Yüksek Lisans ve Askerlik Tecil
-
Öncelikle herkese hayırlı akşamlar dilerim. 2019 yılında lisans mezunu olduktan sonra iki tecil oldum. 14.06.2021 tarihine kadar tecilliyim. Fakat bu süreç içerisinde bir firma kurduğum ve halı hazırda faaliyet gösterdiğim için askerliği ertelemek istiyorum. 2021 Haziran'da bitecek olan tecilimi 2021 güz dönemi yüksek lisans ile uzatmak istiyorum. Çeşitli forumlarda benzer yazılar gördüm , kimi 30 eylüle kadar başvuru yaparsın , kimi 31 ağustosa kadar yaparsın demiş. Sanırım 2019 sonrası bakaya durumunda olan kişiler yüksek lisans yapamıyor. Bir de yüksek lisans sonrası bedelli askerlik hakkı var mı ? Şimdiden teşekkürler.
-
Yüksek lisans sonrası bedelli askerlik hakkınız var.
E-devlette yazan tarih sizin sınıflandırılmaya alınacağınız tarih. Siz en kısa sürede askerlik şubesine gidip 'Askerlik Durum Belgesi' almanız gerekiyor. Aldığınız belgede hangi tarihten sonra bakaya kalacağınız yazar.
Kendi olayımı anlatayim: E-devletteki tarih ile askerlik durum belgesindeki tarih farklıydı. E-devlette Temmuz ayı yazarken askerlik durum belgesinde Eylül ayının sonu yazıyordu. Araştırdım, askerlik durum belgesindeki yazan tarihten sonra bakaya kalacağımı öğrendim. Temmuz ayı geçtikten sonra e devlette sınıflandırma bekliyor yazısı geldi. Eylül ayının ortasında yüksek lisans kaydımı gerçekleştirdim ve o hafta 2022 yılına ertelendi.
Kafanıza takılan noktaları özelden veya bu konu altında seve seve cevaplayabilirim.
-
Foruma bakarken başlık denk geldi de. Lisans bölümünden mezun olduktan sonra askerlikle ilgili bir işlem yapıyor muyuz? E devletten baktım 2022 yılına kadar tecilli gözüküyor. Ben herhangi bir tecil başvurusu yapmadım daha önce tecil işlemi otomatik mi oluyor üniversite mezunları için benim ayrıca yoklama başvurusunda falan bulunmam gerekiyor mu? Bilgisi olan yazarsa makbule geçer.
-
@dark_blue mezun olduktan sonra 2 yıl ileri kendiliğinden ileri atıyor
-
@papatyaçayı iki yıl tecil otomatik atıyor evet ama bir yerden yine de yoklama başvurusunda bulunulması gerek diye duydum öyle bir şey var mı?
-
@as-soon-as Hocam benimde Haziran da bitiyor tecil e devlete göre. Peki hiçbir şey yapmasak ağustos eylül gibi yüksek lisansa başvursak oluyor mu hemen ? Tecil bittikten sonra yüksek lisans yapılamaz deme şansları var mı ?
-
@dark_blue ben öyle birşey yaptığımı hatırlamıyorum ama yinede siz bir askerlik şubesini arayıp öğrenin belki sistem değişmiştir
-
Geç dönüş için kusura bakmayın. Askerlik şubesiyle görüştüm Haziran geçerli bir tarih değil 31 Aralık 2021 e kadar vaktin var o zamana kadar yüksek lisans işini halledin dediler. Nüfusa kayıtlı olduğum ilin askerlik şubesiyle de görüştüm onlar da aynı bilgiyi verdiler. 2021 Haziranda tecili bitiyor olarak görünen arkadaşlar yüksek lisansa başvuru yapacaksanız 31 Aralık tarihine kadar bakaya veya kaçak durumu söz konusu değil. Herkese hayırlı günler dilerim.
-
@mbc06 Çok teşekkür ediyorum hocam.