2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sözlü Mülakatları
-
Merhaba dostlar. Ayrı bir başlıkta devam etmenin faydalı olacağını düşünüyorum. Başlığı oluştururken de tabi mülakata yönelik bir çalışma hazırlamayı bekledim. Özellikle etkinliklerin yoğun olduğu şu iki haftada buna sıra gelmedi ne yazık ki. Dava süreci vs. daha önemli açıkçası şu aşamada.
Neyse ki hazırladım sonunda.
Mülakata yönelik önerilerimizi bir kaç ana başlıkta toplamayı uygun gördüm. Bunlar şöyle;-Müfredat konuları
-Müfredat dışı konular
-Kişisel konular
-Neden? soruları.
-Güncel gelişmeler ve kurum/meslek bilgileriBunun yanında kaynak önerisinde öte doğru çalışma yöntemini öncüleyerek bir temele oturttum dostlar çalışmayı.
Buyrunuz çalışmamız;
Bununla birlikte neden hala 2020 başlığını kullandığımı da açıklayayım. 2021'de bir alım yapılmadı dostlar. Alım 2021'e sarktı diye 2021 alımı değil bu. 2021 ayrıca bir alımı hak ediyor. Bu nedenle bu alımın 2020 alımı olduğunu sürekli hatırlatmakta fayda görüyorum.
Hepinize iyi çalışmalar ve başarılar dilerim dostlar. Sorularınızı da başlık altında yanıtlamaya çalışacağım.
-
Teşekkür ederiz hocam, güzel bir çalışma olmuş.
-
ellerine sağlık hocam, hazine ve maliye bakanlığında mülakat tecrübesi olan arkadaşlarımızda bir bilgilendirme şeklinde yorumlarını yazarsa çok güzel olur.
-
Burdur için mülakata girecek olan var mı acaba?
-
Daha önceden guy mülakatina giren kişiler tecrübelerini bizimle de paylaşırsa faydalı bir başlık olacaktır.
-
Şimdi guy mülakatları Haziran -Temmuz gibi mi olacak ? Daha önce birileri duy için mayıs demişti ama öyle olmadı . Guydada aynı duruma düşer miyiz acaba ? Siz nasıl yol izliyorsunuz arkadaşlar
-
@istanbulsiyasal aynen bu konuda yetkin arkadaşlar tecrübelerini paylaşsa çok iyi olur
-
@kymkmadyı ne öğrenmek istiyorsanız sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
-
Hayırlı olsun tarihler açıklandı
-
-
Çok şükür mülakat tarihlerimiz belli oldu. Merak ettiğim bir şey var acaba aynı gün olan farklı illerin komisyonu farklı mı olacak herkes 8:45'de orada olacaksa biraz anlamsız bir yığılma olacak gibi duruyor. Tecrübeli arkadaşların bir fikri var mı?
-
Herhangi bir belge göndermiyoruz değil mi açıklamada bir şey yazmıyor.
-
Aynı gün girecek olan herkesi sabah 8.45 te toplamalarının sebebi ne acaba bilen var mı arkadaşlar, örneğin 15 haziranda 220 kişi girecek. Yığılma olmaz mı, uzun süre beklemek durumunda kalınmaz mı? Komisyon sayısı mı çok acaba? Kafamda deli sorular.
-
Hocam kaç soru soruluyor birde öncelik alana mı veriliyor?
-
@hayırlısıı uzun süre bekleme olabiliyordu önceki yıllarda şimdi nasilsa hocam
-
@papatyaçayı soru sayısı komisyondan komisyona değişir hocam , birazda size bağlı sorulara hızlı ve net cevaplar verirseniz çok uzatmıyorlar 5 6 soruda biter ama takıldığınız sorular olursa biraz üzerinizdeki heyecanı ve ifade yeteceğinizi görmek istedikleri için soru sayısı artabiliyor . Kendi alanın diye bir şey olmuyor Maliye mezunu olmama rağmen genel olarak 4 muhasebe 1 iktisat 1 hukuk 1 maliye sorusu sorulmuştu .
-
@guyadayadayı cevabınız için teşekkürler hocam bir sorum daha olacak DUY soruları biraz zor gibi geldi GUY sorularına göre nasıl sizce
-
Arkadaşlar tarihler açıklandı. Sizce de çok geç değil mi Haziran ?
-
@ayselleri haziran iyi oldu bence geç değil erken de değil tam kıvamında:)önden temizlenir avantaj olur
-
@papatyaçayı direkt yazılı sınavsız mülakat olduğu için Guy a göre biraz zorlamaları normal hocam