10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
ÖSYM aradım sınav yeri ile alakalı, Suan sınav ankara da dedi. Ekstra durum olursa duyurulur dediler. 10 Temmuz da dugun günüm Trabzon’da çık ısın icinden şimdi
-
Askerlik ile ilgili olarak neyi işaretlemem gerektiğini bilemedim. Askerlikten muafım acaba yapmış seçeneğini mi yoksa diğer seçeneği mi işaretlemeli miyim? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
-
@selimia muaf seçeneği var zaten
-
86 mart doğumlular başvuru yapabiliyor mu arkadaşlar
-
Biraz abuk bir soru olabilir ama siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunları başvuruda kamu yönetimi seçeceğini mi işaretlemeli?
-
@gildostor, içinde söyledi: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
Biraz abuk bir soru olabilir ama siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunları başvuruda kamu yönetimi seçeceğini mi işaretlemeli?
Bunu ben de merak ediyorum bilen var mı
-
@dervisoglu ilgisi bulunmuyor seçeneği vardı onu işaretledim. Teşekkürler
-
Arkadaşlae 2019 kas ve kaim makam soru bankasi var iş görür mü sizce yoksa yeni basım mı almalıyım ?
-
@gildostor @Hakhukukadalet 11. seçeneği. Mülakat aşamasında denklik istenen
-
Ben haziran 16 da askerden terhis olucam sınava başvurabilirmiyim
-
@efe09 evet
-
İçisleri Bakanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda 10 Temmuz 2021 tarihinde 110 kişilik Kaymakam Adayı alımı için sınav ilanı yayınlanmıştır. Sınav giriş yeri olarakta Ankara ilimiz belirlenmiştir.
Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 virüsü yüzünden insanlarımız hem maddi hem manevi olarak mağdur olmuş, maalesef binlerce insanımız hayatını kaybetmiştir. Artan vakalar ve can kayıpları nedeniyle devletimiz ekonomiden sosyal hayata kadar birçok sıkı tedbire başvurmuş, kepenkler kapanmış insanlara evde kalmaları tavsiyelenmistir.
Böyle zor zamanları geçirdiğimiz bir dönemde ülkemizin her köşesinden 30 bine yakın kişinin bir araya gelerek girdiği bu sınavın tek bir ilde yapılmayarak bizlerin, ailelerimizin ve sevenlerimizin riske atılmamasını talep ediyorum.
18 Ekim 2020 tarihinde Ankara dışında da farklı illerde yapılan Kaymakamlık sınavı hem sınava girenlere hem de refakatçi ailelerine büyük kolaylık sağlamış, insanların toplu halde bir ile akın etmelerinin önüne geçilmiştir. Sınavın 10 Temmuz'da tek bir ilde değil de farklı illerde yapilmasıyla hem Ankara ilimiz için hem de insanlarımızın dönüş yapacağı iller içinde risk teşkil etmeleleri önlenmiş olacaktır.Alınan tedbirler ve yaşadığımız süreç göz onunde bulundurularak 10 Temmuz 2021 tarihinde yapılacak olan İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavının Ankara dışında da belirlenecek uygun illerde yapılmasını talep ediyorum.
Bilgilerinize sunar gereğini arz ederim.
Saygılarımla
-
@naim3434 Kıymetli arkadaşlar sınavın geçen seneki gibi Ankara dışında da yapılması için bir arkadaşımızın kaleme aldığı metni paylaşıyorum. Ben çevremdekilerle birlikte Cimer vasıtasıyla ÖSYM'yi seçerek gönderdim. Sizde metni ilgili birimlere gönderebilirsiniz. İnşallah tez vakitte netice alınmasını temenni ediyorum.
-
1 Haziran'dan itibaren normalleşme başlayacak. Aşılar da gelmeye başladı. Turizm sezonu da yaklaşıyor. Bu durumda farklı illerde yapmanın bir mantığı kalmıyor. Şunun şurasında 40 gün kalmış. Oturup çalışacağınıza halâ başka illerde olsun diye uğraşıyorsunuz. Olağandışı bir durum olursa zaten Sağlık Bakanlığı tavsiye eder.
-
@hakhukukadalet arkadaşlar benim de bölümüm Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler. Az önce içişleri bakanlığı kaymakam adayları şubesini arayıp bu konuda bilgi aldım 11. Seçeneği işaretlememize gerek yokmuş sadece uluslararası ilişkiler veya siyaset bilimi işaretlemek yeterliymiş ben de uluslararası ilişkileri seçtim şuan umarım sıkıntı olmaz.Beyfendi biraz özensizdi geçiştirir gibi konuştu eğer başka arayıpta bilgi alan olursa bu saçmalığı netleştirmiş oluruz.
-
@yamato-mita ahhh ahhhh mulki idare amirliği sınavına hazırlaniyorsunuz ama nafile. 2 kisi az gelsinde ihtimal artar diye küçük hesaplar peşindesiniz. İnsanların cebinden 500 lira az çıkmasının size ne gibi zararı olur ya da farkli illerde olmasının sizi rahatsiz eden kısmı nedir? Benim teyzem vefat etti Bursa'da ve biz virus nedeniyle cenazesine katılamadık.
Eğer bu sınava hazırlanıp bu meslege talip olacaksanız kolaylaştıran olacaksınız efendi zorlaştıran değil... Önünüzdeki kitabı fayda üzerine okuyunuz fesat veya haset uzerine değil. -
Silinmiştir
-
@yamato-mita başka illerde sınavın olmasının sana ne gibi bir zararı var söylersen bizde bilgileniriz . Geçen sene alan sınavının olduğu illerde bu sınav oldu mu oldu ne zararı görüldü ? 14 saatlik yoldan gidiyorum uçak fiyatları acayip pahalı ayrıca olsa bile istediğim saatler için yok . Otobüste 14 saat maske takıyoruz. 1 gün önceden Ankara'ya gidiyoruz o yol yorgunluğu sanki dayak yemiş gibi oluyoruz . İşleri kolaylaştırmak varken neden bir tek Ankara oluyor . Masrafları söylemiyorum bile az çok hesap yaparsın .
-
@yamato-mita kardeş o kadar boş konuşmuşsun
Muhtemelen -
@yamato-mita Vallahi şu düşünce yapından ve üslubundan sonra diyecek bir şey bulamadım. Bir vatandaş olarak Allah bizleri senin gibi kimselerin amirliğinden, memurluğundan muhafaza buyursun. Neyse haklı olarak talep ettiğimiz farkli illerde sınav yapılması için başvuru işlemlerini değil ama senin gibi kimseler icin ayırdığım vakti israf görüyorum.