BDDK Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcılığı Alım İlanı 2021
-
@tb yds puanı istenmiyor o nedenle kapalı, kendi sınavını yapıyor kurum.
-
@mantıkuttayyr biliyorum haklısınız. yds istemeyen diğer birkaç kadroda da başvuru sırasında opsiyonel olarak yazılabiliyordu bunda yazılamıyor demek ki herkeste öyleymiş. teşekkürler
-
Arkadaşlar geçmiş yıl sorularına nereden ulaşabiliriz.Elbette aynı sorular olmaz ama en azından yıllar içinde ağırlıklı olarak hangi konulardan çıktığını görebiliriz. Ben sadece forumda yayınlanmış 2018 yılı ile google'da 2008 yılının sorularını bulabildim.
Mesela geçen sene sınav olmuş ama ne sorduklarını bulamadım.
-
Arkadaşlar merhaba bi soru sormak istiyorum. Murakıplıkta İngilizce daha mı kolay yani böyle bi söylem var ama her iki sınavın İngilizcesi arasında ne kadar bi fark olabilir ki
-
@yenikeynes bildiğime göre uzmanlığa kıyasla bir tık daha zor ama finansal terimlere çalışan biri yapabilir diyorlar. Yani genel olarak zor değilmiş.
Asıl zor olan kısım alan soruları. Hem puanlama çok kıt yapılıyormuş hem de bilgi / yorum karışık sorular geliyormuş.
-
@onuktekin kadın başmurakıplar dahi var kim uyduruyor bunları
-
@keynesinabv uydurmalık bir durum yok. Hiç alınmaması ile az alınması arasında fark var. Kurumun istatistiklerini göremedim. Bulursam paylaşırım öğreniriz.
-
@onuktekin tarım kredi kooperatif değil cinsiyete dayalı bir sorun yaşandığını görmedim.
-
@keynesinabv tarım kredi ile bağını anlayamadım. Vergi müfettişi alımında da kaymakam alımında da sonuçlara bakarsanız erkeklerin çoğunlukta olduğunu görürsünüz. Bunun anlamı çalışma ortamında cinsiyete bağlı bir sorun yaşanması demek değil. Sorduğum soru net şekilde bir bilgi sorusu. Sorduğum arkadaşın da sizin de bilginiz yok bu konuda. Son alımların listesini ya da kurum çalışanlarının istatistiklerini görsek bilgimiz olurdu. Artık başvurumuzu yaptık bu bilginin de bir değeri kalmadı.
-
@onuktekin tarım kredi kooperatif derken demek istediğim şu kadın personel almaktan imtina ediyorlar. Diğer yönden kurumla ilgili net bir bilgim olduğu İçin bunu belirtmiş bulunmaktayım.
-
@keynesinabv Kurumda çalışan a kadro kadın memurların büyük çoğunluğu uzman ve uzman yardımcılığında çalışıyor. Örneğin son alımda murakıp yardımcılığında mülakatı geçen 15 kişiden 3'ü kadınken bankacılık uzman yardımcılığında 14 kişiden 6'sı kadın. Siz BDDK'da mı çalışıyorsunuz?
-
@onuktekin geçen hafta açıklanan hmb stajyer kontrolörlük listesinde 15 kişinin 9u kadın. lütfen suyu bulandırıp kadın adayların motivasyonunu düşürmeyin. hak eden kazansın
-
@tb Arkadaşım ne suyu bulandırması? Kurum bazında yazdıklarım. Hak eden kazanmasın mı diyorum? Burada doğru ya da yanlış olanı tartışmıyorum. Olan neyse onu öğrenmeye çalışıyorum. Suyu bulandırmakla ne ilgisi var bunun?
-
@onuktekin cinsiyete dayalı bi problem yaşandığını görmedim demiş yukarda size yanıt veren kullanıcı da. A grubu denetim kadrolarına kadınlar daha az başvurduğu için alınan kadın personel sayısı az görünüyor. sınavı geçip mülakat aşamasına gelen kadınların murakıplıkta, vmyde sayıştayda bilerek elendiğini falan mı duydunuz?
-
Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı kadrosuna başvuran adaylar için ise 14 Ağustos 2021 Cumartesi günü sabah ve öğleden sonra oturumları ile 15 Ağustos 2021 Pazar günü sabah oturumu olmak üzere iki gün yapılacaktır.
-
Arkadaşlar nasıl gidiyor çalışmalarınız? Sınav klasik usulde gerçekleştirileceği için yazarak, çizerek, yorum yaparak çalışmanızı öneririm. Test tekniklerine aşina olan, KPSS'de ilk 10'da olup da bu sınavdan elenen bir çok kişi oldu ne yazık ki. Hukukta olay örgüsü çözümleme (özellikle özel hukuk), iktisatta teoriyi güncel olaylarla harmanlayabilme, muhasebede monografi ve mali analiz yapabilme becerilerinizi geliştirmeniz sizlerin faydasına olacaktır. Herkese başarılar dilerim.
-
Hukuk alanında "Milletlerarası Özel Hukuk" kısmında Yabancılar Hukuku ile Vatandaşlık hukuku da dahil mi yoksa yalnızca MÖHUK(Genel Prensipler, Kanunlar İhtilafı, Usul Hukuku) bağlamında mı sorumluyuz ? Daha önceki senelerde sınava giren arkadaşlar varsa cevaplayabilirlerse seviniriz...
-
@hukukpss genel esaslar çıkar. Olay şekilde gelir onu yorumlaman istenecek.
-
@m-ali-44 Hukuk alanından önceki senelerde sınava girdiniz mi hocam yoksa tahmin mi yapıyorsunuz ?
-
70 civarı arkadaş girdi sınava ama hiç mi başlığına yazılmaz ya. muhasebe orta sert, hukuk yüksek sert, iktisat düşük-sert, dil yumuşaktı. ne zaman açıklanır sizce.? dil sınavının görece kolay sorulması, bu sene gerçekten alım yapacakları gibi bi hisle doldurup taşırıyor beni. ama katılım baya azdı. 15 arkadaş tecrübesiz olsa. 15 arkadaş gününde olmasa 15 arkadaş da ingilizce yapamasa bunların ortak paydalarını 5 saysak 30 kişi mülakata kalır diye düşünüyorum