BDDK Uzman Yardımcılığı ve Bankacılık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
-
-
önceki yıllarda başvuru fomunun çıktısı alınarak postalamak gerekiyordu. bu sene öyle bir şey yok dimi. sadece online başvuru yeterli oluyor. bilen biri cevap verebilirse şimdiden teşekkür ediyorum.
-
@hll Bu sene sadece internet başvurusu yapılıyor. Göndermemizi istemediler bu sene.
-
Hocam başvuruyu onayladıktan sonra formu görüp çıktı alabileceğimiz bir sayfa gelmiyor. Nasıl yapabilirim bir bilgisi olan var mı?
-
@user1045 neden çıktı??
-
bddk uzman yardımcılığındaki işletme ayrı bir sınav grubu olarak mı sorulacak yoksa maliyenin içinde soru olarak mı sorulacak acaba ? çıkmış sorularda maliyenin içinde gibi duruyor.
-
@murakebe biraz da idari uzmanlık ve bankacılık uzmanı hakkında bilgi verir misiniz?
-
@mavikot Bankacılık uzmanına ilişkin bilgileri yukarda verdim, onun dışında daha fazla detay bilmiyorum açıkçası.
BDDK uzmanları için ise daha çok kurumun idari ve mali işleriyle ilgili işlemlerle ilgileniyorlar diye biliyorum. Maaşları her üç meslek grubunun da aynı zaten. BDDK uzmanlarının bankacılıkla falan pek alakası olmaz, klasik mali hizmetler benzeri bir iş bekliyor.
-
@murakebe merhabalar. Bankacılık uzman yard ile bddk uzman yard nı sınav zorluğu bakımından karşılaştırabilir misiniz ? Özellikle ing açısından.
-
@mavikot Bankacılık uzmanları kurumun ana hizmet birimlerinde çalışır. Kurumun görev alanı ile alakalı asli hizmetleri yürütür. BDDK uzmanları ise kurumun idari işler, mali işler, yönetim hizmetleri, personel dairesi vs gibi yardımcı hizmet birimlerinde çalışır. İşleri tamamen kurumun iç işleyişi ile alakalı hizmetleri yürütmektir. Bankacılık ile alakalı hiçbir işleri yoktur. Tüm işleri BDDK'nın kendisidir. Basit bir örnek ile açıklamak gerekirse Bankacılık uzmanları bankacılığın ve benzeri sektörlerin düzenlenmesi, geliştirilmesi, izlenmesi vs. gibi bankacılık ile alakalı alanlarda görev yaparken, BDDK uzmanları kuruma demirbaş alımı, araç kiralanması, personelin özlük dosyalarının tutulması, personel alım süreçlerinin yönetilmesi, kurumun mali işlerinin yürütülmesi vs. gibi kurum içi idari hizmet alanlarında görev yaparlar.
-
@murakebe hocam murakkıplar da 666 khk ya tabi mi? aldıkları maaş uzmanlarla aynı mı yani.
-
@murakebe burada ifade etmişsiniz zaten sorumu yok sayın. Saygılar.
-
@hasbayburtlu teşekkürler hocam
-
başvuru ekranında lisenin altında hazırlık kısmı var. mezuniyet derecesi filan yazıyor. bunu nasıl dolduracağım? sizlerde de hazırlık sekmesi var mı?
-
Sınava katılmaya hak kazananların listesi bu hafta açıklanır mı acaba ?
-
arkadaslar sınav tarihi kpss sonrasına kalmaz herhalde dimi? temmuzda olması muhtemel gibi
-
@adamsinsmith normal şartlarda sınav tarihi ilan ile birlikte belli oluyordu. Pandemi sebebiyle şuan bir belirsizlik var. En son yapılan sınavda başvurudan sonra 2 hafta içinde listeler açıklanmıştı. Önümüzdeki haftalarda listeler açıklanırsa eğer sınav tarihi en geç Haziran sonu veya temmuz olur diye düşünüyorum
-
@başkomser-nevzat sgk ile çakışmaz umarım.
-
@asimetri inşallah Dostum. Aralık ayında başvurusu alınan bilişim uzmanlık sınavının listeleri daha yakin zamanda açıklandı. Bu sınav da KPSS den sonra ya kalır mı diye düşünmüyor değilim. Bakalım bekleyip göreceğiz.
-
Kurumu arayıp ulaşan ve listelerin ne zaman açıklanacağını dair bir bilgi edinen varsa burayı da yeşillendirirse seviniriz.