederim
-
Arkadaşlar maliye için önerebileceğiniz bi konu anlatımlı kitap var mı??
-
@iyimser16 Akdoğan pek önerilmez ama ben fi tarihinde ondan çalıştım. Bu kaynak sayesinde yazılı ve sözlü sınavlarda çok zorluk çekmemiştim. Bir tek Maliye Politikası için bir kitap daha almak gerekiyor, Onun için Abuzer Pınar iyidir diye düşünüyorum.
-
@iyimser16 Themis+Analiz,sıfır soru,bol net..!
-
@paretowilfredo iktisat okulları makro kitabına başlanmadan mı çalışılmalı?
-
@piko aynen
-
@Del-Piero maliye için diosunuz demi hocam, farklı dersler için de kaynak sormuştum
-
@iyimser16 Maliye için söylemiştim..İktisatta bana göre kesinlikle Nurdan Aslan..Muhasebe için herhangi bir konu anlatımı olabilir,muhasebe belli bir disiplin içinde çalışılmalı ve soru çözmenin en etkili olduğu ders bence..Hukukta ise;ilk planda kpss ve kurum sınavları varsa,hakimlik olmazsa olmaz değilse(ki orada da iş yaptığını gördük) soho ve bunun yanında dönebildiğiniz kadar dönüşüm ya da konsensus..
-
İsmail Engin'in dershane için hazırladığı not elinizde var mı?
-
Arkadaşlar Merhaba..
Geçen yıl sınavdan 77-86 aralığında puanlar aldım birkac mülakata girdim ve eli bos döndüm. Bazi sebeplerden dolayı daha yeni oturup baslayabildim. Sizce 3 ay süre yeter mi . Idari yargiya calismistim hukuk temelim iyi 20 yapmistim. Iktisat 15e 10'du. Iktisati yukselden çalıştım. Yukarida yazılanları okuyunca biraz moralim bozuldu yanlış kaynaktan çalışmışim diye. Sizce Yukselden devam mi etmeliyim yoksa baska kaynak mi almaliyim ??? Kalan sürede alan için maksimum başarı nasıl saglarim? Cevap veren dostlardan Allah razı olsun. -
@Seigneur hocam iktisat için farklı kaynaklara da bakmanızı tavsiye ederim. Hukuk konularına hakimseniz ve iktisatta da yarıdan fazla net yapabildiğinize göre, bu 3 ay fazlasıyla yeter. Maliye dediğimiz alan bir kaç kez okuma ve 1.000 soru çözmeye fazla fazla tamamlanır. Muhasebeye daha önce kesin çalıştığınıza göre çoğu şey, matematik yapmak gibi aklınızda kalmıştır. Genel kültür, maliye ve diğer derslerden soru ağırlıklı 3 ay size 90 civarı puanları çok rahat aldırır.
-
forumun önerisiyle 657 maliye aldım.
25 yaşındayım bu kadar baştan sağma. cevap kısımlarına bu kadar boş beleş şeyler yazan bir kitap görmedim. -
@hussle pareto maliye almalisin. Vergi calismadan gecen sene 20 yaptim 30soruda
-
@busus hocam paretoyu size iyi yaptıran konu anlatımı mı yoksa soruları mı?
-
@busus çok sagol ama vakıt yaklastı sayılır daha malıyeye ayıracak cok vakıt kalmadı gibi. 657 bıttı zaten belki vakıt kalırsa arada çozebılırım
-
@meltem_90 her ikisi de aslinda. Konular sikmadan cok ayrinti olmadan anlatilmis. Sorular da hem cikmis sorular hemde ozgun sorular var. Benim cok hosuma gitti cok pahali da degil diger kitaplara gore.