BDDK Uzman Yardımcılığı ve Bankacılık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
-
Anladığım kadarı ile daha önce murakiplikta metin cevirisi iken uzmanlikta cümle çevirisi sormuşlar. Murakiplik biraz daha kasmislar. Sanırım sınavında digerlerine göre bir tık daha detay.
-
İstanbul olması çok büyük sıkıntı. Bu yaştan sonra İstanbul'a yerleşip öğrenci gibi yaşamak koyar İstanbul dışında yaşayanlara.
-
Yani BDDK gibi güzel bir kurumun sınavını kazandınız mülakatını geçtinizde İstanbul da yaşaması kaldı. O kısma gelene kadar ciddi bir başarı elde etmek gerekiyor.
-
@müşrif
sınavda başarılı olsa bile gitmeyecek bir insan neden masraf etsin, korona riskini alsın, bu işi isteyenlerin önüne geçsin?
sınavı geçmenin garantisi yok tabi de sonrasında kabul etmeyeceği bir görev için neden bunlara katlansın insan?
o zaman şunlara itiraz edilmesin; sınava başvuralım yüksek ihtimalle hak kazanacağımız bir puanla ama gitmeyelim. buna kimse laf etmesin o zaman. virgüllerle kaçırdım diye.
sınavı geçeriz mülakata gitmezsek yine kimse laf etmesin o zaman.
tabi ki bir kişi için önemli olan şehir vb gibi durumları en başta düşüneceğiz. iş bittikten sonra düşünmenin ne anlamı var . biraz geç olur gibi o zaman -
@müşrif size katılmıyorum. Yaşayacağı şehri, maaşı bile düşünmeden mal bulmuş mağribi gibi tüm ilanlara atlayıp, sonradan vazgeçerek gerçekten o kurumu isteyen kişilerin kariyerine engel olanlardansa, her şeyi derinlemesine düşünüp karar veren insanlar hem daha vicdanlı hem de daha kaliteli insanlardır.
-
sınav öncesi illa şehire, kuruma, çalışma şartlarına filan bakılır ama şu dönemde ve işsizlik durumunda yardımcılıkta 7000tl uzmanlıkta 8000tl maaş var iken öğrenci hayatından bahsedilmesi yada seçici olunması ne bileyim garip duruyor
-
@papatyaçayı
kendi adıma konuşayım, istanbulda 7 almaktansa ankarada bursada izmirde 5 almayı tercih ederim hocam.
alternatifi olanlar için bunun geçerli olduğunu da şerh düşeyim. başka seçeneği olmayan için elbette şehir felan önemsiz olacaktır. şu konjonktürde riskli de olsa kendim adına daha mutlu olacağım ve istediğim tercihleri yapıyorum.
kişiye göre değişir. kimisi de risk istemez her ilana yürür. ama kriterlerine göre hareket edenlere de iş beğenmiyor iması güzel durmuyor. -
@gürkan35 az çok çeviri yapabilecek düzeydeysen gir hocam. Alandan da iyi yaparsan mülakata kalabilirsin.
-
@dumspirospero Mercedesli özel şoförün olucak ne öğrenciliği kardeşim
-
@hayırlısıı bütün murakıplara mersedesli özel şoför mü veriliyor muş ?
Günah ayıp ya kamu israfı . -
Arkadaşlar daha önce sınava girmiş birisi olarak söyleyeyim ki, puanlarda esnetme filan yapmıyorlar ilandan istedikleri puan sınırını yakalamamızı bekliyorlar. Gerekirse sonraki sene tekrar alım yaparlar ama puanları esnetmezler. Sorulara gelecek olursak girdiğimiz alanın statüsüne göre daha zor olacaktır. Ama alandan yaparım ingilizce de olmasa da olur diye düşünmeyin bu gibi kurumda çalışanlar için dil gerekli oluyor. Zaten yine alanına göre kurumda çalışmaya başladıktan sonra ydsden belli bir puan alma zorunluluğu getiriyorlar. Buna göre girmeye karar verin derim ,herkese başarılar
-
@hayırlısıı uzman yardımcılarına Mercedes mi veriyorlar?
-
@duha sizlerinde belirttiği gibi herkesin kendine göre kriteri vardır bende kriter olarak maaş skalası ile işsizlik durumumu ele alıp yorum yaptım ve onu düşünürek garipsediğimi söyledim kimsenin iş beğenmemezlik yaptığını söylemedim yada ima etmedim kusura bakmayın ama asıl sizlerin benim demediğim birşeyi demiş gibi ima etmeniz hoş durmuyor. cümlenin sonundaki emojiden birşeyler anlamanızı beklerdim. iyi forumlar
-
@dumspirospero murakıplara hocam, Yönetim kurulu üyelerine verilen özel şoför hizmetinden murakıplarda yararlandılıyor
-
@dumspirospero hayır kardeşim, yanlış anlama, hepsine değil, benim arkadaşım vardı murakıp o bahsetmişti. Onlara özel değil o araçlar zaten yönetim kurulu üyeleri için tahsis edilmiş kurumun aracı, hazır boşken murakıpları da eve bırakıp evden alabiliyorlar. Yani özel tahsis değil.
-
@dumspirospero hayır hocam, Yönetimin aracı, murakıpları da evden alıp bırakabiliyorlar, murakıplara özel araç değil. Bazen bankanın aracı da gelip seni alabiliyor. Zaten çoğu zaman görevlendirilmiş oldugun bankada çalışıyorsun, kurumda çok az bulunuyorsun.
-
@papatyaçayı
valla hocam işsizlik vurgusu ve ardıjdam “seçici olunması ne bileyim garip duruyor” ve sonrasındaki gülme emojisi tam tersi bana iş beğenmemeyi çağrıştırdı. ima ifadesi yalnızca size yönelik de değildi. iyi forumlar diliyorum ben de. -
@hayırlısıı anladım:) inşlh allh gönlüne göre versin her ne istiyorsan , güzel bir fırsatmış ikna edici:)
-
bddk uzmanıyla, bankacılık uzmanlığı arasında ne farklar var hangisi daha iyidir bilen varmı arkdaşlar. muhtemlen puanım ikisinede yetiyor hangisine başvuracagıma karar veremedim.
-
@hll hocam imkanınız varsa istanbuldaysanız gidip kurumda mümkünse çalışan memurla konuşun onlar daha iyi bilir , yol göstermesi açısından ty hazırladığı tanıtıcı yazıları okumakta fayda var .