Sermaye Piyasası Kurulu SPK Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
-
@sbfmezun Matrah belirleme usulleri
İdarece Takdir Usulü
Karine veya dış belirtiler usulü
Götürü usulü
Beyan usulü
Spesifik ve advoleren matrah belirleme usulü değil matrah çeşididir. -
Herkes için hayırlı olsun. Bende birkaç şey soylemek istiyorum sınavla ilgili.
Öncelikle spk denince hayalimde oluşan ile gerçeklik arasında farklilik oluştu. Birincisi sinav salonlarına telefon canta vs. Ile girilebiliyorduk. okula girerken üst araması gibi bir şey olmadı. Sinav anında söylediğiniz gibi "ne biliyorsanız yazın boş birakmayin" gibi söylemler bana garip geldi. Aklımdaki spk sınavı daha farklıydı.
Ikramlar yemekler güzeldi. Bir uzmanla konuş fırsatım oldu. Bakanlık uzmanlarından daha fazla çalışıp yorulduklarini ama aynı maaşı aldıkları konusunda serzenişte bulundu. Uzman yardımcılığı döneminde de 3 yil çok çalışmak gerektiğinden bahsetti. Tez yazmak gerekiyormuş uzmanlığı almak icin. Biraz ağladı . Kariyerli meslek olduğunu ilerde ozelde de fırsatınız olur dedi. Bir mesleğiniz olur dedi. Issizlik ortaminda bu zor yönlerinin esamesi okunmaz falan filan konuştuk. Sakin boş bırakmayın ne biliyorsanız yazın bir seyler dedi.
Bir de sinava başvuranların yarısı yoktu sanırım. Spk önemsenmiyor mu anlamadım. Hem ilan bekliyoruz senelerce hem sinava gelmiyoruz. Belki sinav basvuru kontenjanı bile dolmadi. Ingilizce istatistik var diye mi gelmiyor, başvuru yapmiyor millet ? Ankara istanbul 'a gelemeyenler de oluyordur tabi. O da bir etken.
Sonuç olarak herkese hayırlı olsun.
-
@raws Aynı gün başka kurum sınavının olması ve sınavın bir hafta önceden duyrulması katılımı düşürdü. Çankaya bel. müf. yard. sınavına da katılım neredeyse yarı yarıya oldu.
-
Kapanış kaydını unuttum
-
@colebusthe10 20 puanlık tartışınız kayıtları muhasebe anlamak ile anlamamak arasında
-
@colebusthe10 oranların biri aklıma gelmedi
-
Sınav sonucu tahminen ne kadar süre sonra açıklanır ?
-
@tas34 1 ay dediler sanki. Ankarada durum nasıldı. 39 kişilik sınıfta 19 kişi yok dedi İstanbul
-
@colebusthe10 bende isranbulda girdim 15 kişi kalmıştı sınıfta
-
Amortisman sorusu direkt miydi endirekt miydi kafamı karıştırdılar ya
-
Net nakit akışı mı verildi yoksa nakit akışımı
-
normalde çok daha hareketli olurdu bu başlık, arkadaşlar sizce mülakatlar Ankara'da mı yapılır sadece, yoksa pandemi sebebiyle İstanbul'da da olur mu?
-
@kalburaltı Geçen alımda mülakatlar sadece İstanbul'da olmuştu tek bir lokasyonda olursa tahminim sadece İstanbul'da olur.
-
Bayramdan once aciklanir mi acaba yazili sinav sonuclari
-
@colebusthe10 yeşillendirelim bu sorularıda konuşalım canlar
-
teşekkürler, herkes için hayırlısı olsun
-
@kalburaltı çok fazla şarta uyan aday kalmayacağını düşünüyorum onun için İstanbul da yapıp geçerler elde kalan adaylarla
-
@eskivergici sizce uzman yardımcılığı için toplam kaç aday girmiştir sınavtır. İlan 600 dü ama benim tahminim 250-300 kişi civarıdır. Ankarayı bilmiyorum ama İstanbulda 80-100 kişi bile yoktu
-
@tas34 Ankara'da benim girdiğim sınıfta 1/3 dolu idi tahminim 600 kişiden 250 kişi girmiştir. İstanbul'daki giren bir arkadaşta benzer şeyler söyledi çünkü ayrıca birde sınava girip yarım saatlik süre dolar dolmaz çıkanlar vardı soru/sınav görmeye gelmiş belli olan.
-
@eskivergici Bol puan verirler mi acaba