BDDK Uzman Yardımcılığı ve Bankacılık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
-
@hll Bankacılık uzmanlığı işin bankacılık tarafına bakarken diğeri idari işlere- Destek
Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesindeki İnsan Kaynakları, Kurul İşleri ve Kararlar, Eğitim, Mali İşler ve
İdari İşler Müdürlüklerinde çalışacağı yazıyor ilanda- bakıyor. -
Tahmini olarak kaç puanla kapatır acaba. Ayrıca bddk uzman yardımcılığı için işletme konularında mevcut önceki yıllarda ne gibi soru sordukları hakkında bilgisi olan var mı?
-
82 puanla Bankacılık uzman yardımcılığına mı başvurmak mantıklı yoksa 87,5 puanla BDDK uzman yardımcılığına mı ?
Aralık ayından beri en az 10 ilana 88 puanla başvurdum hiçbiri gelmedi. 2021 kpss de 90 üstüne çıkmadan bu iş olmayacak gibi. Millet başvurup sınava gitmiyor böyle bir lüks olabilir mi çokta rahat kendilerini savunabiliyorlar.
-
@mavikot Bankacılık uzman yardımcılığı 76'ya kadar gelir. Uzman yardımcılığı (idari) 80'e kadar gelebilir diye düşünüyorum. Murakıplık şartını taşıyıp başvuran herkese gelir kontenjanı da dolmaz gibi geliyor. 2018 alımına göre böyle düşünüyorum ama belli olmaz çoğunluğun neye rağbet edeceği belli olmuyor. Murakıplığa talep az olursa ve talep uzman yardımcılığına (idari) kayarsa uzman yardımcılığı daha yüksek kapatabilir. Bu sene çeko puanı olan p42'den yüksek yapan çok bu da bir başka ayrıntı.
-
Çok açıklayıcı olmuş hocam eyvallah.Bddk uzman yardımcılığını 89 puanla yazmak mantıklı mı? Ayrıca p42 90 puanı olan kişinin sıralaması nedir acaba? Önceki alımda 400 kişi sınava katılmış ve 85 ile kapatmış şuan ise 200 kişi girecek sınava 90 puandan aşağı kapatmaz diyebilir miyiz?
-
Hocam benim görüşüm bddk uzman yardımcılığı sanki daha yüksek kapatacak gibi 20 kişi alımda 85 ile kapattı ise 10 kişilik alımda daha yüksek kapatma ihtimali var bende ikilem içerisinde kaldım
-
@mavikot bddk 200 kişi bankacılık 1000 kişi girecegi için muhtemelen bddk bankacılıga göre çok yüksek kapatacakdır.
-
@mavikot 2020 P42 90,57 puanın sıralaması 120 .
Tercihlerin ne tarafa yoğunlaşacağını bilmiyoruz bu yüzden bir şey diyemeyiz. Bankacılıkta 11, murakıplıkta 9, idari uzman yardımcılığında 6 puan türü var. İstanbul faktörünü de düşününce çok yüksek kapatmayabilir gibi geliyor. -
@hayırlısıı Giricem hocam şansımızı deniycem. Alandan yakarsa sadece muhasebe yakar. Sağ olun
-
Murakıplık ile bankacılık uzman yardimciligi arasında kaldım. Ikisinin de sınav konuları aynı ama zorluk seviyesi göz korkutuyor hangisini tavsiye edersiniz?
-
Murakkıplık
-
@gürkan35 Dostum biri denetim işi yapıyor diğeri mevzuat ağırlıklı çalışıyor. Özel sektörde murakıplığın karşılığı varama bankacılık uzm yard var mı bilmiyorum. Dostum bunlara göre bir karşılaştırma yaparsanız daha iyi. Sınav sorularının zorluğu birbirine yakın gibi. Birinden yeterli puanı alan diğerinden de alır gibi duruyor.
-
@onuktekin bankacılık uzman yardımcılığı sınavı daha kolay hocam. Soru tarzları da oldukça farklı.
-
Şimdi bu üçünden görece en daha yapılabilir olanı hangisi. BDDK uzmanlığı mı? Murakiplik mufettislikle eşdeğer hemen hemen. Onun sınavının daha zorlayıcı olacağı aşikar. Uzmanlık ile bankacilik ise merkez uzmanlık ile eşdeğer. İngilizce en kolay hangisinde gelir. Uzmanlikta mi bankacılıkta mı?
-
@lion bddk uzmanlığını isletme maliye ağırlıklı. Hicbiri kolay değil hocam. Murakiplik yorum ve analiz ağırlıklı . Bankacılıkta daha çok bilgi ön planda . Muhasebede aynı şekilde murakipta mali analiz ağırlıklı
-
@lion bddk uzmanlığını isletme maliye ağırlıklı. Hicbiri kolay değil hocam. Murakiplik yorum ve analiz ağırlıklı . Bankacılıkta daha çok bilgi ön planda . Muhasebede aynı şekilde murakipta mali analiz ağırlıklı
-
@lion İngilizce için murakipta sınava giren üstatlar İngilizceden bildiğinizi yapın boş bırakmayın diye bilgilendirme yapıyorlardı. İngilizcede murakip daha kolay
-
@theekonomist Şu yukarıdaki sorularda murakıplıkta zor sorular var ama yeterli puan alınır gibi göründü bana.
-
@onuktekin hocam ben sınava bizzat girdim . Sorualr üstün körü yazılmış gibi geldi bana . Asıl sorulan çok daha farklı. Bir bilgi ardına o bilgiyle ilgili bir yorum sorusu. Salt bilgiyle yapılacak bir sinav değil.
-
@theekonomist Murakıplıkta çeviri, kelime soruları, parça soruları mı vardı yoksa sadece çeviri mi?