24 Aralık Hakimlik Sınavı Mülakatları
-
@Suigeneris Şans ? 2011 den beri kpss ve kurum sınavlarına girerim hiç de şans işi değil
-
@Suigeneris Bir sonraki sınava girersek netleri karşılaştıralım hatta kazanıp da karşılaştıralım inşallah. Bakalım kim hangi yöntemle ne kadar verim almış
-
@mr.aday Yok hocam almiyayim. : ) Tek dileğim insALLAH başarılı olursun. Bilirim ki başarıya giden her yol mübah tır : )
-
@mr.aday yok ben öyle demek istemedim. Şans derken şunu demek istedim. Soru kaliplari o sene giren öğrencilerin bakış açısına hitap Edip / etmeyebilir.
Bu arada 2011 den beri siz bu zamana kadar 10 numara bakış açıları kazanmissiniz zaten . : ) : ) HER HANGİ BİR YONTEMLE YAPARSİNİZ TABİ. : ) -
@Suigeneris Ben açıkçası şu an hep yapmak istediğimi yapıyorum. ilk kpss sürecine başladığımda ya bu adamlar kanunları nasıl okuyor diyordum. Dümdüz metin, madde bağlantılarını bilmiyorsun. Hükümler anlamsız geliyor. Vs... o soru kitaplarını çözdükten sonra sınavlara girdikten sonra anlıyorsun hangi madde neden önemli. Sonra yani şu an yaptığım. İlgili maddelere yoğunlaşıp tekrar sınavlara giriyorum
-
@mr.aday salt ceza genel 75 madde .. Son idari hakimlikte ful cekerdin. Bir oncekinde dokunamaz din .. ben bunu anlatmaya çalıştım. Alt yapin çok iyiyse zaten . Sorularla kanunlarla Sinava gire çıka karma bir bakış açısıyla bilgilerini unutmamak için sadece kanun çalışması çok mantıklı zaten . İstesende konu kitaplari su bu okuyamazsiniz. : )
-
@Suigeneris rica ederim başarılar
-
@Suigeneris Temelim olmasa kanunla soru çözmek o kadar kolay değil. Okuduğun maddenin uygulamada nasıl zuhur edeceğini kestiremiyorsun. Her şeyi bitirdikten sonra yani; un elendikten(konu anlatım kitapları bittikten ) elek asıldıktan ( sorular çözüldükten ) sonra kanun odaklı çalışılır. Anayasa hariç
-
@mr.aday iste bende onu diyorum ya : ) Çokta mutlu olursun ayni senin gibi : )
-
@Suigeneris Rabbim herkesin gönlüne göre versin. Uzun soluklu bir süreç inişler çıkışlarla dolu.
-
@mr.aday inşallah amin . İdari hakimlik tek tek konu anlatımları ile soru çözmeden kazanılır mı sence ?
-
@Suigeneris Temel varsa kazanılır yoksa yol daha uzun
-
@Suigeneris
1- Konu anlatımı kitapları
2- çözümlü soru bankaları
3- tam anlaşılmayan/sorularda takılınan konuların tekrarı
İlk 3 ü sınava kadar olan sürece bağlı olarak tekrarlanabilir.
4- çözümlü deneme soruları
5- özet konu tekrarı
6- sınav -
@mr.aday Himmmm.....
Değişik bir yol haritası modeli ...
Bu maddelere göre benim soru bankaları kısmına geçmek gerekiyor . Sonra deneme sınavı bölümü sonrada sınav... Himmmm... -
@mr.aday ozelden bana idari hakimlik çalışması yaptigin kanun listesini atar misin ? Benim kanun listemle karsilastirayim. Eksik varsa tamamlayayim..
-
@Suigeneris Bilhassa hukuk kolay unutulduğu için. Sürece ilk başladığımda misal medeni hukuk bittikten sonra borçlar kanuna geçtiğimde . Sabah borçlar konu anlatımı akşam medeni soru çözümü, borçlar bitip misal cezaya geçtiğimde. Sabah ceza konu anlatımı akşam medeni+ borçlar soru çözümü yapıyordum. Herkesin çalışma yöntemi farklı tabi.
-
@mr.aday İyide Ben tek tek konu anlatım kitaplarını 3 tür döndüm . Haziran oldu . 3 kez biten kitaplar . Themis anayasa / idare / idari yargı / ceza genel / medeni usul
Zapata medeni
Zapata borclar . Senin bu yol haritana göre çözümlü soru bankaları koymam gerekir . 3-4 tane soru bankasi ile süsleyip. Son genel tekrarı İçin bir seçim yapmak lazım kanun mu deneme sınavı mı ? -
@Suigeneris Sadece konu anlatımı çalışırsan teoriyi pratiğe nasıl dökeceksin ki? Soru odaklı çalışmaya başlaman gerek bence.
-
@Suigeneris Denemeler sınava son 1 - 2 ay kala çözülmeli bence.
-
@mr.aday işte bunun sıkıntısını yaşıyorum . Morelim biraz bozuk birazda iyi neden dersen yorum gucum ve bakış açım çok gelişti . Soruları okurken rahat okuyorum .